15 Şubat 2022

Captain Black Sweet Puro Sigarillo İncelemesi ve Arap Kağıdı

Captain Black Puro

Captain Black, 1931 yılında kurulmuş ve Amerika Birleşik Devletleri'nde merkezi bulunan aromatik pipo tütünü, puro, sigara ve sigarillo tütün mamüllerini üreten bir markadır. Captain Black markası Lane Limited tarafından üretilmektedir. Aynı zamanda Danimarka merkezli ve Lane Limited firması bünyesinde bulunan Scandinavian Tobacco Group tarafından da Avrupa'ya üretimi ve ihracı yapılmaktadır. Lane Limited dünya çağında pipo, nargile, puro gibi birçok tütün mamülünü üreten büyük bir Tobacco firmasıdır. Captain Black purosu Türkiye'de çok bilinen bir marka olup genelde çikolatalı puro denilince akla gelen bir markalardan biridir. Birçok çeşidini bugün Tobacco dükkânlarından rahatlıkla bulabilirsiniz. Tekel ürünü değildir ve haliyle Tekel bandrolü ile satışı yapılan bir markada değildir. Genelde Duty Free ürünü olup ülke içerisinde satışı az miktarda yapılmaktadır. Eğer yurt dışına çıkan biriyseniz Duty Free alanlarından rahatlıkla temin edebilirsiniz. Captain Black'in ürünleri genelde profesyonel veya Premium puro kategorisine girmez çünkü ürettiği tütün mamülü sigarillo olup keyif amaçlı benim de tercih ettiğim bir markadır.

Geçen gün tek olarak satılan Captain Black Sweet purosunu gördüm ve satın alıp deneme fırsatım oldu. Siyah Captain Black ambalajında satılan ürün fiyatından dolayı kutu şeklinde değil de tek halde Tobacco dükkânlarında satılmaktadır. Önce ambalajından başlamak isterim; siyah ve şık bir ambalajda satılan puronun üzerinde Captain Black arması vardır. Jelatinin açma yeri olan kısmı ise metalik gri zemin üzerine işlenmiş Sweet yazısı bulunmaktadır. Belçika'da üretildiği yazılmaktadır ve bu puroların ağırlıklı olarak doğal tütün mamülü ile hazırlandığı yazılmıştır. Tütün yaprakları ile birlikte tütün bileşenleri eklenerek yapılmıştır ibaresi de yer almaktadır. Son olarak bir de puro, sigaraya güvenli bir alternatif değildir şeklinde uyarı yazısı vardır. Aroması ve tadından bahsedecek olursak kendine has vanilya aroması ve kokusu vardır. Güzel bir purodur. Boyutu ise 11 CM olup iki uç tarafı da hazır kesilmiş ve tahta, plastik filtre bulunmayan direkt kibrit ile yakıp içmeye hazır hale getirilmiş yaprak ağızlıklı purodur.

Captain Black Sweet Puro

Captain Black Sweet Puro

Captain Black Sweet Puro

Captain Black Sweet purosu içmesi keyifli bir tütün mamülü olup çikolata kokusundan ziyade hafif vanilya, bal aromaları gelen ayrıca içki ve kahve ile de güzel bir uyum sağlayan purodur. Aynı puronun Grape, Cherry, Dark, Switch, Classic şeklinde çeşitleri vardır ve bunları da deneme fırsatım olursa sizlerle paylaşacağım. Genel olarak yazılarımda İtalyan purosu olan Toscanello markasını çok övmüşümdür fakat kahve keyfini bir süre Captain Black ile yapmayı düşünüyorum. Fiyat olarak da biraz daha uygundur diyebilirim. Aynı şekilde Captain Black Dark Crema marka purosunu da deneme fırsatım olmuştu fakat daha ufak boyutlarda olan bu tütün mamülü beyaz plastik ağızlıklı olup tadı çok hoşuma gitmemişti. Sekizli paket içerisinde satılan ürünün kalitesi daha düşük olup aroması da çikolata, vanilya karışımı yoğun bir tada sahipti. Captain Black Dark Crema kötü bir sigarillo değil fakat benim tercihim Captain Black Sweet'den yana olacaktır.

Captain Black markasına ait birçok çeşit olup; sigara, puro, sigarillo gibi tütün mamülü ürünleri vardır. Fakat bunların çoğunu bilmediğim için deneme fırsatım oldukça sizlerle paylaşacağım. Tekel puro markaları olan ve iç piyasaya arz edilen CHE ve Rocks markalarında olduğu gibi her çeşit ve boyutta Captain Black ürünü vardır. Türkiye'de şu an Tekel bandrollü olarak satış yapan iki üretici firma olup bunlardan ilki FUMAR'dır ve markaları CHE, Havanitos ve Frida iken ikinci firma ise TEKA olup sattığı markalar Rocks, Punta Cana, Marmara, Crashh, Captain Black (Red, Brown, Beige) ve Cafe Creme'dir.

Captain Black Dark Crema Puro

Puro: Captain Black Sweet
Fiyat: Tek Adeti 12 TL
Barkod: 071737011713
Üretim: Belçika, Scandinavian Tobacco Group

Puro: Captain Black Dark Crema
Fiyat: 8 Adet Aromalı Puro Paketi 35-45 TL
Barkod: 061900177681
Üretim: Scandinavian Tobacco Group

Arap Kağıdı Sigara Sarma Kağıdı

Arap Kağıdı Sigara Sarma Kağıdı

Arap Kağıdı Sigara Sarma Kağıdı

Son olarak hazır konu açılmışken sarma sigara içenler için Arap Kağıdı olarak bilinen Şam Kağıdı hakkında da bilgi vermek isterim. Arap kağıdı yapısı bakımından yarı transparan ve yağlı bir sigara sarma kağıdıdır. Fiyatı çok ucuz olup tanesi 2 TL civarındadır ve içerisinde 50 adet kâğıt bulunur. Arap kağıdının yapıştırıcı kenarlığı yoktur fakat kağıdı sarma sırasında yalayarak yapıştırabilirsiniz ve diğer sigara kağıtlarına göre sarması biraz daha zordur. Eğer Roller kullanarak sararsanız daha kolay sararsınız. Yapısı bakımından yarı transparan ve ince bir kâğıt olduğu için Gizeh markasının daha kalın kağıtları olan Mavi (Original) ve Kırmızı (Fine) yerine Arap kağıdını tercih etmenizi öneririm. Daha ince kâğıt için zaten önceden de önerdiğim ve fiyatı pahalı olan Gizeh Super Fine Yeşil sarma kağıdını satın alabilirsiniz. Eğer Gizeh yeşil düşünmüyorsanız OCB, Gizeh Kırmızı ve Mavi gibi kağıtlara ekstradan fazla para vermeyiniz. Arap kağıdını incelemeniz için ekstradan birkaç görselde ekledim.

Burak AVCI

2 yorum:

  1. Merhabalar puro nasıl içilmelidir bunu açıklayan bir yazı da yazabilir misiniz ? Yeni başladım ve galiba yaktım puroyu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski yazılarımda var okuyabilirsin ama temel olarak basittir, kibrit ile yakarken eşit olacak şekilde puroyu yakmanız yeterlidir, Smoking Cigar olarak aratırsanız videolar mevcut.

      Sil

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.