13 Mart 2022

Happy Moon's Restoran & Cafe Colorado Burger, Meksika Yemekleri, Menü İçeriği ve İçecek Tavsiyeleri

Happy Moon's Restoran & Cafe

Happy Moon's Restoran ve Cafe işletmesinden bir önceki makalemde detaylı bahsetmiştim. Aynı şekilde bu konsepte benzeyen diğer restoran ve kafeleri de zaman zaman gittikçe içeriklerini ve menülerini sizlerle paylaşacağım. Happy Moon's restoran konsepti benim de sevdiğim Türkiye'deki güzel bir kafe ve restoran konseptlerinden biri olup çok geniş bir menü yelpazesine sahiptir. Başlangıç yemekleri olsun, et ve tavuk yemekleri, pizza, burger ve daha birçok damak zevkinize göre yemeği bu mekânda bulabilirsiniz. Bazı durumlarda çok açıkmış olmuyoruz fakat aperitif bir şeyler yemek istiyoruz veya gerçekten acıkmış olup doyurucu bir menü arayışına giriyoruz işte tam bu durumlar için bazı yemek tavsiyelerinde bulunacağım. Aynı zamanda yiyeceğe göre yanında hangi alkollü veya alkolsüz içecek seçeneği seçebilirsiniz bu konuda da sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. Öncelikle makalemde menü sırasına göre gidip Kahvaltılar kısmından başlamak istiyorum. Gerçi kahvaltı için henüz Happy Moon's restorana gitmedim fakat tek gitseydim seçeceğim Kahvaltı Tabağı olurdu. Eğer iki veya daha çok kişi giderseniz Serpme Kahvaltı seçeneğini de değerlendirebildiniz. Eğer kahvaltı tabağı öğün olarak bana fazla gelir derseniz Mantarlı Omlet, Sporcu Omlet veya Karışık Omlet gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz.

Menüdeki diğer bir seçenek olan Başlangıçlar ise çok aç olmadığımız fakat aperitif bir şeyler yemek istediğiniz zaman tercih edeceğimiz bir menü çeşididir. Başlangıç olarak yemek yerine Chicken In London, Mini Quesadilla, Cheddar Soslu BBQ Etli Patates, Nachos Peynirli gibi yiyecekleri tercih edebilirsiniz. İkinci bir seçenek olarak sağlıklı beslenmeye önem veren biriyseniz Salatalar menüsünden bir şeyler söyleyerek aperitif olarak karnınız doyurabilirsiniz. Burgerler menüsüne geçecek olursak; artık aperitif değil de bir şeyler yemek istiyorum kısmının ilk seçeneği olarak Burger menülerine bakabilirsiniz. Aslında burger menüsünde herkesin bildiği klasik menü çeşitleri olup benim tek ilgimi çeken ve beğendiğim burger menüsü Colorado Burger olup klasik burger ekmeği yerine Tortilla ekmeği kullanılarak yapılan bir burger çeşididir. İçerisinde 180 gram burger köftesi, burger sosu, mantar, karamelize edilmiş soğan, Cheddar peyniri ve yanında patates ile servis edilir. Burger dışında Pizza menüsüne de bakabilirsiniz fakat ben Pizza pek tercih etmediğim için öneri listesine almayacağım.

Colorado Burger

Meksika Yemekleri genelde Happy Moon's restoranlarda en çok tercih edilen yemek türlerinden biri olup Meksika yemeklerine özgü Meksika fasülyesi ve pilavı ile çoğu yemek servis edilir. Benim denemiş olduğum ve beğendiğim bazı Meksika yemekleri ise; Enchilada Combo, Burritos Biftekli, Fajitas Biftekli, Grill Roll Taco, Quesadilla Combo, Enchilada Beef Asada, Taco BBQ veya Ragu olup Enchilada Beef Asada denediğim bir yemek türü olup içerisinde renkli biberler ile sotelenmiş BBQ Beef Asada eti dürüm olarak dört parça Wrap şeklinde sarılmıştır. Aynı şekilde içerisinde mantar, eritilmiş Cheddar peyniri, Sour Cream sosu ile birlikte yanında Meksika fasülyesi, pilavı ve Ranchero sos ile servis edilmektedir. Yanında içecek olarak ise Fesleğenli Ayran önerebilirim. Yoğun kırmızı et bulunan Fajitas Biftekli yemeği ile birlikte ise yanında alkollü içecek olarak Kadeh Kırmızı Şarap seçeneklerinden Yakut, Ancyra Merlot Kırmızı şarap önerebilirim.

Summer Breeze

Summer Breeze

Menülerde Makarna, Tavuk Yemekleri ve Balık Yemeklerini pas geçiyorum. Balık yemek isterseniz zaten önerebileceğim tek çeşit Somon Izgara olup alkollü içeceklerden ise Bira çeşitlerini bu restoranda tüketmeyi çok tercih etmiyorum. Biranın yeri bence Happy Moon's değildir. Aperitif bir başka yemek çeşidi ise Dürüm & Krepler (Wrap) menü seçeneği olup buradan da Cheddarlı Etli Dürüm yemeğini tercih edebilirsiniz. Et yemeklerini ise detaylı bir şekilde içecek tercihleri ile başka bir makalede anlatmak istiyorum. Alkolsüz içecek seçeneği olarak kokteyl seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Örneğin Summer Breeze içerisinde Ananas suyu, gazoz ve Grenadine (Nâr Şurubu) bulundurun güzel bir içecektir. Aynı şekilde Meyveli Limonata, Champion, Tropical, Angel, Yuki Mojito gibi alkolsüz içecekleri de deneyebilirsiniz. Apple Fresh içeceği ise içerisinde çokça buz parçacığı olan sevmediğim ve tavsiye etmediğim bir içecek türüdür.

Son olarak Türk Telekom'un kurumsal hizmetlerinden biri olan YöneTT WiFi ile restoran, kafe benzeri gibi toplu alanlarda Happy Moon's da olduğu gibi kablosuz internet hizmetinden de ücretsiz faydalanabilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 13.03.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.