7 Ocak 2020

SoapUI'da Socket Timeout Değerini Artırmak - Increase Timeout in SoapUI

SoapUI'da Socket Timeout Değerini Artırmak - Increase Timeout in SoapUI

Soap servislerinde bazı zamanlar yüksek data içeren bir içerik, XML ile Request gönderip anlamlı bir Response almayı bekleriz. Bu bekleme ve servisin cevap verme süresi bir dakikadan fazla sürerse genelde SoapUI'da Socket Timeout  hatası alırız. "Connection timed out" yazısını sıkça görebilirsiniz fazla satırdan oluşan bir XML iskeletiniz varsa.

Bunu aşmak için Uygulamasal ve Sistemsel bazda servis ayarlarının Time-Out sürelerini artırabiliriz fakat buda yeterli olmayabilir. Çünkü uygulama ve sistem ayarlarının değeri maksimum 5 dakika verilebilecektir, bunun üzeri bir Time-Out değerinin verilmesi güvenlik açığına ve sistemin hatalı çalışmasına sebep olabilir.

Local çalışırken Socket Timeout değerini değiştirerek bu durumu aşabilirsiniz. SoapUI'da Default Time-Out süresi 1 Dakika (60000 Milliseconds) olarak belirlenmiştir. Siz bu ayara Custom bir değer atamak için SoapUI programını açın ve File > Preferences > HTTP Settings > Socket Timeout alanına istediğiniz değeri yazıp kaydedebilirsiniz.

Örneğin 10 Dakika için 600000 yazabilirsiniz veya 999999999 yazarak süreyi çok uzunda tutabilirsiniz. Benim yaptığım çalışmalarda XML Request boyutu satır bazında 100K-700K arası olduğu için bu çözüme başvurmuştum.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.