13 Haziran 2023

2023 Yeni Sigara Zamları, Captain Black Cherise ve Cavallo Twin Ball İthal Sigara Markaları İncelemeleri

2023 Yeni Sigara Zamları

2023 ortasına geldiğimiz şu zamanlarda yeni sigara zamları ile hepimiz biraz şoke olduk diyebiliriz. Eskiden sigaralara 1-2 TL gelen zamlar artık enflasyonun katlamalı artması ile birlikte 5 TL birde tüm sigara paketleri zamlandı. Eğer Tekel bandrollü tütün mamullerine bu şekilde zamlar gelmeye devam ederse tüketici çoğunlukla sarma tütün, elektronik sigara ve kaçak yani ithal sigaraya yönelecektir. Şu an en ucuz içilebilir sigaranın fiyatı 36,5 TL olup en pahalı sigara ise 43 TL fiyatında satılmaktadır. Ortalama kaliteli sigara paketlerinin fiyatları 40 TL olmuştur diyebiliriz. Yazımda Philip Morris Türkiye, British American Tobacco (BAT) Türkiye ve Japan Tobacco International (JTI) Türkiye firmalarının son zamlı güncel fiyat listelerini ayrıca paylaşacağım. Ek olarak son zamanlarda denediğim ve aromalı sigaralar arasında tadını beğendiğim Captain Black Cherise ve Cavallo Twin Ball gibi ithal sigaralardan da makalemde bahsedeceğim. Tekel tütünü her zaman kaliteli ve taze tütün üreten bir merkez olup bu zamlardan sonra gerçekten sigara tüketimini insan bir daha düşünmüyor değil. Özellikle tütün tiryakileri bu zamlar ile birlikte sarmalık kıyılmış tütün veya hazır sarılan ve yirmili paketler halinde satılan sarma sigaralara yönlenecektir. Enflasyonun artışı ve döviz kurlarındaki yükseliş sebebiyle 2023 yılı bitmeden belki sigara paketlerine sene sonuna doğru bir zam daha gelebilir. O zamanda gelecek zam 1-2 TL değil yine 5 TL civarlarında olur gibi düşünüyorum. Daha önceki yazılarımda ithal sigaralar için seri yazıları hazırlamıştım fakat bu yeni gelen sigara zamları ile birlikte son denediğim ithal sigaralarında içinde olduğu toplu bir yazı paylaşmaya karar verdim. Bu arada bana eposta yolu ile çokça puro markası ve çeşidi soran oluyor, lütfen eski yazılarımı takip ediniz ve özellikle Tobacco kategorisi altındaki yazılarımı takip etmenizi öneririm. Bu genel bilgilendirmelerden sonra sigara zamları ve Captain Black Cherise Sigarillo incelemesi ile yazıma başlayabilirim.

Philip Morris Türkiye, British American Tobacco (BAT) Türkiye ve Japan Tobacco International (JTI) Türkiye firmalarının 5 ve 6 Haziran 2023 tarihlerinde yaptıkları zamlı yeni sigara paketlerinin fiyat listelerini aşağıda paylaşıyorum. Yeni bir güncelleme olursa sizleri ayrıca bilgilendireceğim.

2023 Yeni Sigara Zamları

2023 Yeni Sigara Zamları

2023 Yeni Sigara Zamları

Sigarillo: Captain Black Cherise (Kırmızı Paket) Vişne
Filtre: Kahverengi Sigara Filtresi.
Üretim: Scandinavian Tobacco Group (Dominik Cumhuriyeti)
Paket: Uzun (Long) Standart Sigara Paketi ve 20 Adet Sigarillo.
Fiyat: 50-70 TL'dir.
Barkod: 7460402100112

Captain Black Cherise (Kırmızı Paket) Vişne

Captain Black markası puro ve sigarillo markası olup daha önceki yazılarımda Cherise (Vişne) versiyonu dışında diğer aromalı çeşitlerini denemiştim ve en çok Captain Black Green Apple yani yeşil elma olanını beğenmiştim. Açıkçası vişne aromalı Captain Black sigarillo tütün mamulü de hiç fena durmayıp tekrar alabileceğim ürünler arasında diyebilirim. Bunlar dışında klasik Vanilya, Black Grape (Üzümlü) ve Mango çeşitlerini de denedim fakat dediğim gibi yeşil elma ve vişne şu an favorim gibidir. Genelde kahve ile tüketilen ve tavsiye ettiğim bir Sigarillo türü olup fiyatı biraz pahalı olduğu için genelde az tercih edilse de ara ara tüketilen bir tütün mamulü olduğu için birkaç kez de olsa denemenizi tavsiye edebilirim. Captain Black markasının genelde bazı puroları ve tütün mamulleri kalitesiz olabiliyor fakat içim hissiyatı ve fiyat performans açısından bu meyve aromalı sigaraları ben güzel buldum.

Sigara: Cavallo Twin Ball (Çift Mentollü & Böğürtlen Nane) (Slender Sigara)
Filtre: Beyaz Slender Sigara Filtresi ve İki Mentol Kapsüllü.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 5 MG ve Nikotin 0,5 MG ve Karbonmonoksit 4 MG.
Üretim: G.T.I Corporation (İran)
Paket: Slender Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Mentollü Slender Sigara Vardır.
Fiyat: 30 TL
Barkod: 815082009595 (ABD & Kanada UPC A)

Cavallo Twin Ball

Orta içim sertliğinde ve çift mentol toplu güzel bir Slender sigaradır. Mentol toplarından biri klasik mavi Fresh iken diğeri böğürtlen (Blueberry) mentol topudur. Fiyat performans bakımından çift mentol toplu sigaralar arasında Cavallo Twin Ball tütün mamulünü kesinlikle öneririm. Genelde çift mentollü sigaralardan Manchester Double Drive markasını çokça tercih ederim fakat Cavallo Twin Ball sigarası da bu marka kadar kalitelidir diyebilirim. Paket tasarımı da oldukça yenilikçi olup mavi ve kırmızı mentol toplarından oluşan güzel bir tasarıma sahiptir. Özetlemek gerekirse nane ve böğürtlenin yoğun aromasıyla dolu bir sigaradadır diyebilirim. Serin ve içimi keyiflidir aynı zamanda yağlılık hissi bırakmaz. Kesinlikle tavsiye ettiğim yepyeni bir sigara markasıdır. GTI (Gulbahar Tobacco International FZE) tütün firması hakkında detaylı bilgiyi ayrıca makalemi okuyarak öğrenebilirsiniz.

Cavallo Play Sigara

Sigara: Cavallo Play (Tek Mentollü & Nane) (Slender Sigara)
Filtre: Beyaz Slender Sigara Filtresi ve Tek Mentol Kapsüllü.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 4 MG ve Nikotin 0,4 MG ve Karbonmonoksit 5 MG.
Üretim: G.T.I Corporation (İran)
Paket: Slender Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Mentollü Slender Sigara Vardır.
Fiyat: 30 TL
Barkod: 815082008697 (ABD & Kanada UPC A)

Cavallo markasının mentollü sigarası olan Twin Ball dışında birde tek mentollü ve mentol topu Power Click olarak paket üzerinde lanse eden güzel Fresh naneli Cavallo Play sigarasını da sizlere önerebilirim. Öncelikle Twin Ball olanını tabi ki tercih ederim fakat çift mentollü olanını bulamazsam tek mentollü olanını geçici olarak almanızı tavsiye edebilirim.

CHE Puro

Parliament Night Blue Minyatür

Sigara: Parliament Night Blue Minyatür
Filtre: Beyaz Minyatür Sigara Filtresi ve Parliament İbaresi.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 10 MG ve Nikotin 0,7 MG ve Karbonmonoksit 10 MG.
Üretim: Philip Morris International Türkiye.
Paket: Minyatür Soft Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet Minyatür Sigara Vardır.
Fiyat: 20 TL ve Karton 200 TL.
Barkod: 86913348 (EAN 8)

Son olarak Esse Change W SuperSlim sigarasından bahsetmek istiyorum. Esse marka sigara Güney Kore menşeli bir marka olup ithal sigaralarının genelde günü geçtiği için ve bir yıldan fazla bekletilip geldiği için sigara ve içerisindeki tütün kurumuş olabiliyor. Bu yüzden Esse markasını Türkiye’de pek önermiyorum hatta eskiden Tekel satardı ve direkt alırdım fakat artık Tekel bandrollü olarak da satılmıyor. Esse Change W SuperSlim sigara ise tek mentollü ve üzüm aromalı (Grape Flavor) olup onun yerine yukarıda bahsettiğim ve taze olan Cavallo markasının mentollü sigaralarını alabilirsiniz.

Esse Change W SuperSlim Mentollü Sigara

Sigara: Esse Change W SuperSlim Mentollü Sigara (Grape Flavor)
Filtre: Beyaz Mentollü SuperSlim Sigara Filtresi.
Tütün İçeriği: Katran (Tar): 4 MG ve Nikotin 0,4 MG ve Karbonmonoksit 3 MG.
Üretim: Korea Tobacco & Ginseng Corporation (KT&G) Güney Kore.
Paket: SuperSlim Sigara Paketi.
Paket İçeriği: 20 Adet SuperSlim Mentollü Sigara Vardır.
Fiyat: 30 TL.
Barkod: 8801116006571 (Güney Kore, EAN 13)

İthal sigara, puro ve Sigarillo ürünlerini nereden buluyorsun şeklinde bana birçok eposta geliyor. Cavallo ve diğer mentollü sigaralar olsun Pendik, Kartal ve Tuzla civarında oturanlar IQOS Heets Doğanlar Market'e giderek temin edebilir. Ayrıca (0553) 448 22 19 numarasını arayarak Cavallo mentolü ve diğer Cavallo sigara markaları, IQOS, Heets Çeşitleri, Vozol, Puff Bar, Elf Bar, Elektronik Sigara, Likit Çeşitleri hakkında detaylı bilgi ve fiyat bile alabilirsiniz.

Burak Avcıoğlu - Update: 20.09.2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.