12 Ocak 2020

Türkiye'deki Yeni Sigara Paketleri ve Güncel Fiyatları, Sigarada Yeni Dönem (Güncellendi)

Türkiye'deki Yeni Sigara Paketleri ve Güncel Fiyatları, Sigarada Yeni Dönem (Güncellendi)

2020 yılı itibarıyla sigara paketlerinin hepsi standart olup tek tip paket dönemine geçildi. Tüm paketlerin rengi siyah ve uyarı resimleri ile dolduruldu. Hiçbir paketin birbiri ile farkı kalmadı. Sadece en alt tarafta Sigara markasının adı yazıyor. Ben de bu yeni düzenleme ile birlikte edindiğim yeni bilgileri ve fiyatları güncel şekilde bu başlık altında tutmaya çalışacağım.

Mentollü sigaralar kalktı artık üretilmeyecek ve satışı olmayacak. Ayrıca eski paketler toplanıyor veya piyasada bitmesi beklenmiyor. Hepsi tek tip siyah paketlere dönüştü. Sigaranın tadı ve kalitesi de değişti, çoğu sigaradaki tütün ve aroma miktarları aynı gibi oldu. Kalite düşüklüğü gözle görülür şekilde var.

Sigaraların üzerinde yazan Karbonmonoksit, Nikotin ve Zifir bilgileri artık yok. Tek bilgi sigara markasının adı ve çeşidi. Bu Uygulama ile 15 TL’ye satılan marka ile 20 TL’ye satılan marka aynı statüde oldu ve arasında hiçbir fark kalmadı. Parliament, Marlboro, Davidoff gibi üst segment markaların artık çok değeri kalmadı. Hatta Parliament, Marlboro alanlar onun yerine Camel, Winston gibi daha bütçeli markalara döndüler.

Örneğin Camel Yellow Long 15 TL olup Marlboro Long ile aynı statüde ve pakette. İsim yazılan yer dışında paketlerin hepsi aynı. Hatta isim yazılmayan yer masanın üzerine konulduğunda markalar arası hiçbir ayırt edici özellik kalmıyor.

Tek fark sigara filtresi üzerinde yazan dandik Arial puntolu marka yazısı. Yakın zaman da sigara Filtresi üzerindeki yazıda kalkar gibi geliyor bana. Bu sayede aralarında hiçbir fark olmaz. Şu an için eski paketler Tekel ve Bakkallar da var fakat Şubat sonuna kadar maksimum bulunabilir daha sonra bulunması çok zor.

Bu uygulama zamdan daha kötü ve etkili oldu. Çoğu kişi bence Sarma Tütün, Kaçak Sigara veya Likitli Elektronik Sigara gibi alternatiflere dönecektir.

Türkiye'de Satılan Düşük Kaliteli Sigara Markaları ve Distribütörleri

Türkiye'de Satılan Düşük Kaliteli Sigara Markaları ve Distribütörleri

European Tobacco: HD, Point, President, Vigor, Violet, Winner

Imperial Tobacco: Bianca, Imperial Classic, L&B, Polo, West

Boğaziçi Sigara: Hazar, Medley, MMC

British American Tobacco (BAT): Maltepe, Pall Mall, Rothmans, Samsun, Tekel 2000, Tekel 2001, Viceroy 

Japan Tobacco International (JTI): LD, Monte Carlo

Philip Morris: L&M, Lark

KT&G Tobacco: Pine, Raison, This

Royal Tobacco: Instark, JXB

Türkiye'de Satılan Sigara Markaları ve İncelemeleri 2020

Türkiye'de Satılan Sigara Markaları ve İncelemeleri 2020

Türkiye'de satılan en iyi sigara markaları Parliament, Marlboro, Davidoff olup ondan sonra gelenler Camel, Winston, Muratti, Kent, Esse, Chesterfield gibi markalardır.

Chesterfield Markası ve Philip Morris

* Chesterfield markası Philip Morris tarafından üretilip dağıtımı yapılmatakdır. Fiyat olarak 14 ve 14,50 TL civarlarında kaliteli bir sigara arıyorsanız bu markayı önerebilirim. Navy Blue Long, Navy Blue ve Mode Navy benim en çok tercih ettiğim serisidir. Aqua Click, Blue ve Blue Long olan serilerini pek tercih etmem.

* Chesterfield Navy Blue Long (Beyaz Filtre, 14.50 TL, Uzun-Long Kutu)

* Chesterfield Navy Blue (Beyaz Filtre, 14.50 TL, Normal Kutu)

Chesterfield Aqua Click: Mentollü sigara değildir. Aqua Click adına aldanmayın bildiğimiz düz Chesterfield sigarasıdır.
Özellik: Beyaz Filtre ve Normal Kutu
Fiyat: 14.50 TL
Barkod: 86936019
Açıklama: Tavsiye etmiyorum.

Kent Blue (Beyaz Kaliteli Filtre, 15 TL, Normal Kutu)

Kent White (Beyaz Kaliteli Filtre, 15 TL, Normal Kutu)
Açıklama: Blue versiyonuna göre daha hafiftir ve içim için tavsiye edebilirim.

* Muratti Blu Line: Muratti markasının Slim sigarasıdır. Kent Slim'den daha iyidir. Normal Muratti Rosso yerine bu sigarayı tercih ederim fiyat ve performans olarak.
Özellik: Beyaz Filtre ve Slender Normal Kutu
Fiyat: 15 TL

Kent Blue D-Range (Beyaz Filtre, 15 TL, Slender Kutu)

Parliament Sigara Markası

Parliament Night Blue (Beyaz Filtre & 18,50 TL & Normal Kutu)

Parliament Night Blue Pack (Beyaz Filtre & 18,50 TL & Uzun-Long Kutu) Parliament markasının şu an piyasadaki tek uzun sigarasıdır. Tavsiye ederim güzel üründür.

Parliament Aqua Blue (Beyaz Filtre & 18,50 TL & Normal Kutu)

* Parliament Aqua Blue Slims: Parliament markasının şu an piyasadaki tek Slim ürünüdür. Uzun Slim kutuda satılmaktadır.
Özellik: Beyaz Filtre ve Uzun Slim Kutu
Fiyat: 18,50 TL
Barkod: 86933797

* Parliament Midnight Blue: Parliament markasının şu an piyasadaki tek Slender ürünüdür. Normal kısa Slender kutuda satılmaktadır. Fakat muadili olan Marlboro Touch Blue markası daha iyidir.
Özellik: Beyaz Filtre ve Normal Slender Kutu
Fiyat: 17,50 TL
Barkod: 86940610

Parliament Reserve: Parliament markasının en iyi sigaralarından biridir. Aynı zamanda Parliament markasının Slim ve Long olarak satılan uzun versiyonları vardır.
Özellik: Beyaz Filtre ve Normal Kutu
Fiyat: 18,50 TL

Marlboro Markası ve Philip Morris

Marlboro markası Philip Morris tarafından üretilip dağıtımı yapılmatakdır. Fiyat aralığı 16-18 TL arasında olup Marlboro Touch Blue, Touch Gray ve Touch White serilerini önerebilirim. Marlboro Uzun (Red Long), Marlboro Red, Marlboro Edge Serisi ve Sadece Marlboro Touch olan serilerini pek tercih etmiyorum.

Marlboro Touch Blue: Bence şu an piyasada satılan Marlboro'nın en iyi sigarasıdır. Slender Normal pakette satılan ürünüdür. Slender ürün olarak Touch serisinden bir kalite daha düşük olan Marlboro Edge, Edge Blue ve Edge Sky Slender paket ürünlerini de raflarda görebilirsiniz.
Özellik: Beyaz Kaliteli Filtre, Slender Kutu ve Kalite İç Jelatin.
Fiyat: 17 TL
Barkod: 86935241

Marlboro Touch Gray: Touch Blue versiyonuna göre daha hafiftir ve hafif sigara içineler için tavsiye edebilirim. Eğer Gray'den dana hafifini arıyorsanız Marlboro Touch White alabilirsiniz. Bir de sadece Marlboro Touch vardır ve onu tavsiye etmiyorum. Şu an piyasadaki en iyi sigara Marlboro Touch Blue ve Gray'dir. Davidoff ve Parliament markalarının eski havası kalmamıştır. Özellikle kutulama ve iç ambalaj bakımından Parliament çok vasattır.
Özellik: Beyaz Kaliteli Filtre, Slender Kutu ve Kalite İç Jelatin.
Fiyat: 17 TL

Marlboro Red Long: Marlboro'nın klasik kırmızı uzun sigarasıdır. Filtre rengi sarıdır ve kutusu Soft'dur. Kısa kutu versiyonu Marlboro Red olarak satılmaktadır ve ikisini de tavsiye etmiyorum.
Özellik: Sarı Filtre, Soft Uzun-Long Kutu.
Fiyat: 18 TL

* Davidoff Ivory Slims: Davidoff Gold(Sarı) sigarasının Slim modelidir. En kaliteli Slim sigaralardan biridir ve diğer hafif versiyonu olan White Slims vardır bir de. Uzun ve Slim kartonda satılmaktadır.
Özellik: Beyaz Filtre ve Uzun Slim Octagonal Kutu
Fiyat: 19 TL
Firma: Imperial Tobacco Türkiye
Barkod: 40306551

Davidoff markasının fiyatı Temmuz 2020 itibarıyla 18 TL olarak güncellenmiştir. Davidoff Burgundy, Davidoff Ivory ve Davidoff White ürünleri kendi normal kutusunda veya diğer tabiri ile Octagonal Box'da beyaz filtreli olarak satılmaktadır.

Burak Avcıoğlu - Update: 17.02.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.