8 Mart 2022

Golden Virginia İthal Tütünü ve Captain Black Grape & Cherry Puro Sigarillo İncelemesi

Golden Virginia Tütün

Golden Virginia ithal tütünü 1877 yılından beri üretilen ve Imperial Brands firması tarafından İngiltere'nin Nottingham kentinde üretilip tüm Avrupa ve dünya pazarına ihraç edilen bir tütün mamülüdür. İnce kıyım olarak kesilmiş Virginia (Brightleaf) tütünü ve Oriental (Turkish Tobacco) tütünü ile harmanlanması sonucu elde edilen bir tütündür. Türk veya Şark tütünü özellikle Türkiye'nin Karadeniz bölgesi kısmında ve Samsun ilinde yetiştirilen birinci kalite bir tütün olup eski zamanlarda bu tütün ile yapılmış ve piyasa sürülmüş Murad adında sigara bile vardır. Bildiğiniz gibi günümüzde de en kaliteli tütünler burada üretilmekte olup Philip Morris International gibi uluslararası firmaların buralarda fabrikaları vardır. Golden Virginia tütünü 30 ve 50 gramlık paketler halinde satılan sarmalık kıyılmış tütün ürünü olup ülkemizde de Duty Free ürünü olarak 50 gramlık paketleri satılmaktadır. Golden Virginia tütün paketinin sahtesi de piyasada çok olduğu için önce paket tasarımı ve nasıl orijinal olup olmadığını anlamanız için bazı ipuçları vererek yazıma başlamak istiyorum. İlk olarak paket üzerinde sarı zemin üzerine yazılmış Golden Virginia The Original 1877 yazmaktadır. Dış tarafı şeffaf jelatin ile kâplıdır. Bu jelatin genelde Old Holborn gibi ürünlerde olmadığı için acaba sonradan mı bu yapıldı ve sahte midir sorusu aklınıza gelebilir. Hayır, orijinal Golden Virginia paketi bu şekildedir.

Golden Virginia paketinin yapısı ve dış ambalaj kağıdı yumuşak bir kâğıt olup Drum Yellow paketine benzerdir ve yumuşak plastiğimsi bir hissiyat verir. Eğer kâğıt veya kartondan bir ambalaj ise aldığınız paket büyük ihtimal sahtedir. Bir de sahte paketlerin üzerindeki renkler, logolar ve yazılar aşırı kaymış ve belirsiz görünmektedir ki zaten paketin sahte olduğu hemen belli olmaktadır. Bir başka bakacağınız nokta ise siyah zemin üzerine işlenmiş QR kodunun olmasıdır. Bu kod kabartmalı olmalıdır ve birden fazla Golden Virginia paketi alıyorsanız üzerindeki kodlarının hepsi farklı olmalıdır. Örnek benim aldığım son paketin kodu 1B092J10143 şeklindedir. QR kodun hemen hizasında Tobacco International UK yazmalıdır, British veya başka bir ülke ve firma yazmamalıdır. Paket tasarımında hava almasını engelleyecek plastik koruma klipside ayrıca bulunmaktadır.

Golden Virginia Tütün

Golden Virginia tütünü şarap ile dinlendirilmiş bir tütün olup kokladığınız an şarap ve meyve aromalı kokuları almaya başlarsınız. İçerken de bu aromaların hissiyatı gelir. Fakat orijinal olmasına rağmen son içtiğim Golden Virginia The Original 1877 tütün mamülünün aroması ve kokusu daha da azalmış olup acaba tadında veya içeriğinde bir değişiklik mi oldu merak etmedi değilim. Çünkü üç ay önce içtiğim Golden Virginia çok daha farklıydı. Bu konuda benzer bir durumu yaşayanlar olursa makale altına yorumunu bırakabilir. Golden Virginia genelde çok sevilen ve müdavimi olunan bir tütün mamülüdür. Ekstra baş dönmesi yapmaz, tadı aromatik olup genelde Old Holborn gibi piyasada çok tutulan bir tütündür. Golden Virginia tütünü keskin bir aroma kokusuna sahip olup kesimi Ribbon kesimdir. Sertlik oranı ise orta sertlikte olup şarap kokusunu direkt alırsınız. Paketi açtıktan sonra hafif havalandırıp sonra sararak tüketebilirsiniz.

Paket: Golden Virginia The Original 1877 (Yeşil) 50 Gram
Barkod: 8710900032668
Üretici: Imperial Tobacco Group PLC (Imperial Brands) (İngiltere)
Fiyat: 85 TL

Golden Virginia The Original 1877

Golden Virginia The Original 1877 paketi dışında bir de Golden Virginia Classic (Yeşil) ve Golden Virginia Sarı tütün mamülleri bulunmaktadır. Bunlarda aynı şekilde 50 gramlık paketler içerisinde satılmaktadır. Arkadaşlar bildiğiniz gibi ithal tütünler hakkında çok paylaşım yaptım ve şu kanıya vardım; 50 gramlık ithal tütün paketi artık almayı pek düşünmüyorum çünkü tütünün yarısına geldiğinizde ne aroması kalıyor ve tadı tamamen yavan bir mamüle dönüşüyor. Bundan sonra 25 veya 30 gramlık tütün mamüllerinden alacağım ve buna örnek piyasada en çok satılan George Karelias And Sons ürünü olduğu için burdan devam edeceğim gibi gözüküyor. Light versiyonu daha hafif bir içim sunduğu için turuncu veya koyu mavi paketinden ziyade beyaz paketinden bir süre devam ederim gibi duruyor. Fakat 50 gramlık hangi marka olursa olsun sanırım bir süre almayacağım.

Son olarak Captain Black markasının meyve aromalı puroları olan Captain Black Grape ve Cherry puro Sigarillo ürünlerini inceleme fırsatım oldu. Bildiğiniz gibi Captain Black Sweet Purosunu deneme fırsatım olmuştu ve çok beğenmiştim. Aynı ürünün Grape (Üzüm) ve Cherry (Vişne) aromalı puroları olup bunlarda oldukça lezzetli ve içimi keyif verici tütün mamülleridir. Kesinlikle üzümlü veya vişnelisini damak tercihinize göre tavsiye ederim.

Captain Black Puro

Captain Black Puro

Captain Black Puro

Captain Black Cherry Puro

Puro: Captain Black Grape (Üzüm)
Fiyat: Tek Adeti 10 TL
Barkod: 071737011775
Üretim: Belçika, Scandinavian Tobacco Group

Puro: Captain Black Cherry (Vişne)
Fiyat: Tek Adeti 10 TL
Barkod: 071737011744
Üretim: Belçika, Scandinavian Tobacco Group

Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Dediğim gibi 50 gramlık artık ithal veya yerli tütün paketi almayacağım. Onun yerine daha ufak boyutlardaki 25-30 gramlıklardan satın alacağım. Evde keyif ve içki yanında içmeniz için Captain Black Grape ve Cherry purolarını kesinlikle tavsiye ederim.

Burak AVCI - Update: 13.03.2022

2 yorum:

  1. Burak bey merhaba sizi keyifle takip ediyorum, sarma kağıdı olarak Gizeh yeşili tavsiye ediyorsunuz gerçekten de çok ince bir kağıt fakat bu tarz aromalı tütünler hafif nemli oluyorlar, kuru tütünde bile bu sarma kağıdı seyrek içişlerde kendiliğinden sönüyor tavsiyeniz nedir. İnce olmak şartıyla başka kaliteli ve sönmeyen kağıt var mıdır acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Drum Yellow yazımda yazmıştım, A4 kağıdına bir miktar tütün koyup 1 saat havalandırın ve ondan sonra içiniz, çok seyrek içerseniz söner ama onun dışında sönmez.

      Sil

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.