17 Aralık 2021

Prada Sport SPS51X ve Ray-Ban RB3449 Aviator Güneş Gözlüğü İncelemesi & Güneş Gözlüğü Marka Önerileri

Prada Güneş Gözlüğü

Yaz sezonu için satın aldığım Prada marka güneş gözlüğü ile daha önceki seneler satın aldığım ve halen kullandığım Ray-Ban marka damla model güneş gözlüklerimin inceleme yazısını yazacağım. Ayrıca Türkiye'de ve yurt dışında satılan fiyat performans güneş gözlüğü markalarından da bahsedeceğim. Güneş gözlüğü yüz tipine göre alınmalıdır ve uygun ekartman seçilmelidir. İnternet üzerinden güneş gözlüğü alırken mutlaka yüz tipinize uygun ve ekartman ölçülerini hesaplayarak almanızı tavsiye ederim. Eğer yanlış bir model ve ekartman ölçülerinde gözlük alırsanız genelde şakak kısımların da sıkışma oluşuyor ve iz bırakıyor. Benim yüz tipime genelde damla yani Aviator modeller uygun gitmektedir ve ekartman olarak da 59 numara tam olmaktadır. Ekartman önemli bir gözlük ölçü numarası olup bir numara küçük veya büyük olması bile aşırı fark etmektedir. Bundan dolayı sadece modeli güzel diye bir numara küçük ekartman numaralı bir güneş gözlüğü modeli boşuna almayınız cidden kullanımda zorluk çekebilirsiniz.

İlk olarak internet üzerinden satın aldığım Prada Sport SPS51X model güneş gözlüğünden bahsetmek istiyorum. Gözlük damla model olup koyu siyah cama sahiptir. UV ışınlarını tamamen engelleyen gözlük 100% UV Protection cam teknolojisine sahiptir. Araç içerisinde güneşe karşı yaptığım test sonucunda güneş ışınını Polarize gözlük kadar engelleyen ve kaliteli malzeme yapısına sahip bir gözlük olduğunu kesinlikle söyleyebilirim. Zaten Prada marka kalitesi kutusundan, gözlük kabına kadar her yerinden belli etmektedir. Prada logosu gözlük camı kenarında şeffaf bir şekilde bulunurken kenarlıklarda da kırmızı zemin üzerine işlenmiş Prada ibaresi oldukça şık durmuştur. Özellikle burunluk kısmı yumuşak plastikten yapılmış olup yüze tam oturmaktadır. Prada gözlükler iki yıl Luxottica Türkiye garantisi altındadır. Metal ve boyalı çerçeve kenarlığı olmadığı için uzun yıllar bozulmadan ve yıpranmadan kullanabileceğiniz bir güneş gözlüğüdür.

Prada Güneş Gözlüğü

Prada Güneş Gözlüğü

Prada Güneş Gözlüğü

Prada Güneş Gözlüğü

Model: Prada Sport SPS51X 1BO06L 59 Erkek Güneş Gözlüğü
Ekartman: 59
Cam Rengi ve Materyali: Koyu Siyah Cam ve UV400
Çerçeve: Kombine Çerçeve
Sap Ölçüsü: 145 MM
Köprü Ölçüsü: 15 MM
Polarize: Yok
Barkod: 8056597443760
Fiyat ve Tedarik: 1561 TL'ye 4 Eylül 2021 Tarihinde Trendyol (Atasun Optik)'dan Satın Alınmıştır.

İkinci güneş gözlüğüm ise 2018 yılında aldığım ve halen kullanmaya devam ettiğim Ray-Ban RB3449 001/13 59 model 59 ekartman Aviator Large metal güneş gözlüğüdür. Cam rengi kahverengi olup damla model bir gözlüktür. Polarize özelliği yoktur ve güneş ışınlarını çok iyi kırmasa da gene de fiyat performans gözlüğü diyebilirim. Zamanında çok uygun fiyata almıştım fakat şimdilerde ortalama fiyatı 800-1000 TL arası olmuştur. Uzun süre kullandığım için elden çıkarmayı düşünmüştüm fakat vazgeçtim. Gözlüğün tek dezavantajı sap kısmındaki altın boyanın belli bir bölümünün yıpranmasıdır fakat benim gözlüğümde bu bölge çok ufak olduğu için farkedilmiyor. Bunun sebebi de gözlüğü asla ıslak bir bezle silmemenizi öneririm. Gözlüğü sadece içinden çıkan kuru bez ile temizleyin ve yine içinden çıkan gözlük camı temizleme spreyi ile camlarını temizleyiniz. Kolonya, ıslak mendil gibi materyaller ile temizlik yaparsanız özellikle metal çerçeveler zamanla hasar görebilir ve yıpranabilir. Ray-Ban marka gözlükler içinde iki yıl Luxottica Türkiye garantisi vardır.

Ray-Ban Güneş Gözlüğü

Ray-Ban Güneş Gözlüğü

Ray-Ban Güneş Gözlüğü

Ray-Ban Güneş Gözlüğü

Model: Ray-Ban RB3449 001/13 59 Aviator Large Metal Güneş Gözlüğü
Ekartman: 59
Cam Rengi ve Materyali: Damla Model Kahverengi Degrade ve UV400
Çerçeve: Metal Altın Renk Çerçeve
Polarize: Yok
Burun Aralığı: 14 MM
Sap Uzunluğu: 135 MM
Ölçüler: 59 x 14 x 135 MM
Fiyat ve Tedarik: 235 TL'ye 30 Haziran 2018 Tarihinde Funda Optik'den Satın Alınmıştır.

Üçüncü model bir gözlük almayı düşünürsem Ray-Ban markasının Caravan model olarak bilinen güneş gözlüğü Ray-Ban 0RB3136-181/7158 ürününü alacağım. Cidden damla modele hem yakın hem de keskin hatlara sahip güzel tasarıma sahip bir gözlüktür. Ray-Ban dışında bilinen güneş gözlüğü markası olan Emporio Armani'nin de modellerini inceleyebilirsiniz.

Ray-Ban Güneş Gözlüğü

* Ray-Ban Erkek Güneş Gözlüğü 0RB3136-181/7158 (Ortalama Fiyat: 800-1300 TL)

* Emporio Armani 0EA4150 506387 59 Erkek Güneş Gözlüğü

Polarize cam teknolojisine sahip güneş gözlükleri UV400'e göre daha pahalıdır. Eğer bütçeniz varsa Polarize kesinlikle öneririm. Fakat kaliteli markalarında özellikle Prada'nın Polarize özelliği olmayan modelleri de güneş ışığını kırmada oldukça iyi iş görmektedir. Güneş gözlüklerinde çerçeve materyali olarak; Titanium (Titanyum), Stainless Steel (Paslanmaz Çelik), Plastik, Alloy (Alaşım), Wooden (Ahşap), Copper (Bakır), Aluminum (Alüminyum), Asetat kullanılmaktadır ve Titanyum ile Çelik haliyle daha pahalıdır.

Güneş Gözlüğü UV400

Güneş Gözlüğü UV400

Güneş Gözlüğü UV400

Güneş Gözlüğü UV400

Ülkemizde de satışları yapılan ve Çin'de üretilen, AliExpress'de de satışı olan UV400 özellikli bazı gözlük markaları ise; HDCRAFTER, GUZTAG, POLARKING, KINGSEVEN, VEITHDIA, Bruno Dunn Italy, WESHION gibi markalar olup özellikle buradan güneş gözlüğü alacaklara Bruno Dunn Italy markasını kesinlikle öneririm. Bir süre kullandım ve malzeme kalitesi oldukça kalitelidir. Tek dezavantajı doğru gözlük ölçüsünü ve ekartman numarasını bulmanızdır. Bu saydığım markalar orijinal olup göze herhangi bir zararı yoktur tam aksine UV400 özellikli fiyat performans güneş gözlükleridir. Fikir olması amaçlı birkaçının resmini ekledim.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.