16 Temmuz 2020

Commandos 2: HD Remaster Oyun İncelemesi ve Campaign Rehberi 1

Commandos 2: HD Remaster Oyun İncelemesi ve Campaign Rehberi 1

Commandos 2: HD Remaster oyunu ile harika bir serinin incelemesine başlıyoruz. Uzun zamandır strateji oyunu oynamıyordum ve Commandos 2: HD Remaster'ın dönüşü ile bu serinin tüm bölümlerini ve Campaign ile ilgili her önemli noktayı sizlerle paylaşacağım. Her ne kadar bölümleri daha önce oynamışta olsam uzun bir süre sonra tekrar oynamaya değer.

Öncelikle oyunun biraz ayarlarından bahsedelim. Oyunu açtıktan sonra Options kısmından Video sekmesine gelerek Resolution ayarını mutlaka 1920x1080 yapın zaten daha fazlası yoktur. Quality kısmını High olarak seçip diğer ayarları da On yapıp aktif edebilirsiniz. Gameplay kısmında ise oyunun zorluğunu Difficulty'den Normal, Hard veya Very Hard olarak ayarlayabilirsiniz.

Commandos 2: HD Remaster Oyun İncelemesi ve Campaign Rehberi 1

Oyunda ana bölümlerin yani Campaign dışında aralarda Training Camp ve Bonus Mission adında kısa Traning bölümleri de vardır. Bu bölümlerde eğlenceli olup oyuna alışmanızı ve birçok özelliği tekrardan hatırlamanızı sağlıyor. İlk bölüm olan Night of the Wolves bölümüne gelmeden önce Training Camp 1 ve 2 bölümleri ile oyuna ısınıyorsunuz. Bu bölümler Campaign ile ilgili olmayıp sadece Training bölümlerdir. Bu bölümlerden başlayarak ilk envanter açıklamalarını aşağıda paylaşıyorum.

Commandos 2: HD Remaster Oyun İncelemesi ve Campaign Rehberi 1

Envanterler ve Kullanımları 1

Hand Grenade N36 M, MKL: İngiliz yapımı el bombasıdır. Sadece The Sapper kullanabilir. En fazla üzerinde 10 adet bulundurabilirsin ve A tuşu ile fırlatabilirsin.

Mine Detector: Sadece The Sapper’ın kullanabildiği mayın arama cihazıdır. Yerdeki ayınları bulup onları imha edebilir. D tuşu ile yere tıklayarak o bölgeyi tarar ve mayını bulur.

Wirecutters: Tel makası olarak bilinen alet tel çitleri kesmeye yarar. Her komando kullanabilir. Tel çitli kısımlara dikkat edin oralarda genelde mayın olabilir ve mayın dedektörü ile bölgeyi tarayın.

Rifle: Tüfek, Oyundaki en iyi silahlardan biri olup tek mermi ile hedefteki kişiyi öldürebilir. Üzerinde en fazla 15 mermi taşıyabilirsin. Genelde pusuda beklerken de bu silahı kullanmanızı tavsiye ederim. Her komando kullanabilir.

MP40 (Sub Machine Gun): Alman yapımı hafif yarı otomatik silahtır. En fazla 150 mermi taşıyabilirsiniz ve menzili kısadır. Her komando kullanabilir.

First Aid Kit: Yaralandığınız zaman bunu kullanarak canınızı artırabilirsiniz. En fazla üzerinde 10 adet Kit taşıyabilirsin. Hard veya Very Hard seviyelerde oynuyorsanız dikkatli kullanmanızı tavsiye ederim.

Cigarettes: Düşmanın dikkatini dağıtmak ve onu bir yöne çekmek için kullanabileceğiniz bir nevi tuzak üründür. Bunu attığınız yere düşmanı çekip onu etkisiz hale getirebilirsiniz veya önüne tuzak koyarak onu öldürebilirsiniz. Düşmanın görüş açısı içerisine gelecek şekilde sigarayı atınız. Üzerinizde en fazla 10 paket sigara taşıyabilirsiniz.

Pistol: Tabanca, Genelde her komando kullanabilir ve oyunda bazı kişilere Default olarak gelen bir silahtır. Menzili kısa olup üç mermi ile düşmanı öldürebilirsiniz, tek atışta öldürmez. Genelde düşmanda buna benzer Pistol silahlar vardır ve üç mermi ile sınırlıdır. Bunları da alarak silahı olmayan bir komandoya oyun içinde verebilirsiniz fakat çok etkili bir silah değildir.

Commandos 2: HD Remaster Oyun İncelemesi ve Campaign Rehberi 1

Lockpicks: Maymuncuk envanterini sadece The Thief kullanır ve onunla birlikte Default gelir. Kilitli kasaları açmak için hırsıza ihtiyacınız vardır.

Enemy Uniforms: Askeri kıyafetler olup The Spy’ın giyebileceği envanterdir. Soldier ve bir üst rütbedeki Lieutenant yani Teğmen kıyafetleri çok işe yaramaz. Lieutenant üniforması ile sadece askerlere bir yere bakmasını emredebilirsiniz. Officer yani Nazilerde Schutzstaffel rütbesindeki kişinin üniforması yeşil olup bunla askerlere hem bir yere bakmasını hem de bir yere gitmesini isteyebilirsiniz. Officer’lar Lieutenant rütbesindekilere sadece bir yere bakmasını emredebilir. Oyunda The Spy için işe yarayacak en iyi üniforma Officer olanıdır.

Commandos 2: HD Remaster Oyun İncelemesi ve Campaign Rehberi 1

Molotov Cocktail M1934: Molotofkokteyli olup yanıcı bomba diyebiliriz. Sadece The Driver kullanabilir ve S tuşu ile hedefe fırlatabilirsiniz. Üzerinde en fazla 10 adet taşıyabilir.

Grappling Hook Trap (Wire Trap): Tel tuzak diyebiliriz. Sadece The Driver kullanabilir ve askerin geçeceği güzergaha tel tuzağı çekmeniz yeterlidir, tuzağa düşen ölür ve bir defa kullanılır, tuzağa düştükten sonra geri alıp tekrardan kullanabilirsiniz.

Shovel (Kürek): Kürek tuzağı diyebiliriz. Sadece The Driver kullanabilir ve toprak olan bölgeyi kazarak askerin çukura düşmesi sağlanır.

Tinned Food: Konserve yiyecektir ve sadece The Green Beret canını iyileştirmek için kullanabilir. V tuşu ile kullanabilirsiniz ve üzerinden en fazla 10 adet taşıyabilir. The Green Beret için First Aid Kit yerine varsa bunu kullanmanızı tavsiye ederim, aşıyı zor anlara saklayınız.

Fairbairn Commando Knife: Namıdiğer Kasatura veya askeri bıçak. The Green Beret veya The Diver kullanabilir. The Diver üzerinde birkaç kasatura taşıyabilir çünkü fırlatma özelliği vardır fakat The Green Beret bir adet taşısa yeterlidir.

Phillips L12 Decoy: The Green Beret’in sadece kullandığı radyodur. Maksat yerleştirdiğiniz alanda radyo frekansı vererek askerin dikkatini dağıtmak ve belli bir yöne çekmektedir. Bir nevi sigara tuzağı veya köpeği yani The Dog’u dikkat dağıtması için havlama olarak kullandığımız tuzaklara benzetebiliriz.

Smoke Bomb MKII: Sis bombasıdır. Sadece The Driver kullanabilir ve sis oluşturmak istediğiniz koşu yoluna atmanız gerekir sonra içinden sürünerek görünmeden geçebilirsiniz. K tuşu ile atmak istediğiniz koşu yoluna doğru fırlatarak kullanabilirsiniz.

Anti Tank Tellermine 35 Mine: Naziler tarafından geliştirilen tanksavar kara mayınıdır. Sadece The Sapper’ın döşeyebildiği bir tuzaktır. Yoldan geçecek Tank veya askeri araçları yok etmek için kullanabilirsiniz.

Remote Control Bomb: Sadece The Sapper’ın kullanabildiği uzaktan kontrollü patlayıcıdır. Bunu patlatmak istediğiniz bölgeye koyduktan sonra uzaklaşın ve uzaktan patlatınız. Zaman ayarlı bomba değildir siz fünyeyi ateşlediğiniz an patlar.

Burak AVCI - Update: 24.07.2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.