23 Ekim 2021

Datça Turu ve Perili Bay Resort Hotel Tatili: Bölüm 2

Datça Turu ve Perili Bay Resort Hotel Tatili: Bölüm 2

Datça gezi turumuzun ve Datça'da konakladığımız Perili Bay Resort Hotel'de anlattığım gezi rehberi yazısının ikinci bölümünü geldik. İlk yazımda Eski Datça ve Perili Bay Resort Hotel hakkında bilgiler vermiştim. İkinci yazımda ise katıldığımız tekne turunu, yeni Datça gezisini ve otelden ayrıldıktan sonraki Akyaka ve Ula Gölet ziyaretlerimizi anlatacağım. İlk olarak tekne turundan bahsetmek isterim; sabah 10 gibi başlayıp akşam 18:00'e kadar süren ve Datça Limanından kalkan tekne turunda Datça'nın hemen hemen tüm koylarını geziyorsunuz. Tekne turları genelde Hayıtbükü Koyu, Akvaryum Koyu, Domuz Bükü, Kargı Koyu, Pembe Çakıl Koyu, Ovabük Plajı, Kurubük, Palamutbükü gibi bölgelere uğrayarak buralara demir atıyorlar. Burada hem doğa manzarasını seyredebilir hem de Datça'nın güzel koylarında yüzebilirsiniz. Yanınıza mutlaka deniz gözlüğü almanızı tavsiye ederim çünkü yüzerken bazı taşlık bölgelerde denizkestanesi olabilir bunlara kesinlikle dikkat ediniz. Ayrıca tekne turuna giderken deniz şortunuzu ve terliğinizi hazır giyip gitmenizi tavsiye ederim orada giyinme fırsatı bulamayabilirsiniz. Bir de yanınıza ufak deniz çantası, havlusu da almayı unutmayınız.

Datça'nın koyları ve plajları arasında en ünlüsü Palamutbükü koyu ve plajıdır. Buraya kesinlikle uğramanızı hatta tur dışı ziyaret ederseniz bir gün konaklamanızı tavsiye edebilirim. Bahsettiğim koylar dışında Datça'da Çay Limanı, Knidos Antik Kenti, Değirmenbükü gibi yerlerde vardır buraları da ayrıca araştırabilirsiniz. Tekne turunda gün içinde Çupra balığı, mevsim salata, makarna ve karpuz öğle yemeği olarak verilmektedir. İster turla ister bağımsız buralarda tatil yapın mutlaka koyları gezdiren ve gün boyu süren tekne turuna bir defa katılmanızı tavsiye ederim. Akşamüstü tekne turu aktivitemiz bittikten sonra yeni Datça merkezini gezme fırsatımız oldu. Datça kenti Badem'i ile ünlü bir bölge olduğu için burada birçok yiyecekte badem kullanılmaktadır. Özellikle Badem tatlısı, bal, lokum, yağ gibi yöresel ürünler almak için Datça merkezde bulunan Özlü Datça Yöresel Ürünler mağazasını ziyaret edebilirsiniz.

Datça Turu ve Perili Bay Resort Hotel Tatili: Bölüm 2

Datça Turu ve Perili Bay Resort Hotel Tatili: Bölüm 2

Datça'nın merkezi ufak bir yer olup mimarisi başarılı dizayn edilmiş güzel bir kenttir. Datça'nın çarşısını dolaşabilir, meydanda bulunan deniz kenarındaki restoranlarda akşam yemeğinizi yiyebilirsiniz. Datça'ya uğramışken mutlaka bademli keçi sütü dondurması yemeği ihmal etmeyiniz. En güzel dondurma yiyebileceğiniz yer ise Tekin Usta %100 Keçi Sütü Dondurması yeridir. Datça Limanın'da da birçok kafe ve restoran vardır buralara da öğle veya akşam yemeği için uğrayabilirsiniz. Alkollü, alkolsüz, müzikli birçok mekân Datça merkezde ve sahilde mevcuttur. Datça Çarşının bulunduğu ana cadde ise Atatürk Caddesi olup burayı da gezdikten sonra konaklamak için tekrardan otelimize akşam saatlerinde dönüş yaptık.

Üç gece konakladığımız Perili Bay Resort Hotel'den sabah saat 10 gibi ayrıldık. Bir sonraki durağımız ise Akyaka olup mavi ile yeşilin her tonunun bizlere eşlik edeceği, çam ağaçları ile iç içe kurulmuş, tertemiz havası, özgün mimarisiyle meşhur Muğla'nın Akyaka bölgesine ulaşıyoruz. Burada Azmak Çayı üzerinde yapılan ufak tekne turları olup bu turlara katılmanızı tavsiye ederim. Hem doğanın eşsiz manzarası ve havası hem de Azmak Çayı'nın o muhteşem rengi ve berraklığını görmek için tur olarak biz de bu tekne gezisine katıldık. Bu arada Muğla'da gezimizi gerçekleştirirken bazı yol güzergâhlarında 2021 Türkiye orman yangınları olarak da bilinen Muğla, Datça, Antalya'da gerçekleşen ve birçok bölgede yanan orman ve yeşillik alanları görme fırsatımız oldu. Yangında gerçekten tüm doğa tahrip olmuş.

Azmak Çayı

Azmak Çayı

Azmak Çayı tekne turunu yaparken birçok doğa canlısını da görme fırsatınız oluyor. Caretta Caretta Deniz Kaplumbağaları, Ördekler, Yağmur ve farklı birçok kuş türünü Azmak'da görebilirsiniz. Akyaka merkezini ve çarşısını da gezdikten sonra öğle yemeğimizi iskelede bulunan balıkçılarda yedik. Burada balık olarak mezgit balığını önerebililirim. Akyaka kenti doğası ile ün salmış olup burada kamp ve piknik yapmak için gelen ziyaretçide çoktur. Tur dışında gelen ziyaretçiler burada birkaç gün konaklayabilir ve doğanın tadını çıkarabilir. Akyaka gezimizden sonra rotamızı Ulu Gölet'e çevirdik. Yol üzerinde yöresel bal almak isteyenler ayrıca Aydın Muğla yolu üzerinde bulunan Balcı Gökmen mağazasına uğrayabilir. Ulu Gölet'e geldiğimizde burada göleti fotoğrafladık. Suların biraz çekilmiş olduğunu gördük umarım tekrardan eski günlerine geri döner. Ulu Gölet'in bulunduğu bölge aynı zamanda Bakan Teoman Ünüsan Adası adı ile yaptırılan bir parkta vardır. Ulu Gölet etrafında piknik yapabilir aynı zamanda burada Zipline aktivitesi de yapmanız mümkündür.

Aydın Çine

Ulu Gölet

Ulu Gölet ziyaretinden sonra dönüş yolculuğu için rotamızı Ayvalık'a çevirdik ve akşam yemeğini Aydın'ın Çine ilçesi girişinde bulunan Köfteci Eniştenin Yerinde yedik. Burada yemek olarak karışık ifade ettikleri ufak Çine köftesi ve şişinden sipariş etmenizi tavsiye ederim. Gerçekten lezzetli köfteleri vardır. Gece saatlerinde Ayvalık'a ulaştık ve turumuzu tamamladık. Başka gezilerde ve turlarda tekrardan sizlere gittiğim yöreleri paylaşmaya ve anlatmaya çalışacağım.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.