26 Haziran 2022

Pall Mall Sigara Markası, Çeşitleri ve Güncel Fiyatları

Pall Mall Sigara

Pall Mall marka sigara Amerikan markası olup 1907'de Pall Mall American Tobacco tarafından ilk üretilen ve üst sınıfa hitaben piyasa sürülmüş bir tütün mamülü idi. Pall Mall markası Tekel bandrolü ile ülkemizde de yıllarca satıldı tüm renk çeşitleri ve sigaraya gelen siyah paket uygulamasından önce çoğu piyasada vardı. Sigara paketlerine gelen yeni düzenlemeden sonra birçok çeşidi ülkemizde artık üretilmiyor olup sadece bir iki versiyonu güncel olarak satılmaktadır. Amerika'da Pall Mall markası birkaç kez el değiştirdikten sonra en son R. J. Reynolds Tobacco Company tarafından üretilmeye başlanmıştır. Amerika dışında Pall Mall markasının üretimini ve dağıtımını ise BAT (British American Tobacco) firması yapmaktadır. Pall Mall marka sigaralar yasaklardan önce turuncu, mavi, kırmızı, beyaz ve siyah çeşitleri olmak üzere birçok içim hissiyatına göre kaliteli tütün mamülü üreten bir marka idi. Günümüzde Amber yani turuncu olan versiyonu ile Red olan Kırmızı versiyonunun satışı sadece mevcuttur. Ülkemizde Pall Mall markası BAT Türkiye (British American Tobacco) tarafından üretilmektedir. Samsun'daki BAT Fabrikasında üretilen sigaralar standart tipte olup Slender, Slim veya Long gibi versiyonları şu an bulunmamaktadır. Belki ilerde yeni çeşitleri çıktıkça sizlerle paylaşabilirim.

Pall Mall markasının tarihçesi ve üretildiği yerler hakkında detaylı bilgilerden bahsettiğime göre Türkiye'de satılan Pall Mall sigara çeşitlerini ve onların hakkındaki fiyat, barkod ve içeriği hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. Tekel bandrollü olarak iç piyasaya arz edilen şu an iki adet Pall Mall sigarası olup yenileri geldikçe sizlerle paylaşacağım. Genelde Blue yani mavi versiyonu çok tercih edilen markanın şu an bu versiyonu üretilmemektedir.

Pall Mall Sigara

1) Pall Mall Red (Kırmızı)
Paket: Standart Sigara Paketi (KS RC BOX) 20 Adet Sigara.
Filtre: Sarı Klasik Filtre
Fiyat: 30 TL
Barkod: 86940801
Açıklama: Standart sigara boyutunda olan Pall Mall Red yani kırmızı versiyonu adından da anlaşılabileceği gibi içimi ağır bir sigaradır. İçerisindeki Nikotin ve Katran oranı diğer versiyonlarına göre daha fazladır. Filtre yapısı sarı deliksiz eski tip klasik sigara filtrelerden olup benim sevmediğim sigara filtresi yapısıdır. Maliyetten kısmak için genelde en kalitesiz tercih edilen filtrelerden biridir, beyaz filtre her zaman tercih ederim. Pall Mall Red ağır bir sigara olmasına rağmen diğer kırmızı versiyon sigaralara göre çok acılık tadı ve hissiyatı vermemektedir. Genelde kırmızıyı bırakın mavi yani Blue versiyonları bile acı yani orta ağır içim hissiyatı sunarken Pall Mall diğer kırmızı versiyon sigara markalarına göre daha hafif kalıyor diyebilirim.

Pall Mall Sigara

2) Pall Mall Amber (Turuncu)
Paket: Standart Sigara Paketi (KS RC BOX) 20 Adet Sigara.
Filtre: Beyaz Delikli Filtre
Fiyat: 30 TL
Barkod: 86940825
Açıklama: Pall Mall markasının eskiden turuncu paketinde satılan Amber versiyonu içim hissiyatı en hafif olan tütün mamülüdür. Beyaz ve bir şerit delikli filtre yapısı ile hem kaliteli içim hissiyatı sunar hem ağır olmadığı için hiç acımsı bir tat vermez. Hafif içimli ve standart sigara boyutunda bir tütün mamülü arıyorsanız tam bir fiyat performans sigarasıdır diyebilirim. Açıkçası Pall Mall markalarından benim tercih ettiğim versiyon Amber olanıdır. Tütün kalitesi iyi olup önerebileceğim bir sigaradır.

Yukarıda satılan Türkiye'deki bandrollü Tekel sigaralarını ekledim. Aşağıya ise Pall Mall sigarasının Duty Free kısımlarda satılan ithal sigara çeşitlerine yer verdim. Özellikle mavi (Blue) serisi umarım tekrardan Türkiye’de satışa çıkar.

Pall Mall Blue (Mavi)

Sigara: Pall Mall Blue (Mavi) Since 1899
Paket: Standart Sigara Paketi (KS RC BOX) 20 Adet Sigara.
Filtre: Beyaz Filtre
Fiyat: 25 TL
Barkod: 6260931400810
Açıklama: British American Tobacco Group lisansı ile üretilen İran'daki BAT PARS fabrikalarında üretilmiş Pall Mall sigarasının mavi versiyondur. Pall Mall Amber (Turuncu) versiyonuna göre içimi daha ağırdır.

Sigara: Pall Mall Blue Slender GB FIT (Mavi)
Paket: Slender Sigara Paketi ve 20 Adet Sigara.
Filtre: Beyaz Filtre
Fiyat: 22 TL
Barkod: 6260931402036
Açıklama: British American Tobacco Group lisansı ile üretilen İran'daki BAT PARS fabrikalarında üretilmiş Pall Mall sigarasının Slender paketteki mavi versiyondur. Türkiye’de bildiğim kadarıyla Pall Mall markasını hiçbir zaman Slender versiyon sigarası satılmadı.

Burak AVCI - Update: 30.10.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.