17 Ocak 2020

2020 Yılı için Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) Fon Önerileri

2020 Yılı için Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) Fon Önerileri

Bireysel Emeklilik Sistemi son zamanlarda önemi ve kullanım oranı artmış olup birçok kurum, çalışanlarına kurum katkılı BES sistemi yaptırarak sisteme dahil ediyor. Daha önce BES hakkında detaylı bir yazı yazmıştım: Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) Nedir? Fon Bilgileri ve Kurum Katkılı BES Hakkında Bilgiler adında. Bu yazıdan detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

BES sisteminde en önemli kriter kendi fonunuzu yönetmek ve yıllık birikiminizde iyi seviyede gelir elde etmektir. Bende 2020 yılı için yüksek riskli bir Fon önerisinde bulunacağım. 2020 yılı özellikle Hisse senetlerinin çıkışta olacağı ve Borsa İstanbul'un iyi bir skor ile kapacatağı dönem olduğu için Fon paketimde Hisse senedinin oranını yüksekte tutmaya çalıştım.

Geçen sene ki gibi tüm portföyümü yine üç oran üzerinde tutmaya çalıştım ve en fazla oranı hisse senedi grubuna verdim. Yıl içinde en fazla 5 defa fonunuzu güncelleyebilirsiniz. Bundan dolayı yıl içinde en fazla 2 defa bu hamleyi yapmanızı öneririm. Örneğin aşağıdaki fondan tam yaralanabilmek için 2020 Eylül hatta sonuna kadar tutmanız tavsiyesinde bulunacağım.

2020 Yılı için Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) Fon Önerileri

1) %45 Oranında HİSSE SENEDİ GRUP EYF (ÇOK YÜKSEK RİSKLİ)

2) %30 Oranında BORÇLANMA ARAÇLARI GRUP EYF (ORTA RİSKLİ)

3) %25 Oranında ALTIN EYF (ÇOK YÜKSEK RİSKLİ)

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.