21 Ekim 2021

Mini Focus & Sinobi Saat Markası ve Modelleri

Mini Focus ve Sinobi Saat Markası ve Modelleri

Mini Focus ve Sinobi saat markaları Çin (PRC) üretimi orijinal saatler olup Çin'in ucuz işçiliği ve seri üretimi sayesinde bugün piyasada birçok modelleri satılan fiyat ve performans markaları arasındadır. Genelde yeni sezon modelleri ilk olarak AliExpress sitesinde satışa çıkar sonradan Türkiye pazarına girerek bazı yerel E-Ticaret sitelerde de satılır. Mini Focus saat markasının en çok tutulan ve benim de kullandığım modeli olan hasır kayışlı saat modeli oldukça şık bir tasarıma sahip modeldir. Hem Bezel hem de bombeli cam tasarımı sayesinde hasır kordon model sevenler için kesinlikle tavsiye edebilirim. Genelde diğer modellerini pek tutmam fakat hasır kayış modeline sahip saatlerini tavsiye edebilirim. Mini Focus saatleri şu an vergi dahil 250-300 TL arasında satılmaktadır. AliExpress'den alışveriş yaparken ödeyeceğiniz vergi otomatik olarak sitede ödeme öncesi size yansıtıldığı için kargoyu alacağınız sırada eskisi gibi ekstra bir PTT vergi ücreti ödemezsiniz. Ayrıca birkaç hafta sonra kargonuz sadece PTT değil Aras veya diğer kargo firmaları tarafından da hızlıca getirilmektedir.

Eskisi gibi AliExpress üzerinden alışveriş yapmak zor değildir. Kargoyu çok bekleyeceğiniz ve kargonun gelmeme ihtimali artık pek yaşanmamaktadır. Site üzerinden yeni vergilendirme sistemi ile alışveriş daha da kolaylaştırılmıştır. Tüm güncel modelleri görmek için Mini Focus Watch anahtar kelimesi ile sitede aratma yapmanız yeterli olacaktır. Sonrasında kredi kartınız ile hem ürünü hem de vergisini tek ödeme yaparak kolaylıkla satın alabilirsiniz. Mini Focus saat markasının hasır modellerinin rengi genelde mavi, siyah, beyaz, bakır, altın olup ben bunlardan birkaçını kullandım. Aşağıda satın aldığım bazı modelleri sizlerle paylaşacağım. Mini Focus saat markasının en çok tutulan model numarası MF0135G olup 1 ile 11 arası renk ve kordon seçenekleri vardır. MF0135G.01 ile başlayan ve MF0135G.05 ile biten modelleri deri kayış saatler olup MF0135G.06 ile MF0135G.11 arası olan modeller hasır kordon modellerdir.

Mini Focus ve Sinobi Saat Markası ve Modelleri

Mini Focus ve Sinobi Saat Markası ve Modelleri

Mini Focus ve Sinobi Saat Markası ve Modelleri

Mini Focus ve Sinobi Saat Markası ve Modelleri

Saat 1: MINI FOCUS MF0135G.08 Mesh Orange (Siyah Kasa ve Turuncu Göstergeler)
Mekanizma: Quartz (Pilli)
Fiyat: 140 TL (Vergisiz Eski Fiyat)

Saat 2: MINI FOCUS MF0135G.10 White (Beyaz Kasa)
Mekanizma: Quartz (Pilli)
Fiyat: 135 TL (Vergisiz Eski Fiyat)

Saat 3: MINI FOCUS MF0135G.11 Mesh Blue (Mavi Kasa)
Mekanizma: Quartz (Pilli)
Fiyat: 120 TL (Vergisiz Eski Fiyat)

Saatlerin hepsi hasır kordon model olup Start/Stop özelliği vardır. Bu özelliği çalıştırmak için sağ üstteki krono tuşuna bir defa basarsanız büyük dakika sayacı başlar bir defa daha basarsanız sayaç durur ve ikinci sağ alt krono tuşuna basarsanız sayacı sıfırlarsınız. Saatin içerisindeki tüm kronolar, takvim ve içerisindeki zaman göstergeleri çalışmaktadır. Bazı Mini Focus modellerinde bu özellikler yokken yukarıda kullandığım modellerinde tüm özellikler aktiftir. Saatin camı ise mineraldir. Saatin kasa malzemesi ise alaşımdır. Toplamda 45 MM kasa çapına sahiptir ve su geçirmezliği 3 ATM olup yağmurlu havalarsa su geçirmez fakat üzerine direkt su tutarsanız veya denize girerseniz su geçirir ve saatin malzemesi hasar görebilir.

MINI FOCUS MF0135G

MINI FOCUS MF0135G

MINI FOCUS MF0135G

MINI FOCUS MF0135G

Diğer Mini Focus Marka Saat Modelleri
* Mini Focus MF0180G.05 (Mavi) (Tavsiye Etmem)
* Mini Focus MF0180G.01 (Lacivert) (Tavsiye Etmem)
* Mini Focus MF0218G (Çelik Kayış)
* Mini Focus MF0020G (Kauçuk Kayış)
* Mini Focus MF0314G.02 ve  MF0314G.03 (Kare Bezel Yapısı)

İkinci saat markamız Sinobi olup aynı Mini Focus fiyat aralıklarında satılan fiyat ve performans saat markalarından biridir. AliExpress'de modellerini Sinobi Watch yazarak aratabilirsiniz. Son kullandığım modeli 9721 numaralı ve SINOBI 11S9721G02 (Yeşil) kadranlı olan 43 MM Submariner modelidir. Üretim yılı 2018 olup kasa üzerindeki Bezel tasarımı Rolex'ler de olan Submariner kadran 180 derece dönebilmektedir. Kordon ve kasa malzemesi çelik (Stainless Steel) olup 110 TL'ye vergisiz olarak almıştım. Pilli (Quartz) mekanizmaya sahip olup Çin'den aldığınız her saatin pili ortalama 6-8 ay gitmektedir. Sonrasında 20 TL verip Sony pil taktırmanızı tavsiye ederim.

Sinobi Saat Markası

Sinobi Saat Markası

Sinobi Saat Markası

Sinobi Saat Markası

Sinobi Saat Markası

Sinobi Saat Markası

Sinobi Saat Markası

Sinobi Saat Markası

Sinobi Saat Markası

Sinobi Saat Markası

Diğer Sinobi Marka Saat Modelleri
* Sinobi SNB971003 (Hasır Model) (Tavsiye Etmem)
* Sinobi SW07NB (Bez Kayış James Bond 007 Modeli)
* Sinobi 11S9639 (Since 1996) High Quality Pilot Men's Chronograph Wrist Watch

Sinobi Saat Markası

Sinobi ve Mini Focus dışında Çin (China PRC) merkezli bazı markaları da aşağıda paylaşacağım. Bu saatlerin modellerini de AliExpress'den bulabilirsiniz. Bunlardan bazıları kaliteli işçiliğe sahip iken bazıları ise gerçekten kötü üretim ve kaliteye sahip markalardır. Özellikle çelik kayış saatleri hafif olup malzemeden kaçırılış alaşım kasa olarak da algılayabilirsiniz bu yüzden çelik kayış Sinobi marka saatleri pek önermiyorum.

Sinobi Saat Markası

AliExpress Saat Markaları: AILANG, HOLOUNS, OLMECA, JARAGAR, FORSINING, OBLVLO, YELANG, LIGE, BINGER, DEERFUN, GONEWA, PARNIS, GUANQIN, Shark Sport Watch, TEVISE, OLEVS, CUENA, Doliche, Lafuma, FNGEEN, SIHAIXIN, TOMORO, GIMTO, CIVO, YFWOOD, MIGEER, Bigotti Milano, MEGIR, SKMEI, FTV, TIME100, OUKESHI, NORTH, GEEKTHINK, Q&Q, YAZOLE, TADA, Kimio, SOUTHBERG, BGG, DWG, JEEP, SOKI, Emmex, WWOOR, CHEETAH, T-WINNER, İbigboy, INVICTA, BOS, SevenFriday, Kappa, Thom Olson, BOSCK, OTS olup aralarında bazılarının fiyat ve performans saat markası olduğunu söyleyebiliriz.

Burak AVCI - Update: 16.11.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.