8 Mart 2022

Hublot Saat Markası Nedir? Hublot Big Bang Original Gold Ceramic Saat İncelemesi

Hublot Saat

Hublot, 1980 yılında İtalyan asıllı Carlo Crocco tarafından kurulan ve İsviçre'nin Nyon kentinde merkezi bulunan İsviçreli (Swiss Made) lüks bir saat markası ve firmasıdır. Lüks tüketim marka kategorisine giren Hublot aynı zamanda Fransa'nın LVMH (Moet Hennessy Louis Vuitton) bünyesi içerisindedir. LVMH kuruluşu Fransa merkezli uluslararası bir firma olup dünyadaki birçok lüks markayı çatısı altında barındırır ve dünyada bir nevi lüksü (Luxury) temsil eder. Hublot markası İsviçre'nin Basel şehrinde her bahar dönemi düzenlenen Baselworld Watch and Jewellery Show ticari fuara katılan bir markadır. Temel olarak tüm dünyada Rolex, Frank Muller, IWC, Patek Philippe gibi bilinen ve ciddi maddi değeri olan önemli bir saat markasıdır. Türkiye'de de ilgi gören ve bilinen markanın İstanbul'daki Hublot Istanbul Boutique mağazası İstinye Park Alışveriş Merkezi içerisindedir. Hublot markasının en bilinen modeli Original Bing Bang serisi olarak bilinen saat modelleridir. Bu saat modelinin hem erkek hem de bayan için olan versiyonları bulunmaktadır. Ayrıca kasa çapları ise 44 MM'den başlayıp 41 ve 38 MM olarak devam etmektedir.

Hublot markasının Replika yani çakma ürünü de piyasada çokça bulunmaktadır. Eskiden Replika saatler ETA, Japon Miyota ve Çin üretimi olmak üzere üç mekanizma şeklinde üretilip kalite kalite satılmaktaydı. Bugün ise bu mekanizmaların hepsi ve yine aynı şekilde hem dış kasa hem de otomatik mekanizma dediğimiz iç yapısı Çin'de birinci, ikinci ve üçüncü kalite olarak üretilip satılmaktadır. Yani ETA otomatik mekanizmalı saatin iç aksamı yok İsviçre'den geliyormuş da Çin'deki fabrikalarda da dış kasa yapılıp satılıyormuş efsanesi veya hikâyesi yalan olup hepsi Çin'de üretilmektedir. Zaten en babası 100-200 dolar olan çakma saatin hangi parçası Çin dışından temin edilsin ki veya buna ihtiyaç olsun ki. Zaten hepsi Çin'de üretiliyor sonuçta bu parçalar Uranyum yakıtı değildir. Örneğin size resimlerini paylaşacağım birinci kalite Çin üretimi Hublot Big Bang Original Gold Ceramic saat 44 MM kasa çapına sahip olup ortalama fiyatları 50-100 dolar arası değişmektedir. Saatin tam model adı ise "Hublot Big Bang Evolution 301.PB.131.RX" referans kodu ile geçmektedir.

Hublot Saat

Hublot Saat

Hublot Big Bang Original serisi saatlerin kordonları kauçuk (Rubber) malzemeden yapılmış olup deri kayış gibi hemen yıpranmaz ve günaşırı saati kullanabilirsiniz. Bildiğiniz gibi deri kayış özellikle yaz aylarında çok kullanılamayan veya her gün takılamayan saat tipleri olup derideki yağ ve terden dolayı kayış hasar görmektedir. Kauçuk kayış ise deri kayışa göre görünür bir deforme yaşamaz. Mekanizma otomatik olup pille çalışmaz. Saati kullanmayı bıraktığınız andan itibaren 42 saat güç Reserve özelliği vardır. Yani sata iki gün daha otomatik çalışmaya devam ederi. Bu model için 44 MM kasa çapı en doğru seçim olacaktır ve büyük bir kasaya sahiptir. Hem takvim hem de iç göstergeleri ayarlamak için çık tasarlanmış kronolar mevcuttur. Özellikle kayış yapısı tırtıklı ve kendine has bir tasarımda olup uzun kullanım süresi sonrası belki değiştirmek gerekebilir. Eğer orijinal bir saat aldıysanız ve kayış bulamazsanız birinci kalite kayışlarda piyasada satılmaktadır. Gerçeği ile görüntü anlamında da çok bir farkı yoktur. Bezel çevresinde vidalı detaylar vardır. Hem içerisindeki akrep, yelkovan ve göstergeler olsun hem tasarımsal olsun Hublot Big Bang Original modeli gerçekten özgün bir saattir. Ben açıkçası Hublot markasını ve modellerini çok beğenmedim fakat aralarından birini seçecek olsam Big Bang Original modelini seçerdim. Mekanizmanın tam adı HUB4100 Self-Winding Chronograph Movement olup orijinalinde 18K 5N Altın malzeme ve paslanmaz çelik kullanılmıştır. Bezel üzerideki vidalar Titanyum olup parlak siyah seramik üzerine işlenmiştir. Su geçirmezlik 10 ATM olup camlar safirdir (Sapphire) kadranda ise mühürlü karbon teknolojisi kullanılmıştır.

Hublot Saat

Hublot Saat

Hublot Saat

Hublot Saat

Hublot Saat

Hublot Saat

Hublot Saat

Hublot Saat

Hublot markası dediğim gibi bana biraz fazla büyük, kaba ve aşırı ışıl ışıl ve detaylara çok boğulmuş bir saat markası gibi geldi. Tabii bu tercih ve zevk meselesidir. Hublot Big Bang Original modeli dışında Connected, Unico, Meca-10, Partherships, Complications, 3-Hands Big Bang modellerini de inceleyebilirsiniz. Aşağı incelemeniz için ve benim de beğendiğim bazı Hublot saat modellerini ekledim. Benim size resimlerini patlaştığım Hublot Big Bang Original Gold Ceramic 44 MM saat modelinin fiyatı ise CHF 28.900 (İsviçre Frangı), EUR 30.000 (Euro) olup Türk parası ile 450-470 bin TL arası fiyatları değişmektedir. Ayrıca ikinci el orijinal lüks saat markası almak veya satmak isterseniz Chrono24 isimli platform üzerinden de bunu yapabilirsiniz.

Hublot Saat

Hublot Saat Modelleri
* Hublot Big Bang Unico King Gold Blue Ceramic 44 MM
* Hublot Big Bang Unico GMT King Gold Blue Ceramic 45 MM
* Hublot Big Bang Unico Titanium 44 MM
* Hublot Big Bang Original Steel Ceramic 44 MM
* Hublot Big Bang Original Gold 44 MM
* Hublot Big Bang Original Black Magic 44 MM
* Meca-10 King Gold Blue 45 MM

Hublot Saat

Hublot Saat

Hublot Saat

Hublot Saat

Hublot Saat

Hublot Saat

Hublot Saat

Hublot Saat

Özetle Hublot saat markasından ve çok satılan klasik modelinden bahsederek sizi bilgilendirmeye çalıştım. Replika dediğimiz kopya saatlerin birinci kalitesinin ise genelde tercih edilmesinin bir başka sebebi ise müşteri bir defa Hublot orijinal saat alıp aslında o statüyü de satın almış oluyor. Bildiğiniz gibi saat ne kadar güzel veya ne kadar pahalı olursa olsun aynı saati iki yıl takacak haliniz yok insan illaki sıkılıyor. Bu yüzden başka başka modellere bu kadar fazla meblağ tekrardan ödemek yerine görünüm olarak birebir dediğimiz birinci kaliteyi insanlar tercih etmektedir. Zaten o statü satın alınmış, Hublot lisansı elde edilmiş ve o süreç yaşanmış tekrardan aynı meblağı vermeye gerek yok aynı markanın başka modeli için şeklinde bir düşünce yapısı olabilir.

Hublot Saat

Tabii bu statüye hiç sahip olmayan ve Türkiye'deki Hublot resmî distribütörünün Instagram hesabından paylaştığı saat modelinin altına fiyat nedir yazanların sanırım ikinci sorusu nerede bulaşabiliriz olacaktır. Bu da bilinçsiz tüketiciye bir örnek teşkil eder. Zaten marka belli, 100 liraya Rolex saat satan bir saat Instagram hesabı değil, İstinye Park içinde bulunan tek bir Hublot İstanbul Boutique şubesi var ve onun hesabından yapılan bir paylaşım. Gerçek alıcı zaten o şubeye gidip incelemeden sonra alacaktır.

Son olarak klasik saatler ile akıllı saatlerin mücadelesinden de bahsetmek isterim. Özellikle son zamanlarda Trend olan ve sadece üst değil orta ve orta üst gelir grubunun da satın alabildiği ve piramidin ortadan yukarı doğru her katmanının sahip olabildiği bir teknoloji olan akıllı saatler işi biraz değiştirdi diyebilirim. Her ne kadar klasik saat bitmeyecek olsa da çünkü saat aynı zamanda bir aksesuardır bence akıllı saatler lüks saat markalarına kafa tutacak gibi görünüyor. Rolex, IWC, Panerai, Omega, Breitling bir yana Apple Watch bir yana diyebiliriz. Hiç saat kültürü olmayan veya marka statüsü ile uğraşmak istemeyen ister orta üst ister üst gelir grubuna sahip iş adamı, insanı olsun Apple Watch takarak bence işi orada noktalıyor. Yarışı, statüyü başka bir noktaya çekiyor. Örnek markalar arasından bilerek Patek Philippe markasının ismini vermedim çünkü onun dünyası apayrı olup hitap ettiği kesimde farklıdır. Akıllı saat bence işleri değiştirecek olup ben bile elimdeki birçok saati satarak sadece kendime 3-4 adet model saat bıraktım ve bir akıllı saat alarak süreci bir süre donduracağım.

Burak Saatler

Lüks saat markaları arasında Hublot dışında Rolex, Audemars Piguet, IWC, Frank Muller ve Panerai gibi markalar hakkında da tek cümlelik özet niteliğinde bilgilendirme yaparak yazımı tamamlamak istiyorum. Üst Segment lüks saat markaları hakkında şu bilgileri de vermek isterim; her saatin kendine ait bir lisansı ve sertifikası olup satın alan kişiye özel olarak verilir bu hizmet. Bazı ikinci el saat satan platformlarda Certified Pre-Owned ibaresi vardır bu sertifikalı ikinci el demektir.

* Vacheron Constantin: 1755 yılında İsviçre Cenevre'de kurulmuş lüks İsveç saat markasıdır.

Audemars Piguet Saat

Audemars Piguet Saat

Audemars Piguet: 1875 yılında kurulmuş İsviçre, Le Brassus merkezli lüks saat markasıdır. En popüler saat model olan Altıgen bezel şeklindeki Royal Oak modelidir. Audemars Piguet Royal Oak Tourbillon, Royal Oak Selfwinding, Royal Oak Offshore, Royal Oak Concept ve Royal Oak Chronograph adında saat modelleri bulunmaktadır.

Franck Muller: 1992 yılında İsviçre'nin Cenevre kentinden kurulmuş lüks saat markası ve ürecisidir. Kendine has kadran iç yapısından dolayı benim de çok beğendiğim ve deri kayış modellere sahip saatleri vardır. En bilinen serileri Casablanca, Curvex, Long Island, Master Banker olup birinci sınıf Replika ve orijinalini inceleme şansım olmuştu. Fakat modelleri arasından Crazy Hours serisini pek tutmadım.

* IWC & IWC Schaffhausen: 1868 yılında İsviçre'nin Schaffhausen kentinde kurulan lüks saat markası ve üreticisidir. En bilinen modeli IWC Pilot olup onun dışında Portuguese, Da Vinci ve Pilot Double Chronograph saat modelleri vardır.

* Breitling: 1884 yılında kurulmuş İsviçreli saat markası ve üreticisidir. Kurucusu Leon Breitling olup büyük kadranlı saat modeli ile ünlüdür.

Patek Philippe Saat

* Patek Philippe: 1839 yılında kurulan Patek Philippe SA firması İsviçre merkezli lüks bir saat markası ve üreticisidir. Dünyada en pahalı saat modelleri genelde bu markada bulunur.

* Omega: 1842 yılında İsviçre'de Swatch Group çatısı altında kurulan lüks saat markasıdır. Türkiye'de de bilinen ve ünlü olan markanın Omega Seamaster, Speedmaster, Planet Ocean, 300 Spectre gibi bilinen modelleri vardır. Daha çok orta üst gelir grubuna hitap eden bir markadır.

Burak AVCI - Update: 08.03.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.