14 Ekim 2020

Ozark - Kirli Parayı Temiz Paraya Çevirmek ve Türkçe Dublaj Sanatı

Ozark - Kirli Parayı Temiz Paraya Çevirmek ve Türkçe Dublaj Sanatı

Ozark dizisi Netflix'de Türkçe Dublaj olarak yayınlanan ve 2017 yılında çekimleri başlayan Amerikan yapımı bir Suç Drama dizisidir. Dizi toplamda 3 Sezon ve 30 bölümden oluşmaktadır. Dizi bitiminde yeni sezonun geleceğime dair mesajda vermektedir. Ozark dizi yavaş tempolu bir dizidir bu yüzden ilk hatta ikinci sezon bile sizin için çok sıkıcı olabilir. Genelde ilk sezonu izleyenler diziyi direkt kapatıyor. İlk sezonda ailenin Ozark gölüne taşınma süreci var ve aşırı aksiyonsuz ve monoton bir sezon.

Ana konuyu özetleyecek olursak, bir finans danışmanı olan Marty’nin meksikalı bir uyuşturucu karteli olan Navarro örgütünün uyuşturucudan elde ettiği kirli parasını aklayarak temiz paraya çevirmektir. Marty ailesi ile birlikte Ozark kentine giderek burada yasal bir kumarhane açar ve para aklama işini burada ailesi ile birlikte yapar.

Dizide para aklama ile ilgili çok detay bilgiler verilmemiştir, tek detay Marty’nin açtığı bir Offshore Panama hesabına FBI tarafından izlemek için konan kırmızı denetim bayrağını atlatmak için yaptığı güvenlik protokolü ihlali dışında dizide ekstra bir aksiyon, para aklama bilgisi veya bir sonraki bölümde acaba ne olacak izlenimi yoktur. 30 bölüm boyunca dizide beni şaşırtan tek sahne dizi sonunda Navarro kartelinin kendi avukatı olan Helen Pierce’i öldürmesiydi. Zaten bu olaydan sonra dördüncü sezonun geleceğini işaret etmiştir senaristler.

Sonuç olarak bir uyuşturucu ve aksiyon dizisi midir derseniz bence hayır. Breaking Bad ile karşılaştırılmış fakat ondan daha kötü bir dizidir. Bir dizi yapımında bir sonraki bölümde acaba ne olacak izlenimi izleyicide vermiyorsa o yapım gerçekten kötüdür. Ozark'da izleyici tarafında bu merak üçüncü sezonda anca oluşmaktadır. Dizinin Cast çalışması ve oyuncu seçimi ise başarılıdır.

Türkçe Dublaj Seslendirmeler hakkında ise şunu söylemeliyim, bu dizide bile Türkler gerçekten dublaj konusunda oldukça başarılıdır. Her karakter için bence ayrı seslendirme çalışılmış. Netflix ve Türk Dizi sektörü için benim önerim Türkler bence dublaj konusunda yol almalıdır. Dizi senaryosu ve çekimi konusunda bizler çok başarılı değiliz hatta kötüyüz. Seslendirme konusunda ise gerçekten başarılıyız ve bence Türkçe dublaj olması gereken daha birçok dizi ve film var. Türkler dizi çekmek yerine seslendirme ve dublaj sanatına odaklanmalıdır.

Ozark dizisi son sezon ile birlikte toplamda dört sezonluk bir dizi olup dördüncü sezon 14 bölümden oluşmaktadır. Son sezonu 2022 yılında iki parça olarak Netflix vermiştir. Marty Byrde, Meksika kartelinin başına geçmiştir ve Navarro'yu hapisten çıkarmayı planlamaktadır. Dizinin sonunda Ruth öldürülür ve kartel eskisi gibi Navarro'nun ablası yönetimine geçer. Netflix Ozark Koleksiyonu içerisinde aynı zamanda 30 dakikalık Elveda Ozark videosunuda izleyebilirsiniz. Dizinin karakterleri ve yapımcıları üzerine konuşulan güzel ve kısa bir videodur.

Burak AVCI - Update: 15.08.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.