25 Haziran 2022

Tuborg Summer Time Bira Değerlendirmesi - Yaz Birası

Tuborg Summer Time Bira

Tuborg markasının her yaz çıkardığı ve yaz birası olarak farklı deneyimler ve lezzetler bize sunduğu biralar arasında bu sezon Tuborg Summer Time birası raflarda kendisine yer buluyor. Tuborg markasının Lager tipte çıkardığı bu yeni birası hem kutu hem de şişe versiyonu olarak bulmanız mümkündür. Açık sarı ve ipeksi renge sahip olan biranın köpük oranı günlük biralara göre oldukça iyidir. Kutu rengi ve tasarımında açık sarı renkler hâkim olup bu yaza damgasını vurması beklenen biralar arasında düşünülse de beklentiniz çok yüksek olmasın derim. Açıkçası Tuborg'un geçen yaz çıkardığı Tuborg Bohem birası bence daha güzeldi. Tuborg Summer Time birasının alkol oranı düşük olup hafif içimli ve kremamsı bir bira olup pek beklentiyi ve içim doygunluğunu açıkçası ben de karşılamadı. Standart Tuborg'un Malt birasını içseniz bence daha doğru bir seçim olabilir. Şunu söylemem gerekir; bazı biraların tatları şişe ve kutuya göre farklılık gösterebiliyor. Eğer Tuborg Summer Time birasından tekrar almayı düşünürsem şişe versiyonundan alarak sizlerle deneyimimi tekrardan paylaşabilirim. Tuborg'un %100 Malt ve farklı bir Lager deneyimi olarak sunduğu biranın alkol oranı ise %4,6 olup oldukça düşük bir alkol oranına sahiptir. Biranın rengi, köpük oranı ve karbon salınımı iyi olsa da tat olarak ben pek tutmadım diyebilirim.

Tuborg Summer Time birasının içinde ise; su, arpa maltı, buğday maltı, şerbetçi otu, maya ve karbondioksit olup bu birada hem arpa hem de buğday maltları kullanılmıştır. Biranın kutu versiyonunda her Tuborg birasında olduğu gibi kapak kısmında koruyucu jelatin mevcuttur ve 50 CL'lik kutuda satılmaktadır. Tadı ve aromatik yapısını çok dışarıya vurmayan ve hafif içiminden dolayı biraz suya benzeyen bir bira olmuştur. Karakteristik bir yapısı biranın yoktur ve standart Tuborg biralarına göre fiyatı biraz daha yüksek olduğundan açıkçası ben Efes veya Tuborg'un Malt biralarını tercih ederdim. Yaz biraları genelde yaz sezonu sadece çıkarıldığı için yaz bitimi raflarda kalan biraların mutlaka son kullanma tarihlerine bakarak satın almanızı tavsiye ederim. Bazı yorumcular Malt özelliğine sahip enerji içeceğine benzer bir bira yorumunda bulunmuş. Aslında haksızda değiller çünkü köpük var ama tat tuz yok diyebilirim. Sanki bira değil de çok hafif acımsı ve tatsız bir bira içiyormuş hissiyatı alıyorsunuz. İlk sefer denemek için satın alabilirsiniz fakat ikinci sefer pek satın alacağınızı düşünmüyorum.

Tuborg Summer Time Bira

Tuborg Summer Time Bira

Bira: Tuborg Summer Time (Açık Renkli Bira)
Kutu: 50 CL'lik Kutu
Şişe: 50 CL'lik Şişe
Alkol: Alkol Oranı Hacmen %4.6
Fiyat: 30 TL (Haziran 2022 & Metro AVM)
Üretim: Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayi A.Ş. (Türkiye)
Barkod: 8690582312404

Tuborg Summer Time Bira

Tuborg Summer Time birasını her ne kadar Tuborg gibi önemli bir markanın birası olsa da bence bu yaz aromayı tutturamamışlardır. Bu yüzden günlük bu birayı kaybedenler listesine ekledim. Umarım Tuborg önümüzdeki günlerde aroması ve içim hissiyatı daha kaliteli ve doygun bira yapıp bize sunar.

1) Kaybeden Biralar (Günlük)
* Schneider Weisse Helle Weisse Weissbier Tap 1 (Açık Renkli Buğday Birası)
* Efes Fıçı Yüksek Alkollü Bira (Açık Renkli Bira)
* Türk Tuborg Amber (Koyu Renkli Bira ve Bakır Kutu & Şişe)
* Amstel Beer 1870 Şişe 33 CL
* Efes Winter Blue (Kışa Özel Harman 50. Yıla Özel, Siyah Tombul Şişe)
* Efes Summer Blue (Yaza Özel Harman Beyaz Tombul Şişe)
* Efes Pilsen %100 Malt Klasik Mavi Kutu
* Efes Pilsen %100 Malt Sarı Kutu
* Efes Varım (Kutu)
* Efes Varım Limon (Kutu)
* Bomonti Filtresiz (Şişe)
* Bomonti %100 Malt (Şişe)
* Stary Melnik Iz Bochonka (Açık Renkli Rus Birası & Şişe)
* Corona Cerveza (Açık Renkli Meksika Birası & Şişe)
* Bomonti Filtresiz Red Ale Şişe 33 CL
* Sol Cerveza - Desde 1899 (Açık Renkli Meksika Birası)
* Mythos & Hellenic Beer (Açık Renkli Yunan Birası)
* Tuborg Summer Time (Açık Renkli Bira)

2) Kaybeden Premium (Seçkin) Biralar
* Türk Tuborg Frederik Wheat IPA (Türkiye)
* Türk Tuborg Frederik Brown Ale (Türkiye)
* Türk Tuborg Frederik Yakima IPA (Türkiye)
* Erdinger Dunkel (Almanya)
* Erdinger Weissbier (Almanya)
* Kirin Ichiban (Japonya)

Burak AVCI 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.