7 Aralık 2023

Netflix: Kulüp, Terzi, Yaratılan, Vis a Vis ve Diğer Dizi & Film İncelemeleri

Netflix Terzi Dizi

Netflix dizi ve film inceleme serisine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Biliyorsunuz genelde ben Türk yapımı dizi pek sevmem fakat son zamanlarda bazı Türk yapımı diziler gerçekten senaryo olsun, oyuncu kalitesi olsun izlemeye değer diyebilirim. Özellikle Salih Bademci çok yetenekli bir Türk oyuncu olup hem Kulüp hem de Terzi dizisinden canlandırdığı karakterler ile oldukça başarılıdır ve dizilerin kalitesini oyunculuğu ile üst kademelere çıkarmıştır. Bende bu yazımda izlediğim hem Türk yapımı hem de yabancı dizileri sizlerle paylaşacağım. Tabii yine eskiden olduğu gibi beğenmediğim ve iptale çektiğim diziler olup onları da sizlerle paylaşacağım. Son zamanlarda her ürün ve hizmete gelen zamlar maalesef Netflix ve YouTube üyeliklerine yansıdı. Netflix paketinin en ucuzu yani Temel paket aylık 100 TL olup Papara ile 30 TL Cashback hizmeti ile üyeliğinizi sürdürebilirsiniz. YouTube ise Aile paketine aşırı bir zam yapıp fiyatı 116 TL olarak açıklamıştır. Açıkçası YouTube Premium üyeliğimi iptal ettim. Hem YouTube hem Netflix üyelikleri neredeyse bir evin elektrik faturasından daha fazla artık. Netflix vazgeçilmez fakat YouTube çok elzem değil ve arada izlediğim için reklamlı olması çokta umrumda değildir. Bu güncel bilgileri verdikten sonra ilk olarak Türk yapımı dizileri inceleyerek yazıma devam edeceğim. Kulüp, Terzi ve Yaratılan dizileri gerçekten başarılı Türk dizileri olup standart TV kanallarında izlediğiniz acı dolu aşk dizilerine asla benzemiyorlar. FOX, ATV veya STAR gibi televizyon kanallarında düşük bütçeli dizileri izleyince Türk dizilerine karşı antipatik olabilirsiniz fakat Netflix yapımı Türk dizileri cidden daha başarılıdır ve izlemeye değer diyorum.

1) Kulüp
Kulüp dizisi Türk yapımı bir dizi olup iki sezon ve yirmi bölümden oluşmaktadır. Eski İstanbul ve İstanbul’daki gece eğlence hayatından bahsetmektedir. O zamanlar Türk ve gayrimüslimler arasındaki bağı ve olayları da detaylı şekilde bize yansıtan güzel bir dizidir. O3 Medya tarafından 2021 yapımı olan bu Türk dizisini kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca dizide assolist olan Selim Songür (Salih Bademci) şarkıları da aşırı başarılı olup dinlemenizi öneririm.

Netflix Kulüp Dizi

2) Terzi
Türk yapımı Drama türünde bir dizi olup toplamda 3 sezon ve 23 bölümden oluşan başrolde ki kişinin ünlü bir Terzi olduğu başarılı Türk yapımı bir dizidir. Dizide ünlü bir Terzi (Peyami Dokumacı) ve onun ailesi ile birlikte etrafındaki kişiler ile yaşadığı yarı dram yarı duygusal olaylar anlatılmaktadır. Çok zengin olsanız bile hayatta her zaman bir karanlık veya bilinmeyen tarafınızın olduğu ve o sorumluluğun hayatınızın bir parçası olduğu ayrıca vurgulanmaktadır. Dizi 2023 yapımı olup yenidir ve OGM Pictures firması tarafından yapılmıştır.

3) Yaratılan
Yaratılan dizisi 2023 yapımı yeni bir dizi olup bir sezon ve sekiz bölümden oluşan Osmanlı döneminde geçen bilim kurgu ve Frankeştayn hikayesinden esinlenerek yazılmış bir dizidir. İkinci sezonu gelir mi bilinmez fakat Bursa’dan hekim olmak için yola çıkan bir gencin hikayesini anlatan dizi gerçekten güzel kurgulanmış ve efsanelere konu olan Frankeştayn hikayesi ile de güzel harmanlanmıştır. Türk yapımı bilim kurgu dizileri gerçekten az olup izlemeye değer ve bir iki günde bitirebileceğiniz güzel bir dizidir diyebilirim.

Netflix Vis a Vis Dizi

4) Vis a Vis
Vis a Vis (Locked Up) dizisi 2015 ve 2019 yılları arasında yapımı süren İspanyol bir dizi olup sürükleyicidir. Konusu hapishane dizisi olup başrollerde genelde kadınlar vardır. Toplamda 4 sezondan oluşan ve hapishane temalı dizi severler için önerebileceğim bir dizidir. Dört sezon sonra yapılan Oasis Otel sezon sonu serisi olan bölümü ise pek beğenmediğimi söylemeyelim. Dizinin iki ana karakteri olan Macarena ve Zulema karakterlerini konu alan Oasis Otel serisi Zulema’nın sonunu getiren bir seri olmuştur. Genel olarak eğlenceli bir dizi olup toplamda 5 sezondan oluştuğunu söyleyebiliriz. Diziyi Netflix’de Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz.

5) Luna Nera: 2020 yılı İtalyan yapımı tek sezon 6 bölümlük bir dizi olup orta çağda sihirli güçlere sahip cadıları konu alan yarın fantastik ama yarı sıkıcı bir dizidir. Kurgu ve senaryo olarak kalitesiz olup izlemenizi tavsiye etmem ve beğenmediklerim listesine ekledim.

6) Kan ve Altın (Blood & Gold): 2023 yılı yapımı bir film olup Naziler zamanında geçen ve ikinci dünya savaşının bitimine yakın yenileceğini anlayan bazı Nazi komutanlar kayıp Yahudilerin altınlarının peşlerine düşerler.

7) Kraliçe Kleopatra (Queen Cleopatra): 2023 yılı yapımı belgesel dizi olup Netflix’de Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz. Tek sezon ve dört bölümden oluşan dizi Mısır kraliçesi Kleopatra’nın hayatını ve yaptıklarını anlatmaktadır.

8) Yedi Kral Ölmeli (Seven Kings Must Die): 2023 yılı yapımı Viking filmi olup ünlü dizi The Last Kingdom serisinin devamı olan ve koleksiyonu içerisinde bulunan bir filmdir. Konusu ise Sakson ve İngiliz kral Athelstan dönemini ve İngiltere’nin kuruluşunu anlatmaktadır. Film sonunda ve dizini baş kahramanı olan Lord Uhtred ölmektedir ve Valhalla denilen cennet mitolojik yere gitmektedir.

9) The Witcher 3. Sezon: İlk kısmı 5 bölümden oluşan The Witcher serisinin üçüncü sezonu çok güzel olmasa da yine de izlemeye değer diyebilirim. Canavar sahnelerine çok az yer verilmiş ve genelde goy goy tadında geçen bir dizi olmuştur.

Diğer Netflix Dizi ve Filmler

* Kara Yengeç (Film)

* CAT (2022 & Dizi) Alt yazılı Hintçe dizidir. Tek sezon ve sekiz bölümdür.

* Delhi Crime (2019 & Dizi) Hindistan yapımı alt yazılı bir dizidir. Üç sezon olup Hint dizileri sevenlere önerebilirim.

* Love Is Blind: 5 Sezonluk Reality şov olup evlenme programını anlatmaktadır. Çiftler yarışmada tanışır ve nişanlandıktan sonra evlenme yoluna giderek hayatının aşkını bulurlar. Türkiye’de benzer format Kısmetse Olur programı ile yapılmıştı. Yabancı versiyonunu Netflix üzerinden Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz.

* One Piece (2023 & Dizi): Manga Anime dizidir.

* Cowboy Bebop: Hem animasyon hem de tek sezonluk gerçek dizi olarak yayınlanan Japon yapımı ve bilim kurgu uzay temalı dizi ve çizgi animasyon serisidir. Gerçi tek sezonluk dizi olanını izledim ve çerezlik bir yapıt diyebilirim. Dileyen seyredebilir çokta kötü değildir ama sonradan sıkılabilirsiniz de.

* Ölüler Ordusu (Film)
* Russian Doll (Dizi)
* Tribes of Europa (Dizi)
Sense 8 (Dizi)
* Gerçek Ajan Hikayeleri (2023 & Dizi)
* Kimse Sağ Çıkmayacak (Film)

Yukarıda diğer dizi ve film olarak kategorize ettiğim Netflix içeriklerini bazılarını izledim ve çoğunu beğenmediğim için yorum yapmadım. Bunlardan kimi yapıtlar daha ilk bölümden kendi belli edip kötü oluyorlar veya alt yazılı Türkçe Dublaj seçeneği olmadığı için iptal ediyorum. Anime ve benzeri yapıtları zaten sevmediğim için onları ilk dakikalardan direkt eliyorum. Bir dizinin kalitesi cidden ilk bölümden kendini belli ediyor. Eğer ilk bölüm ve ikinci bölüm onunla beraber kötü ise cidden dizi çekilmiyor. Bende sizlere izlemenizi önerdiğim ve vakit kaybetmemek için iptal ettiklerimi paylaştım. Umarım faydalı bir Netflix inceleme yazısı olmuştur. Başka dizi ve film deneyimlerim olursa bu yazımda günceller im veya bir sonraki yazımda sizlerle paylaşırım.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.