6 Şubat 2022

Jack Daniel's Tennessee Honey Viski Değerlendirmesi - Bal Aromalı Likör

Jack Daniel's Tennessee Honey Viski

Jack Daniel’s viski markası Amerika'nın Lynchburg, Tennessee bölgesinde üretilen Blended (Harman) şekilde satılan bir viskidir. Jack Daniel's viskisi Tennessee Whiskey türü olup Amerika'da standart viski üretimi yapılan viskilere verilen isimdir bir de mısırdan yapılan Bourbon viski türü üretimi vardır. 1875 yılından beri üretim yapan markanın genelde klasik serisi olan Old No 7 viskisini hepimiz denemişizdir. Son zamanlarda Jack Daniel’s markası hem yeni viski çeşitleri hem de ekspresyonuna yeni viski likörlerini ekledi. Jack Daniel's Tennessee Honey viskisi için en çok karıştırılan durum ise bu viski türü bildiğimiz standart viskilerden olmayıp bir bal aromalı viski likörüdür. Normal viskilere göre de alkol oranı daha düşüktür. Bu yüzden içtiğinizde direkt Single veya Blended viskilerde olduğu gibi damakta bir tat almazsınız. Bariz bir şekilde bal ve aşırı şekerli bir tat alırsınız birkaç yudumdan sonra damakta viski notalarını alabilirsiniz. Genelde başka içkiler ile kokteyl yapılarak da tüketilmektedir. Ben sade şekilde tükettim fakat klasik viski severler likörlü viski türlerine pek sıcak bakmayacaktır.

Jack Daniel’s viskileri üretim aşamasında Lincoln County Process işleminden geçmektedir. Bu işlemde viski fıçılarda yıllandırmak üzere bekletilmeden önce kömür cipslerinden süzdürülür sonra beklemeye alınır. Sonra bal likörü ile harmanlayarak bu viskiyi üretirler. Bu içki tam olarak viski değildir çünkü alkol oranı ABV minimum %40 olmalıdır fakat Jack Daniel's Tennessee Honey'nin alkol oranı hacmen %35 olup düşük alkol oranına sahiptir. Biraz tadımından bahsedecek olursak; burunda tahmin edebileceğiniz gibi yoğun bal, karamel, tarçın ve şekerli kokular gelmektedir. Damakta yoğun bal ve sonrasında karamel, akçaağaç şurubu, tarçın gibi yoğun şekerimsi tatlar alırsınız. Boğazı çok yakmayan ve tatlı bir hissiyat bırakan bitiş size sunmaktadır. Genelde klasik viski severlerden çok viskinin acılığını sevmeyen daha tatlı bir içki arayan ve kokteyl denemek isteyenler için bu likörü önerebilirim. Fakat klasik viski tutkunları büyük ihtimal hayal kırıklığına uğrayacaktır.

Jack Daniel's Tennessee Honey Viski

Jack Daniel's Tennessee Honey Viski

Jack Daniel's Tennessee Honey Viski

Jack Daniel's Tennessee Honey Viski

Jack Daniel's Tennessee Honey viski likörü dışında markanın diğer likörleri ise elmalı Tennessee Apple ve tarçın, baharat karışımlı Tennessee Fire likörlü viski çeşitleri vardır. Likörlü viskileri normal viski gibi de tüketebilirsiniz ben şasen öyle yaptım. Klasik viski bardağının içerisine iki adet buz koydum ve yanında ayrı bir bardakta buzlu soğuk su ile tükettim. Yiyecek olarak badem, kaju veya biraz daha tuzlu bir yiyecek ile tüketebilirsiniz. Çikolata veya tatlı bir yiyecek ile tüketmeyiniz zaten viski aşırı tatlı olduğu için buna pek gerek yoktur. Bu arada bu viski birçok filmde viral reklam olarak tanıtılmaya devam ediliyor. En son Netflix'de Ferry isimli filmde görmüştüm. Şişe tasarımı ise klasik Old No 7 ile aynı olup beyazımtırak bir zemin üzerine işlenmiş etiket kullanılmıştır. Üzerinde Original Recipe yani orijinal tarif demektir ayrıca bal likörü ile ilgili ibareler bulunmaktadır.

Jack Daniel's Tennessee Honey Viski

Jack Daniel's Tennessee Honey Viski

Viski: Jack Daniel's Tennessee Honey (Bal Aromalı Viski Likörü)
Tür ve Menşei: Tennessee Whiskey (Amerikan) Viskisi
Üretici: Brown-Forman Netherlands B.V. (Hollonada)
Yıl: 3-7 Yıl
Alkol Oranı (ABV): %35
Fiyat: 70 CL Şişesi 250 TL (30/12/2021)
Barkod: 5099873001370
Türkiye Distribütörü: Brown-Forman Türkiye

Sonuç olarak tatlı bir viski likörü içmek isteyenler, yeni viski kokteyli yapmayı düşünenler Jack Daniel's Tennessee Honey'i satın alabilir. Keribar renginde ve bal tadında bu içkiyi eminim sevenler çıkacaktır fakat tekrar uyarıyorum bu bir viski değildir ve klasik viski tadı ve hazzı beklemeyiniz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.