2 Mayıs 2022

Samsung EB-P1100C Model (10000 mAh) Hızlı Şarj Özellikli Powerbank İncelemesi

Samsung Powerbank

Cep telefonlarının en büyük sorunu olan uzun süreli batarya kapasitesi özeliğinin olmamasının günümüzde tek geçici çözümü olan taşınabilir Powerbank cihazlarından bu yazımda bahsedeceğim. Her ne kadar batarya teknolojisi her yıl çıkan yeni model telefonlarda biraz daha gelişse de henüz istenilen seviyeye gelememiştir. Zamandan kazanmak için telefon üreticileri bataryaları hızlı şarj (Fast Charger) özellikli hale getirseler de günümüzde kullanılan 4000-5000 mAh arası akıllı telefon pilleri tüm günü henüz çıkaramıyor. Özellikle gün içerisinde aktif olarak cihazı kullanıyor ve oyun oynuyorsanız o zaman pil yarım gün bile zor dayanıyor diyebilirim. Bir de telefona güncelleme geldikçe ve telefonu ilk aldığınız günden itibaren pil ömrü de kademeli olarak azalmaya başlıyor. Bir akıllı telefonun pili ortalama 3 veya 4 sene gidiyor sonrasında cihaz alarm vermeye başlıyor. Samsung marka bir akıllı telefon kullandığım için ben de Samsung marka bir Powerbank cihazı satın almayı uygun gördüm. Powerbank cihazlarında genelde Android, Apple, iPhone veya başka marka telefonlar için bir fark yoktur. Genelde tüm Powerbank cihazlar her akıllı telefon ile uyumludur ve cihazı şarj eder. Yeter ki cihazı şarj edebilmek için yanınızda gerekli uyumlu kablo bulunsun.

Samsung'un Hızlı Şarj (Fast Charger) özellikli EB-P1100C model Powerbank cihazını yakın zamanda Vatan Bilgisayar'dan 209 TL'ye satın aldım. Cihazın iki modeli olup EB-P1100C modelinin giriş bağlantı tipi USB Type-C iken Samsung EB-P1100B model cihazının giriş bağlantı tipi ise Micro USB olup yeni nesil Android cihazlarda şarj girişi genelde USB Type-C olduğu için ben de Samsung EB-P1100C modelinden satın aldım. Cihazın özelliklerden bahsedecek olursak; kapasitesi 10000 mAh olup bir telefonu Full iki kere şarj edebilirsiniz. Örneğin ben Samsung Galaxy Note 20 Ultra akıllı telefon kullanıyorum ve bu telefonun batarya kapasitesi 4500 mAh olup bu cihazımı gün içerisinde iki defa tamamen doldurabilirim. Genelde evden Full şarj çıktığınızda gün içerisinde yoğun kullanırsanız bir defa Powerbank ihtiyacı hissediyorsunuz. Şarj etme gücü ise 15W olup hızlı şarj özelliği vardır. Pil tipi ise Lityum İyon olup Powerbank'ın şarjını doldurmak için ister içinden çıkan ufak USB ve Type-C girişli kabloyu kullanarak bir adaptöre bağlayın isterseniz Samsung telefonunuzun şarj aletini kullanın. Ben genelde telefonun şarj aletini kullanıyorum. Dışarıda sadece yanıma Powerbank ile birlikte içinden çıkan bir ucu klasik USB diğer ucu Type-C olan kabloyu yanımda taşıyorum.

Samsung Powerbank

Cihazın tasarımı oldukça Premium olup metalik gri renktedir ve çok şık durmaktadır. Üzerinde iki adet klasik USB portu ve bir adet Type-C portu bulunmaktadır. iPhone telefonunuzu şarj ederken Type-C kısmından şarj etmeniz gerekmektedir. Tabii Apple iPhone şarj kabloları USB Lightning olduğu için bu kabloyu ekstradan yanınızda taşımanız gerekir. Portların olduğu yerde dört kademeli LED beyaz renkte cihazın şarj doluluğunu gösteren lamba vardır. Yanındaki butona tıklayarak doluluk seviyesini görebilirsiniz. Aynı şekilde Powerbank cihazı şarj ederken de bu butona basarak doluluk seviyesini takip edebilirsiniz. Dört kademede beyaz sabit ışık yandığından Powerbank tam dolmuştur demektir. Dolum sırasında LED kısımlar yanıp sönerek size bilgi vermektedir. Cihazın hızlı şarj teknolojisi Qualcomm QuickCharge 2 & Samsung Adaptive Fast Charging (AFC) olup Samsung telefonumu yarım saat içerisinde hızlı bir şekilde şarj edebildim. Cihazın tek dezavantajı kablosuz şarj özelliği olmamasıdır. Zaten böyle bir özellik olsaydı cihaz daha pahalı olurdu. Fakat şunu yapabilirsiniz; ben Samsung Galaxy Note 20 Ultra cihazımı Powerbank ile şarj ederken arkadaşımın Apple iPhone 11 cihazının şarj kablosu yoktu ve ben de kendi telefonumun Power Sharing (Kablosuz) özelliğini açtım. Kablosuz bir biçimde iki telefonu üst üste koyunca iPhone'da bu şekilde şarj almış oldu.

Samsung EB-P1100C Powerbank cihazın tasarımından bahsedecek olursam; Alüminyum malzemeden yapılmıştır ve Gümüş renktedir. Yüksekliği 142 MM olup Genişliği ise 71 MM'dir. Ağırlığı ise 220 Gram olup iç cebinizde telefonunuz ile rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Kaba bir görüntüsü yoktur. Genelde 20000 mAh kapasiteli Powerbank cihazlar biraz kaba göründüğü için tercihim Samsung EB-P1100C'den yana olmuştur. Aşağıya bazı Powerbank modellerini ekleyeceğim. Siz de bütçenize uygun olanlarını inceleyip ihtiyacınıza göre satın alabilirsiniz. Eğer Kampçılık (Camping) aktivitesi ile uğraşıyorsanız belki batarya kapasitesi daha fazla olan bir cihaz almanız yararlı olacaktır. Benim aldığım model genelde şehir içinde günlük kullanım için oldukça uygundur. Son olarak cihaz hakkında şu bilgiyi de vermek isterim; eğer bir gösterge ışığı yanıp sönerse pil seviyesi %5 iken bir gösterge ışığı tamamen yanarsa %5-%20 arası şarj var demektir. İki gösterge ışığından seviye %20-%40 iken üç gösterge ışığında ise seviye %40-%70 arasındadır. Dört gösterge ışığında ise pil seviyesi maksimumda olup %70 ile %100 seviye aralığını işaret etmektedir.

Samsung EB-P1100C Powerbank

Samsung EB-P1100C Powerbank

* Xiaomi Mi 3 (20000 mAh) Powerbank
* Baseus Bipow 20W (10000 mAh) Powerbank
* Xiaomi Mi Wireless (10000 mAh) Powerbank
* TTEC AlumiSlim (10000 mAh) Powerbank
* Belkin Boost Charge 20K (20000 mAh) Powerbank
* TP-Link PB20000 (20000 mAh) Powerbank
* Philips DLP2722 (20000 mAh) Powerbank
* Philips DLP2010N/62 (10000 mAh) Powerbank
* Samsung Wireless Battery Pack (10000 mAh) Powerbank

Yukarı bazı Powerbank modellerini ekledim. Kablolu ve Kablosuz şarj yapanlar olarak tercihinize göre araştırıp satın alabilirsiniz. Eğer siz de kafelere gittiğiniz zaman 1-2 TL verip zamanlı Masaüstü Şarj Cihazları (Şarjmatik) ile uğraşmak istemiyorsanız bir adet Powerbank edinerek bu zahmetten kurtulabilirsiniz. Taşıması kolay ve gün kurtaran bir cihazdır almanızı tavsiye ederim.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.