16 Aralık 2021

L&M (Liggett & Myers) Sigara Markası, Çeşitleri ve Güncel Fiyatları

L&M (Liggett & Myers) Sigara

L&M sigarası Amerikan üretimi bir tütün mamülü olup bugün ki sahipleri ve üreticisi Altria ve Philip Morris International firmalarıdır. 1873 yılında kurulan Liggett Group (Liggett & Myers) firması tarafından üretime başlanmış ve ilk ürün tanıtımını 1885 yılında yapmıştır. Türkiye’de de uzun yıllar satışı yapılmış ve TAPDK bandrolü ile halen ülkemizde yasal satışı devam etmekte olan yabancı markalı bir sigaradır. Halk arasında Laz Marlboro’sı olarak da bilinen sigara aynı Amerikan üretimi olan Marlboro sigarası tütün kalitesine çok benzediği için bu yakıştırma yapılmıştır. Hatta siyah standart tip paketler öncesi içim kalitesi çok iyi olan bir sigaraydı.

L&M sigarasının Blue versiyonu artık Türkiye pazarında üretilmiyor ve satışı yapılmıyor. Kırmızı versiyonuna göre daha çok tercih edilen ve hafif çeşidiydi. Sadece Red yani Kırmızı versiyonunun standart ve uzun paketi son sigara düzenlemesi ile raflarda mevcuttur. Red (Kırmızı) versiyonu ise daha ağır olanıdır.

L&M sigarası piyasaya ilk çıktığında en iyi filtreye sahip en kaliteli Amerikan sigarası olarak lanse edildi ve sloganı da buydu. Sonrasında Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç edilmeye başlandı. 1999 yılında L&M ticari marka hakları Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük tütün şirketi Philip Morris tarafından satın alındı. Türkiye'de de İzmir'de bulunan Philip Morris Türkiye fabrikasında üretilmektedir. Günümüzde ise en uygun fiyattan satılan ve Chesterfield ile aynı seviyede olan bir marka halini almıştır. Filtresi klasik sarı filtre olup içim sırasında yumuşayan bir yapısı vardır. Açıkçası uzun paketini asla önermem, tütün kalitesi ise ortalama diyebilirim.

L&M (Liggett & Myers) Sigara

L&M (Liggett & Myers) Sigara

Türkiye'de Satılan L&M (Liggett & Myers) Sigara Markası Çeşitleri

Ürün: L&M Red Label (Standart Paket)
Filtre: Sarı Standart Filtre
Barkod: 86919937
Üretici: Philsa Philip Morris Türkiye (İzmir)
Fiyat: 17,5 TL

Ürün: L&M Red Label Lb (Long Uzun Paket)
Filtre: Sarı Standart Filtre
Barkod: 86935012
Üretici: Philsa Philip Morris Türkiye (İzmir)
Fiyat: 17,5 TL

Son olarak şunu belirtmeliyim; uzun yani Long olarak bilinen sigara paketleri çabuk bitmediği için bir süre sonra sigara içme keyfini kaçırabiliyor ve fazladan nikotin almış oluyorsunuz bu yüzden uzun versiyonu pek tercih etmiyorum. Ayrıca taşıması da Slender sigaralara göre daha zordur. Hem cepte fazladan yer kaplamaktadır hem de tabaka taşıyanlar için tabaka boyutundan büyük olduğu için sığmamaktadır.

Burak AVCI - Update: 27.12.2021

2 yorum:

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.