11 Ağustos 2021

Jim Beam Original: Kentucky Straight Bourbon Whiskey Değerlendirmesi - Amerikan Bourbon Viskisi

Jim Beam Original: Kentucky Straight Bourbon Whiskey Değerlendirmesi

Jim Beam marka viski Amerikan üretimi olan bir Bourbon viski türüdür. Bourbon viski; mayalanma sırasında mısır, çavdar, buğday veya malt arpa kullanılarak yapılan viski çeşididir. Genelde İskoç harmanlanmış viskilerde mısır pek kullanılmaz fakat Amerikan Bourbon viskilerde mısır sıkça kullanılır. Bourbon viskide minimum %51 oranda mutlaka içeriğinde mısır kullanılmalıdır. Zaten uzun süre İskoç viskisi içtikten sonra Jim Beam ilk defa deniyorsanız bu nasıl bir viski diyip ilk yudumda içinizden diyorsunuz. İlk damakta yoğun mısır tadı ve kokusu alıyorsunuz. Jim Beam viskisi Dünya'nın ilk Bourbon viski markası olup 1795 yılında kurulmuştur. Şu an Beam Suntory firması tarafından üretimi yapılan markanın merkezi Clermont, Kentucky Amerika'dır. Dünyada en çok satılan Bourbon viski markası olan Jim Beam'in tarihçesi 18. yüzyıla kadar uzanmaktadır.

Jim Beam viskisinin Seven Generations of Beam Family olarak adlandırdığı yedi Master Distillers yani baş damıtımcı olarak isimlendirdiği kişiler ise: Jocab Beam (1760-1834), David Beam (1802-1854), David M. Beam (1833-1913), Colonel James B. Beam (1864-1947), T. Jeremiah Beam (1899-1977), Booker Noe (1929-2004), Fred Noe (1957-Present) olup 225 yıllık bir geçmişe sahip Bourbon viski markasıdır. 2020 yılında da 225. yılını kutladığı için şişede 225 Years ibaresi vardır.

Jim Beam Original: Kentucky Straight Bourbon Whiskey Değerlendirmesi

Jim Beam Original: Kentucky Straight Bourbon Whiskey Değerlendirmesi

Jim Beam viskisinin içerisinde su, tahıl, mısır, çavdar ve arpa maltı vardır. İçerisindeki mısır oranı %77 olup ilk içim sırasında damakta ve burunda mısır notalarını direkt hissedebilirsiniz. Daha sonrasında karamel ve tatlı içim hissiyatı alırsınız. Viski içimi sırasında bir veya iki buz kullanabilirsiniz. Ben viski içerken yanında buzlu suda bulunduruyorum ve her yudum öncesi ve sonrası su içerek damağı temizleyip viskimi içiyorum. Yanında çerez olarak kaju, badem gibi yiyecekler ile de viskiyi tüketebilirsiniz. Jim Beam Original ekspresyonu dışında Jim Beam Black Extra, Vanilla, Apple, Double Oak, Devil's Cut gibi çeşitleri de vardır.

Jim Beam Original: Kentucky Straight Bourbon Whiskey Değerlendirmesi

Jim Beam Original: Kentucky Straight Bourbon Whiskey Değerlendirmesi

Viski: Jim Beam Original: Kentucky Straight Bourbon Whiskey
Tür ve Menşei: Bourbon ABD (Amerikan) Viskisi
Üretici: Beam Suntory (ABD)
Yıl: 4-7 Yıl
Alkol Oranı (ABV): %40
Fiyat: 70 CL Şişesi 205 TL (31.07.2021)
Barkod: 5010196091008
Türkiye Distribütörü: Maddox İçki Satış Ve Pazarlama Ticaret A.Ş.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.