25 Ekim 2021

Need for Speed: No Limits Mobil Oyun Rehberi 1 ve Diğer Tavsiye Edebileceğim Android Oyunlar

Need for Speed: No Limits

Need for Speed: No Limits mobil oyunu 2015 yılında çıkmış olan ve Firemonkeys Studios tarafından hem Android hem de IOS mobil platformlar için geliştirilmiş Need for Speed yarış oyunu serisinin son mobil oyunu versiyonudur. Oyunun mobil pazarda dağıtımını Electronic Arts firması yapmaktadır. Oyunun çıkış yılı 2015 olsa da oyun her sene kendini geliştirmiştir ve şu an 2021 itibariyle en güncel araba modelleri oyunda mevcuttur ayrıca belli aralıklarda oyun hep güncellemede gelmektedir. Need for Speed serisini mobilde oynamak isterseniz kesinlikle bu oyunu öneririm. Diğer ücretli versiyon olan Need for Speed: Most Wanted için ise boşuna para vermenizi tavsiye etmem. No Limits versiyonu tamamen ücretsiz olup sadece yarış bitişlerinde bazen mecbur reklam izliyorsunuz ve reklamı tam izlerseniz size bir adet oyunda kullanmanız için altın hediye ediyor.

Oyun, grafikleri ve oynanış bakımından oldukça başarılı olup rakibi olan Asphalt araba yarışı serisi mobil oyunlarından daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. Oyun mobil cihazınızda güncellemeler ile birlikte 2,8-3 GB'lık bir alan kaplıyor. Bu grafiğe sahip bir oyun için oldukça kabul edilebilir bir seviyedir. Oyunda belli bir seviyeden sonra girmediğiniz her gün için ekstradan 5000 Cash nakit para kazanırsınız ve oyuna bağlantı yaptığınızda kazandığınız para miktarı hesabınıza eklenir. Oyunda genelde limit ve kazanç eşyaları olarak para, altın ve benzin vardır. Ayrıca gerçek paranızla oyun içinden Gold (Altın) satın alarak VIP üyelik özelliklerini aktif edebilir veya bazı araçları, araç kitlerini altın ile direkt satın alabilirsiniz. Aşağıda oyuna giriş yaptıktan sonra genel menünün resimlerini ekledim, kısa kısa bu menüden size bahsedeceğim. İleri ki zamanlarda modifiye ettiğim ve geliştirmesini tamamladığım araçları da sizlerle paylaşmayı düşünüyorum.

Need for Speed: No Limits

Need for Speed: No Limits

Need for Speed: No Limits

İlk olarak şehir teması üzerine yerleştirilmiş kutuları görüyorsunuz. Bunların hepsinin farklı anlam ve işlevleri olup önce en üstteki menü bardan başlamak isterim. Birinci kısımdaki konum işareti sizi bu alana getirir yani şehir temalı ana sayfaya gelirsiniz. İkinci araba simgesi ise sizi garajınıza götürür ayrıca modifiye ve geliştirme zamanı gelen aracınız içinde yukarı turuncu simgesi şeklinde uyarı verir resimde gördüğünüz üzere. Üçüncü simgeden profil ayarlarınızı, kullanıcı adınızı belirleme işlemlerini ve Google Play Games bağlantınızı yapabilirsiniz. Kısacası oyun içindeki müzikler olsun, bildirimler olsun teknik ayarların yapıldığı kısım burasıdır.

Dördüncü defter simgesi ise günlük veya görevler şeklinde tamamlayabileceğiniz yarışları gösterir, bunları tamamladıkça altın ve seviye puanı kazanırsınız. Resimde kral tacı yanındaki 70 ile gösterilen ikon sizin seviyeniz (Rep) olup yarıştıkça puan kazanır ve seviyeniz artar. Bunlar dışında para, altın ve benzin göstergeleri vardır. Para ve altın ile envanter, araç kiti, modifiye parçaları, yeni araba kartı ve oyun içi birçok eşyayı satın alabilirsiniz. Benzin ise maksimum 10 litre olup her yarış için bir, iki veya üç benzin harcarsınız ve deponun dolmasını beklersiniz. Benzin göstergesi sıfır olduğunda asla yarışamazsınız, deponun dolmasını beklemeniz gerekmektedir. Ekstradan benzin veya zaman ise oyun içinde altın ile satın alabilirsiniz. Şimdi harita üzerinde bulunan diğer kutular şeklinde gösterilen oyunun kısımlarını kısa kısa anlatmaya geçebilirim.

Need for Speed: No Limits

1) Underground Rivals: Oyun içindeki gerçek oyuncular (Multi-Player) ile yarış yaparak ödül kazanabileceğiniz bir bölgedir. Driver, Speedster ve Breakneck olarak üç kategoride araçlar listelenir ve sahip olduğunuz araç ile yarış yapabilirsiniz. İlk yarışın simgesi E olup E-D-C-B-A-S olarak sıralanır ve her Tier bitiminde ödül kazanırsınız. Yarışların sonunda ise haftanın en iyi yarışçıları listelenir. Bu kısmı daha sonraki yazılarımda detaylı sizlere anlatacağım şimdilik ilk yarış olan E etabını geçip genelde 50 bin para ödülünü kazanıyorum. Eğer aracım iyi ise D, C ve B etaplarını da tamamlayıp ekstra ödülleri kazanıyorum.

2) Car Series: Tüm araçların veya ülkelerin araç model, marka ve serilerine göre bir yarış kataloğunun olduğu bölgedir. İlgili aracın veya ülkelerin yarış kataloğunu seçip içindeki yarışları geçtikçe ödüller kazanırsınız ve son yarışı da bitirerek hem yüklü altın ödülü hem de özel envanter kazanmış olursunuz sonunda o katalog tamamlanmış olur. Benim şimdiye kadar tamamladığım yarış katalogları: Fiesta Fiesta, Tokyo Streets, Uber Subaru, Sports Classics, East vs West, Ichi Nissan, Red Horizon olup diğer yarış serilerini ayrıca sizlerle başka yazılarımda paylaşacağım.

* Supra Duper (Car Series): Sadece Toyota Supra aracını seçebildiğiniz ve her yarış için üç litre benzin hakkı isteyen bir seridir. Yarışlarda Toyota Supra Blueprint, modifiye parçaları ve seri sonu 100 altın kazanırsınız.

Need for Speed: No Limits

3) Chop Shop: Sanayi gibi bu kısmı düşünebilirsiniz. Genelde araç parçalarının ana altı başlıkta toplandığı Nitro, ECU, Wheels, Gearbox, Turbo ve Engine ana kitlerini buradaki Parts kısmından satın alabilirsiniz. Aynı şekilde Blueprints kısmından da araç kartları alabilir ve araç kartı sayısını tamamladığınız aracı açabilir veya seviye atlatabilirsiniz. Burada önemli olan nokta şudur; buradaki hiçbirşeyi para veya altın ile değil Hurda (Scrap) ile alırsınız. Hurdayı ise iki türlü kazanabilirsiniz. İlk olarak Storage kısmında bulunan ve işinize yaramayan yarışlardan kazandığınız araç kit ve parçalarını satarak yani hurdaya çevirerek ikincisi ise bazı yarışlarda yukarıda bahsettiğim Nitro, ECU gibi ana kitleri kazanır ve aracınızı bir üst kite taşıyınca eski kiti hurdaya çevirebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla da oyun içinde altın ile hurda alınmıyordu.

4) Store: Oyun içinde gerçek parayla ve altın ile satın alabileceğiniz kitleri ve araçların olduğu markettir. Kısacası oyunun asıl sizden para kazandığı kısımdır. Packs bölümünden direkt para ile size sunulan özel fırsatları satın alabilir veya Gold kısmından oyun için altın satın alabilirsiniz. VIP üyelik için gerekli Level parçalarını da yine buradan altın ile satın alabilirsiniz. Açıkçası benim çok kullanmadığım bölge diyebilirim.

5) Day (Special Events): Her hafta farklı araçların sunulduğu ve size bir haftalık yarış deneyimi sunan bir Event'tir. Sadece haftalık değil oyunda kalıcı olarak etkinliğe katılabileceğiniz yarışlarda bu kısımda mevcuttur. Özel etkinliklerin olduğu bu bölge aslında içinde oldukça geniş bir yer olup burayı ayrı birkaç başlık adı altında sizlere anlatacağım. Ayrıca haftalık sunulan bazı S Segment araçları da sizler için inceleyip paylaşmaya çalışacağım. Open Slot kısmından şimdilik Ignition, Syndicate, Devil's Run, Dusthowlers ve Revolution etkinliklerinden sadece ilkine başladım fakat her etkinlik kendi içinde gerçekten zor yarışlardan oluşmaktadır.

Need for Speed: No Limits

6) Tuner Trials: Haftanın yedi günü süren ve hafta içi sadece bulunduğunuz günün aktif olup Pazar gününün ise tüm yarışların aktif olduğu bir etkinliktir. Tuner Trials kısmındaki her etkinlikte en fazla iki defa yarışıp ödül kazanma hakkınız vardır. Yarışı kaybetseniz bile hakkınız yanmaz, benzininiz bitene kadar şansınızı deneyebilirsiniz. Günlük iki ödülü kazanınca da etkinliği tamamlamış olursunuz. Bir nevi günlük etkinlik için size iki adet bilet (Tokens Remaining) verilmektedir. Araç geliştirmesi yaparken bazı zamanlar Update Kit olarak bilinen çantalara ihtiyaç duyulur işte bu çantaları sadece Tuner Trials etkinliklerinden kazanabilirsiniz. Bu yüzden Tuner Trials için seçilen özel araçlar mutlaka garajınızda bulunmalı ve modifiye seviyeleri yüksek olmalıdır. Şu an için Common, Uncommon, Rare ve Epic seviyeleri ben de açık olup Tuner Trials etkinliği için ayrı bir başlık açacağım.

7) Garage: Garaj kısmında sahip olduğunuz araçları görebilir ve modifiye ederek geliştirebilirsiniz. En fazla üç adet aracı favori listenize alabilirsiniz. Ayrıca Stroge sekmesinden de yarışlardan topladığınız Upgrade Kit, araç parçaları gibi envanterlerinizi inceleyebilirsiniz. Araçlar genelde Street, C.Sports, Muscle, Sports, Super ve Hyper olarak kategorize edilmiştir. Bir aracın eğer modifiye ve geliştirme zamanı geldiyse bildirim olarak araç üzerinde turuncu ok işareti gözükmektedir.

Aracınızı geliştirirken üç başlık ve altı ana kategoride geliştirebilirsiniz. İlk başlık Top Speed olup burada Engine ve Turbo paketlerini geliştirebilirsiniz. İkinci başlık ise Acceleration (Hızlanma) olup bu kısımda Gearbox ve Wheels (Lastikler) paketlerini geliştirirsiniz. Üçüncü başlıkta Nitro olup bu kısımda ECU ve Nitro paketlerini geliştirebilirsiniz. Eksik olan modifiye parçasına tıklarsanız onu kazanmak için oyun içinde nerelerde yarış yapacağınızı size gösterecektir. Genelde Campaign, Tuner Trials kısımlarından yarışarak veya Black Market'ten satın alarak eksik parçayı tamamlayabilirsiniz.

Aracın en üst seviyeye çıkması için gerekli olan yıldız seviyesini (Stage) tamamlaması lazım. Bunun içinde araç kartı biriktirmelisiniz. İstenildiği sayıda Blueprints yani araç kartınız varsa aracı bir üst geliştirme paketine taşıyabilir ve bu sayede aracınızın özelliklerini artırabilirsiniz. Bir araç tüm seviye yıldızlarını tamamlayıp PR olarak belirtilen maksimum puanına ulaştığı zaman tüm geliştirme paketleri artık sonlanmış olup Part Maxed Out uyarısı verir. Bunu gördüğünüz yerde artık o aracın maksimum gelişmişlik seviyesine geldiğini anlayabilirsiniz.

Need for Speed: No Limits

8) Black Market: Para veya altın ile araç kartı, modifiye parçaları, araba alabileceğiniz markettir. Store kısmı direkt paralı bir bölüm olup Black Market ise oyun için para ve altın ile alışveriş yapabileceğiniz bir yerdir. Blueprints kısmından araç kartı veya araba satın alabilirken Items kısmından da aracınız için parça alabilir ve yarışları daha hızlı geçmek için Race Skips paketi satın alabilirsiniz.

Need for Speed: No Limits

9) Loading Docks: Oyun içinde belli aralıklar ile size ücretsiz hediye parçalar veren bir bölümdür. Upgrade Crate ve Premium Crate olmak üzere iki adet hediye sandık vardır. Burada belirlenen süreler dolunca size ücretsiz sandık kazanma hakkı verir fakat süreyi beklemeden de oyun için altınlarınız ile de alabilirsiniz. Premium Crate içerisinden genelde Hyper araç kartları çıkar ve 48 saate bir yenilenir. JDM Series Crate kısmında ise özel bazı araç kartlarını altın karşılığı satın alabilirsiniz. Upgrade Crate sandığından ise modifiye parçaları genelde hediye olarak çıkmaktadır.

10) Promotions ve Car Showroom: Promosyonlar ve araçların bulunduğu Showroom kısımlarıdır. Promosyonlar genelde VIP üye olduğunuzda bazen de oyunun size imkân tanıdığı ücretsiz hediye ile yarış sonrası kazanacağınız Rep veya para miktarının iki veya daha fazla katını size kazandıran ekstra bir özelliktir. Belli bir süre kadar aktif olup sonrasında tekrardan eski kazanma düzenin geri dönersiniz. Bir nevi gelişmenizi hızlandıran oyunun sunduğu ek bir Premium özelliktir. Car Showroom ise oyundaki tüm araçları modifiyesiz ve tamamen ilk haline görebileceğiniz bir bölümdür. Oyunun anlaşmalı olduğu lisanlı araçlar listesini ve araçları bu kısımdan inceleyebilirsiniz.

Need for Speed: No Limits

11) Modshop: Aracınızı modifiye edebileceğiniz bölüm burasıdır. Sevdiğiniz arabayı burada istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. İlk olarak gövde kısmını Parts bölümünden değiştirebilirsiniz. Tüm gövde yani Body Kit, Headlights (Farlar), Hood (Kaput), Front Bumper (Alt Tampon), Wheels (Jantlar), Mirrors (Aynalar), Roof Scoop (Tavan), Roof Spoiler, Skirts (Marşpiyel), Rear Bumper, Tail Lights (Arka Farlar), Spoiler (Rüzgarlık), License Plate (Plaka), Exhaust (Egzoz) gibi aracınızın tüm dış görünümü buradan yenileyebilirsiniz. Benim de en çok kullandığım kısım burasıdır. Need for Speed oyununda en sevdiğim ve zaman geçirdiğim kısımlardan biridir.

İkinci modifiye kısmı Colors olup aracın tüm dış rengini Gloss, Metallic, Candy, Matte, Chrome ana boya tonlarında sevdiğiniz ve seçtiğiniz renge boyayabilirsiniz. Üçüncü kısım Wrap olup aracın üzerine ekstradan logolar, çizgiler, desenler ekleyebilirsiniz. Wrap'lar genelde yarışlardan elde ettiğiniz başarılar ile kazanılmış olup araç modifiye ederken Wrap pek tercih etmiyorum çünkü aracın doğallığını bozuyor. Bu yüzden Wrap kısmını pek kullanmıyor ve sevmiyorum. Dördüncü kısım Stance olup aracın tekerleklerini içe veya dışa doğru bükey hale getirebilirsiniz veya aracınızı lastikten itibaren gövde kısmını daha da indirip yükseltebilirsiniz. Aracın lastik ile yer seviyesi aynı hizaya gelmiş olur bu modifiye ile birlikte. Gerçek hayatımızda genelde Honda model araçlarda bu tip modifiyeyi çokça görüyoruz. Stance modifiyesi aracın doğal yapısını bozduğu için pek kullanmıyorum.

Need for Speed: No Limits

12) Campaign: Oyunun hikâye modu ve yarışları bu bölümdedir. Campaign kısmını ayrı bir başlıkta uzun uzun anlatacağım. Hatta geçtiğim Chapter ve ana kısımları sizlerle paylaşacağım. Hangi Chapter hangi aracı size kazandırır bunları da yazımda bahsedeceğim.

Son olarak harita üzerindeki bulunan mektup simgesinden oyun hakkındaki son gelişmeleri öğrenebilir, ilgili videoları izleyebilir ve haberleri okuyabilirsiniz. Ayrıca Earn Gold kısmından reklam videosu izleyerek ücretsiz altın kazanabilirsiniz. Yarışlar bitiminde de reklamları iptal etmeyip izlemenizi tavsiye ederim bu sayede daha fazla altın kazanmış olursunuz. Yarış esnasında bazı tamamladığınız yarışları tekrar oynamak gerekebiliyor ekstra parça, kit ve para kazanmak için eğer tekrardan aktif olarak yarışı kontrol etmek istemezseniz oyunda Easy Drive modunu kullanabilirsiniz.

Oyundaki kontrollerden de çok kısaca bahsetmek gerekirse; sağ ve sol yaparak aracın yönünü ayarlayabilir, yukarı kaydırma hareketi ile dolan Nitro tüpünüzü aktif edebilir ve aracınızın daha hızlı gitmesini sağlayabilirsiniz. Aşağı doğru tek bir kaydırma hareketi yapıp sonra yönelmek istediğiniz kısma sağ veya sol yaparak Drift yapabilirsiniz. Drift yaparken bir defa aşağı kaydırma hareketi yapın ve örnek sağa doğru bir dönme hareketi yapacaksanız sağa doğru kaydırma hareketi yaparak parmağınızı sabit tutun ve Drift işlemini uzatınız.

Diğer Android Oyunlar Serisi

* Need for Speed: Most Wanted (Ücretli ve Çıkış Yılı: 2012 - Mobil Araba Yarışı)

* Asphalt 9: Legends (Gameloft SE ve Çıkış Yılı: 2018 - Mobil Araba Yarışı)

* Asphalt 8: Airborne (Gameloft SE ve Çıkış Yılı: 2013 - Mobil Araba Yarışı)

* The Dead Inside (Igor Maliukh, Grafikleri Kötüdür ve Tavsiye Etmem)

* Road to Valor: World War II (Dreamotion Inc. - Tavsiye Ederim)

* World of Tanks Blitz (Wargaming Group - Tavsiye Ederim)

* Warpath (LilithGames - Aşırı Reklam İçerir)

* Rise of Kingdoms: Lost Crusade (LilithGames - Aşırı Reklam İçerir)

* Pokemon GO (Niantic, Inc. - Tavsiye Etmem)

* Otobüs Simulator : Ultimate (Zuuks Games - Türk Oyunudur)

* Truck Simulator : Ultimate (Zuuks Games - Türk Oyunudur ve Tır Versiyonu)

Raziel: Dungeon Arena

* Raziel: Dungeon Arena: Ücretsiz RPG mobil oyunu olan Raziel: Dungeon Arena, Indrasoft HK firması tarafından geliştirilmiştir olup Android & IOS platformlarda bu oyunu oynayabilirsiniz. Toplamda 2 GB'dan fazla olan oyunun grafikleri oldukça iyidir ve Diablo 2 tarzı oyun sevenler için mobilde önerebileceğim bir oyundur. Diablo'nun mobil versiyonu olan Diablo Immortal çıkana kadar bu oyunu keyifle mobilde oynayabilirsiniz. Toplam da 10 bölüm, 60 seviye ve yan görevlerde oluşan oyunda birçok Boss ve karakter vardır. Diablo benzeri oyunlarda olduğu gibi karakterinizin doğduğu ana bir köy vardır ve tüm görevlere, karakter geliştirmelerini ve yan görevlere buralardan gidebilirsiniz. Aynı zamanda PvP modu da olup başka oyuncular ile ortak Boss görevlerine gidebilirsiniz.

* Infinity Ops: Online FPS Oyunu: Call of Duty Mobile benzeri PVP bir oyundur. Azur Interactive Games Limited şirketi tarafından geliştirip yayınlanmıştır. Grafikleri fena değildir.

* Yüzüklerin Efendisi: Savaşlar: Yakın zamanda oynadığım Warpath oyunu benzeri kendi köyünüzü veya kalenizi geliştirip savaşmak için ekranda yüz tane butona tıklamanız gereken oyunlardan biridir. Bu tarz oyunları sevmediğim için direkt sildim. Çünkü oyundan zevk alabilmek ve oyunu gerçekten oynayabilmek bu tarz oyunlarda biraz eziyet olabiliyor. Oyun Netease Games Global firması tarafından geliştirilip yayınlanmıştır.

Burak AVCI - Update: 26.02.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.