26 Ağustos 2020

Djarum Cherry (Kiraz-Vişne) Kretek Sigara İncelemesi

Djarum Cherry (Kiraz-Vişne) Kretek Sigara İncelemesi

Djarum kretek sigara markasının kiraz, vişne aroması ile inceleme serimize devam ediyoruz. Djarum serisine ait Vanilla (Vanilya), Menthol ve Black aromalarını daha önceki yazılarımda incelemiştim. Bunlar arasında en çok satılan ve tutulan model Djarum Black olup diğerlerini ise piyasada bulmanız biraz daha zordur.

Djarum Cherry, hem filtre kısmındaki vişne aroması olsun hem de içim sırasındaki karanfil özütü olsun gerçekten başarılı şekilde yapılmış bir kretek sigaradır. Djarum serileri arasında Black ile bence yarışır. Hatta seçim sıralaması yapmam gerekirse Djarum Cherry'yi en başta seçebilirim diyebilirim. Sonrasında Black, Vanilla ve Menthol olarak sıralamayı sonlandırabilirim.

Djarum Cherry'deki karanfil miktarı Vanilla ve Menthol'e göre daha fazladır fakat Djarum Black serisini bu konuda geçemez. En çok karanfil yoğunluğu Black serisinde vardır. Genel olarak içimi rahat ve vişne temalı kendine özgü aroması ile ağızda güzel bir tat bırakmaktadır. Aşırı vişne olmaması da bir avantaj aslında. Eğer aşırı vişne aroması olsaydı sigara bayar bir hal alırdı ve günde bir adetten fazla içemezdiniz.

Djarum Vanilla'daki aroma oranını çok hissetmeye bilirsiniz fakat Djarum Cherry'de vişne aromasının oranı ve ağızda bıraktığı tat kombinasyonu oldukça başarılıdır. Zaten Vanilya aroması veya özütü tek başına sunulduğu zaman çok başarılı bir ürün olmuyor. Puro veya başka ürünlerde de sade vanilya aromalı ürünler çok satılmaz. Vanilya aslında ikincil bir aromadır. Ana bir özütün yanında ikincil olarak sunulmalıdır. Örneğin Üzüm-Vanilya, Ahududu-Vanilya gibi.

Djarum Cherry (Kiraz-Vişne) Kretek Sigara İncelemesi

Sonuç olarak bulunması zor bir seridir. Eğer bulursanız Black ile birlikte almanızı tavsiye ederim. Hatta Black bir süre içtiyseniz ona ara verip Cherry ile devam edebilirsiniz. Kahve ve içkinin yanında tüketmenizi tavsiye ederim.

Ürün: Djarum Cherry (Kiraz-Vişne) (Clove Cigarettes)

Fiyat: Türkiye'de Ağustos 2020 tarihi itibarıyla 35 TL'den satılmaktadır. Belki bazı yerlerde 30 TL'ye bulunabilir. Birçok Tobacco Shop'dan temin edebilirsiniz.

Üretim: Kudus-Endonezya ve Paket içinde 20 adet sigara (kretek) vardır.

Puan: 5/5 (Muadillerine Göre)

Barkod: 751667009188

Burak Avcıoğlu

7 yorum:

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.