30 Nisan 2022

Parliament Night Blue ve Captain Black Blue Compact İthal Sigara Markaları İncelemeleri

Captain Black Blue Compact

İthal sigara markaları olan Parliament ve Captain Black'in iki yeni sigara çeşidini yakın zamanda deneme fırsatım oldu. Sizler için bu iki ithal ürün hakkında detaylı bilgiler vermeye çalışacağım. Bildiğiniz gibi bandrollü Tekel sigaralarının tadı hem aşırı bozuldu hem de filtre, tütün ve kâğıt kalitesi olsun maliyetten düşmek adına aşırı kötüleşti. Son zamanlarda hem fiyatlardan dolayı hem de içim performansı sebebiyle Duty Free tütün mamüllerine çoğu kişi yönelmiş durumdadır. Bende Duty Free ürünü olan Parliament Night Blue ve Captain Black Blue Compact sigaralarını sizlerle paylaşacağım. Parliament markası bildiğimiz gibi ülkemizde halen satışı olan ve en pahalı sigara markalarından biridir. Fakat Türkiye'de satılan siyah paketli tütün mamülleri yabancı paketler ile kıyaslayınca sınıfta kalabiliyor. Türkiye'de satılan sigaralara hem gelen zamlardan dolayı hem de kalitesinin aşırı düşmesinden dolayı önümüzdeki günlerde Duty Free sigaralar daha çok tüketilir hale gelecektir. Bütçesi el vermeyenler ise tütüne yönelmiş durumdadır. Fakat tütün içenler şunu bilmeli işlenmemiş tütün olduğu için içerisinde 10 kat daha fazla Nikotin vardır ve filtre kullansanız bile yarı yarıya anca kesmektedir. Bu yüzden devamlı yerli veya yabancı sarmalık kıyılmış tütün içmenizi pek tavsiye etmiyorum.

İlk olarak İsviçre menşeli Parliament Night Blue sigaramızı inceleyerek yazıma başlamak istiyorum. İsviçre (Switzerland) menşeli olan bu sigara bizim eski paketler gibi üzerinde sadece Smoking Kills ibaresi bulunan ve markanın tüm logolarının üzerinde bulunduğu paketlerdendir. Paketin jelatininde şeffaf olarak Turkey Duty Free yazmaktadır. Paket üzerinde Parliament markasının özlediğimiz logosu ve Night Blue koyu mavi simgeleri vardır. Paketin en altında yani taban kısmında QR benzeri kabartmalı bir kod bulunur buradan ürünün orijinal olup olmadığını anlayabilirsiniz. Paket üzerinde zifir, nikotin ve karbonmonoksit değerleri yazmaktadır. Oranlar aşırı yüksek olup ağır içimli bir sigaradır. Bildiğiniz gibi ben genelde Camel Slender Gray Line içen birisiyim ve bana aşırı sert geldi. Orta hafiften ziyade orta ve sert içim hissiyatı arayanlara Parliament Night Blue önerebilirim. Fakat hafif veya orta hafif içim hissiyatı arıyorsanız bu sigara size göre değildir. Balgam ve öksürük yapabilir ağır sigaradır ve ben tekrar almayı kesinlikle düşünmüyorum.

Parliament Night Blue

Parliament Night Blue

Parliament Night Blue

Parliament Night Blue sigarası İsviçre'nin Neuchatel kentinde bulunan Philip Morris Brands Sarl Company tarafından üretilmektedir. Sigaranın paketi ve boyu standart sigara ebatlarında olup beyaz renkte filtreye sahiptir. Sigara üzerinde mavi renkte Parliament yazısı ve amblemi bulunurken italik gri yazı ile Night Blue yazmaktadır. Bu sigara tasarımını eminim siz de özlemişsinizdir. Şimdiki sigaralarda ruh yok diyebilirim. Paket üzerinde bir başka ibare ise Recessed Filter yani gömme filtre yazmaktadır. İki segmentli filtre anlamına gelen bu ibarede filtre sıkıştırılıp dış filtre kağıdının içerisine gömülüyor ve ucunda ekstra bir boş alan oluşturulup rahat içim hissiyatı sağlanıyor. Filtresi sağlam ve dayanıklı olduğu için dişiniz ile ezdiğinizde hemen kopmaz ve filtre aşırı yamulmaz. Oysaki şimdilerde satılan Türkiye'deki siyah paketteki Parliament sigaralarında filtreleri dişiniz ile tek seferlik ezme işleminden sonra iç pamuk hemen düşüyor ve filtre dağılıyor. Parliament Night Blue hakkında son olarak detaylı diğer bilgileri de aşağıya ayrıca ekliyorum.

Parliament Night Blue

Parliament Night Blue

Sigara: Parliament Night Blue (İsviçre & Switzerland)
Filtre: Beyaz (Recessed Filter)
Üretim: Philip Morris Brands Sarl Company (Neuchatel, Switzerland)
Paket: Standart Paket (KS RC BOX) ve 20 Adet Sigara.
İçerik: Zifir: 10 MG | Nikotin: 0.8 MG | Karbonmonoksit: 10 MG
Fiyat: Karton 190 veya 200 TL. Tanesi 20 TL'dir.
Barkod: 7622100993865

İkinci tanıtacağım sigara ise benim de artık favori listesine aldığım Captain Black Blue Compact sigarasıdır. Bildiğiniz gibi Captain Black markasını Puro ve Sigarillo tütün mamüllerinden daha çok tanıyoruz. Fakat Slender tipte bir sigara çeşidinin olduğunu ben de yeni öğrendim. İçimi hafif olup özellikle Slender boyutlarda ve orta hafif içimli bir sigara arıyorsanız Blue Compact versiyonu tam size göre diyebilirim. Paketin boyutları Slender tipte olup üzerinde Captain Black'in gemi amblemi vardır. Siyah arka fon üzerine yazılmış Captain Black italik marka yazısı mevcuttur. Sigara üzerinde uyarıcı ibare en altta ufak harflerle yazmaktadır ve metalik gri renkte olan paket tasarımını aşırı beğendim diyebilirim. Paket üzerinde hem aşırı detaylı uyarı imgeleri yoktur hem de paketi masaya koyduğunuz zaman bir önceki yazdığım Kent Blue 8 İran sigarası gibi sınırdan kaçırılarak getirilmiş bir sigara gibi de durmamaktadır. Paket tasarımını oldukça beğendiğim diyebilirim. Paketin üzerinde zifir, nikotin ve karbonmonoksit değerleri yazmaktadır. Aslında bu değerleri bizim Türkiye'deki sigaraların üzerinden de kaldırmasalardı iyi olacaktı. En azından tüketici hafif sigara istediğinde tüm değerleri bir olan sigarayı seçerek alabiliyordu.

Captain Black Blue Compact

Captain Black Blue Compact

Captain Black Blue Compact

Captain Black Blue Compact

Captain Black Blue Compact

Paketin içini açtığınızda Captain Black logolu gri iç jelatin bulunmaktadır. Sigaranın boyutları Slender tipte olup taşıması oldukça kolaydır. Sigaranın filtre tasarımı ise çok iyi olup filtre üzerinde italik biçimde Captain Black yazarken etrafında metalik gri şerit ayrıntısı mevcuttur. Filtre yapısı Kent sigaralarında olduğu gibi deliklidir. Filtre boyu 3 CM olup hep uzun hem de hemen ezilmeyen kaliteli malzemeden yapmışlardır, Premium bir filtreye sahiptir. Dediğim gibi orta hafif sertlikte bir sigara isteyenler için ideal bir tütün mamülüdür. Captain Black markasının üretici firması Danimarka merkezli Scandinavian Tobacco Group olup şirketin Kanada ve Amerika'da da merkezleri vardır. Barkodu sorguladığım zaman ülke olarak Amerika ve Kanada çıkmaktadır fakat ana şirket Danimarka'dadır. Captain Black için İskandinav bir tütün mamülü markasıdır diyebiliriz.

Sigara: Captain Black Blue Compact
Filtre: Beyaz (Delikli Filtre)
Üretim: Scandinavian Tobacco Group (Danimarka)
Paket: Slender Paket ve 20 Adet Sigara.
İçerik: Zifir: 6 MG | Nikotin: 0.5 MG | Karbonmonoksit: 5 MG
Fiyat: Karton 150 ve Tanesi 15 TL'dir.
Barkod: 071737981320

Umarım tütün mamüllerini tanıtımı açısından faydalı bir yazı olmuştur. İlerleyen günlerde başka markaların sigaralarını ve diğer tütün mamüllerini denedikçe sizleri bilgilendirmeye çalışacağım.

Burak AVCI - Update: 06.05.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.