7 Haziran 2023

Zirkonyum Kaplama Diş Bakımı ve Özel Sağlık Sigortası ile Diş Tedavisi Teminatı Nasıl Kullanılır?

Zirkonyum Kaplama Diş Bakımı

Diş tedavisi ve diş sağlığınız için yıllık kontrol önemli olup genelde SSK tarafından diş ile ilgili tedaviler karşılanmadığı için Özel Sağlık Sigortası içerisinde Diş teminatınız varsa bu hakkınızı kullanabilirsiniz. Diş tedavisi için daha önce yazdığım yazılarda da belirttiğim gibi en son Zirkonyum Kaplama dişimi 01 Şubat 2018 tarihinde yaptırmıştım. Üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen halen ilk günkü gibi durmaktadır. Fakat kaplamanızın daha uzun süreli gitmesi için mutlaka yılda bir defa dişçinize temizlik yaptırmanız lazım ve her gün bir sefer dişlerinizi muntazam olarak yumuşak fırça ile fırçalayarak temiz tutmanız lazımdır. Özellikle çok çay ve sigara tüketen biriyseniz mutlaka her gün dişinizi fırçalamalısınız. Dişinizi bakımsız bırakırsanız diş etlerinizde çekilme olur ve kaplamanızda dişinize ilerleyen süreçlerde tam oturmayacağı için yeniden kaplama değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Kaplama dişler için genelde kalıcı medikal diş yapıştırıcıları kullanılır. Bu yapıştırıcılar sıcak ve soğuğa dayanıklı olup genelde üç yıl sonra etkisini kaybedebilir. Benimde başıma aynı durum geldi ve yıllar sonra yapıştırıcı etkisini yitirdi. Bende yeni bir dişçiye giderek hem kaplamamı hem de tüm dişlerimi temizlettim. Kaplamanızı ayrıca alkol ve diş temizleme araçları ile temizleyip ilk günkü beyazlığa getiriyorlar ve sonrasında medikal yapıştırıcı ile yapıştırıp ilk kaplama taktığınız günkü gibi protez kaplamanızı kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Günümüzde sadece sağlık değil estetik amaçlı olarak da diş kaplama yöntemi oldukça yaygın olup birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Porselen diş kaplamaların ömrü genelde 10-15 yıl arası değişirken diğer yöntemler olan Zirkonyum, Laminate Veneer, Empress ve Monolitik Kaplamalar ise kalitesine göre kullanım ömrü ve fiyat değişikliği gösterebilir.

Diş fırçası olarak ben genelde Kömür Özlü ve ince fırçalı diş fırçalarını öneriyorum. Bu sayede diş ve protez kaplama arasında kalan bölgeleri rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Diş macunu olarak ise genelde önerebileceğim bir marka yok fakat içerisinde kimyasal içermeyen ve doğal ürünlerden yapılmış diş macunlarını tercih edebilirsiniz. Diş kaplamamı tekrardan yapıştırmak ve genel diş temizliği için Pendik Merkezde bulunan Özel Beray Diş merkezine gittim. Burada özellikle diş temizliği konusunda bayan arkadaşlar oldukça titiz çalışıp işini savsaklayarak yapmıyorlar. Kesinlikle diş temizliği, genel bakım ve diğer diş sorunlarınız için burayı tercih edebilirsiniz. Doktor Berna Hanım ve Klinikte görevli Koray bey oldukça yardımsever olup sizlerle ilgilenecektir. Diş kaplamasının düşmesi veya yapıştırıcının etkisini yitirmesinin sebepleri ise genelde dişleri az fırçalamanı, çok çay ve sigara tüketerek zaman içerisinde yapıştırıcının işlevini yitirmesi, sert ve yapışkan yiyecekler yemeniz kaplamaya zarar verebilir, diş sıkma problemi birde buna en çok sebep olan etkenlerden biridir. Eğer kaplama altındaki dişlerinizden biri çürük ve artık iflah olmayacak bir duruma gelirse o dişinizi implant yapıp sonrasında kaplamanızı kullanmanıza veya yeni bir kaplama yaparak kullanımına devam edebilirsiniz. İmplant süreci ise genelde 4-6 ay olup çürük diş çekildikten sonra çekilen kısmın iyileşmesi, damağın ve diş etinin oturması, implant yapılacak kısmın süreçleri biraz zaman alabiliyor.

Zirkonyum Kaplama Diş Bakımı Tedavisi

Özel Beray Diş merkezine 30 Mayıs 2023 tarihinde gittim ve tüm detaylı titiz temizlik ve kaplama diş yapıştırması sonrası 4 saat yemek yemeyiniz ve ertesi güne kadar asla sıcak içecek yani çay ve sigara tüketmemenizi tavsiye ederim. İlk gün dikkat ederseniz yapıştırıcının etkisi ileri safhalarda daha uzun sürecektir. Detaylı bilgi almak için ise 0216 375 66 00 numarasını arayarak Protez Diş Uzmanı olan İstanbul Pendik’teki kliniği arayarak detaylı bilgiler alabilirsiniz. Bu bilgilerden sonra gelelim Özel Sağlık Sigortası ve Diş Teminatına. Genelde birçok özel sigorta dişi karşılamaz. Fakat genelde verilmesi gereken özel sağlık sigortası teminatları Diş (5000-7000 TL) ve Gözlük (1000-2000 TL) gibi en azından olmalıdır. Bunlarda aslında birincil derecen sağlık ihtiyaçları olup şirketler özel sağlık sigorta teminatlarında bunları çalışanları için bulundurmalıdır. Araştırdığım kadarıyla çoğu şirket Diş Teminatı vermiyor. Birde diş ve gözlük dışında asla Psikiyatri Teminatı sürecini de özel sağlık sigortaları karşılamaz. Çoğu özel sigortada Psikiyatri geçmediği gibi bir hastanede özel bir durum için Psikiyatri bölümüne gidip ilaç yazdırmak isteseniz özel sağlık sigortaların neredeyse hiçbiri bunu karşılamaz bunu da ek bilgi olarak sizlere vermek isterim. Genel Ruh ve Sinir hastalığı olarak geçen bu durum aslında günümüzde geçici iş hayatındaki zorluklardan dolayı Psikolojik problemler ile karşılaşanlar için Psikiyatri Teminatı (1000-2000 TL) arası olmalıdır. Günümüzde iş yükü çok olduğu için Beyaz Yaka çalışanları özellikle sadece fiziksel değil ruhsal olarak da ara ara dönemsel sorunlar yaşayabilir bunu da düşünmemiz gerekir.

Son olarak aldığınız Diş sağlık hizmetini sigorta teminatınızdan nasıl karşılayacağınızı anlatarak konuyu tamamlamak isterim. Diş tedavisi sonrası klinikten Fatura ve yapılan tedaviyi anlatan ve üzerinden diş şeması bulunan Diş Tedavi Kartı veya Hasta Takip Kartı belgelerini almanız gerekir. Bu iki belgeyi aldıktan sonra fotoğraflarını çekiniz ve Allianz Sigorta firmasına ait mobil uygulama olan Allianz'ım üzerinden giriş yaptıktan sonra Sağlığım menüsünden poliçenize tıklayınız. Burada aktif poliçenizin süresini görebilirsiniz hemen altından Sağlık Harcamalarım oradan harcamalarınızı takip edebilirsiniz. Yeni talep oluşturmak için Sağlık Harcama Talebi sekmesine geliniz ve sigortalı olarak kendinizi seçtikten sonra geri ödeme alacağınız aktif bir Banka IBAN numarası giriniz. Sonrasında Diş tedavisi diyerek Diş Harcama Talebi kısmına Fatura Tarihi, Numarası, Tutarı ve çektiğiniz iki belgeyi yükleyip harcama talebini oluşturunuz. Talep onaylandıktan sonra bir hafta için belirttiğiniz IBAN adresine ödeme yapılacaktır. Bu sayede Özel Sağlık Sigortanızdaki sağlık teminatınızı bu şekilde kullanmış olursunuz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.