9 Ağustos 2021

Erkek Polo Yaka ve Normal Yaka T-Shirt Marka ve Model Önerileri: Sezon 1

Erkek Polo Yaka ve Normal Yaka T-Shirt Marka ve Model Önerileri: Sezon 1

Yaz aylarının vazgeçilmez tişört modeli olan polo yaka tişörtler ile normal veya bisiklet yaka olarak bilinen ve nefes alan kumaş özelliği taşıyan bazı tişört marka ve modellerini sizinle paylaşacağım. Başlığın adına sezon bir dememin sebebi ara ara aldığım polo ve normal yaka tişört marka ve modellerini sizle paylaşacağım olmamdır. Aynı konsepti başka giyim kategorisi içinde uygulayabilirim. Bildiğiniz gibi 2021 yazı çok sıcak geçiyor ve normal tişört modellerinden ziyade bisiklet yaka tişört tercihinde bu sene nefes alan Polyester kumaş tercih ettim. Kumaş ve pamuk malzemeden ziyade ter tutan ve sizi terletmeyen tişörtleri bu yaz tercih etmenizi tavsiye ederim. Yazıma ilk olarak nefes alan tişört modellerinden bahsederek başlayacağım daha sonra polo yaka tişörtlere geçeceğim.

1) Nefes Alan Polyester T-Shirt Markalar
Vücudunuz terlediği zaman teri emen ve tişört giyerken size yapışık hissiyatı vermeyen, kısacası nefes alan Polyester malzemeden yapılan tişört markaları genelde: New Balance, Lescon, Columbia Sportswear gibi markalardır. Daha önce yazdığım Uzaktan Alışveriş ve Erkek Ev Giyimi adlı yazımda New Balance marka aldığım Polyester tişörtlerden bahsetmiştim. Kırmızı ve Siyah modelini aldığım markanın birçok renkte modeli olup New Balance markası için aşağıdaki tişört modellerini inceleyebilirsiniz.

* Marka: New Balance (Amerika)
* Tedarik: Türkiye New Balance (newbalance.com.tr), Trendyol
* New Balance MT83047-FLM Erkek Tişört (Turuncu)
* New Balance MT11205-TRY Erkek Tişört (Mavi)
* New Balance NBTM010-WT Erkek Tişört (Beyaz)
* New Balance NBTM008 Mavi Erkek Tişört (Koyu Mavi)

Fiyat ve performans için Lescon markasının nefes alan malzemeden yapılmış Polyester tişört modellerini önerebilirim. Ortalama fiyatları 60-75 TL arası olan tişörtler kaliteli olup New Balance markasına göre de fiyat olarak daha uygundur. Bu yaz sezonu için aşağıda aldığım Lescon tişört model numaralarını verdim ve aynı modele ait Mavi, Safir Mavi, Beyaz, Siyah gibi renk seçenekleri de mevcuttur. Lescon tişörtlerin yaka tipi ise V Yaka'dır ve günlük giyim için idealdir. Lescon markasına ait tişörtleri Türkiye Lescon (lescon.com.tr), Trendyol gibi yerlerden temin edebilirsiniz.

Lescon Erkek T-Shirt

Lescon Erkek T-Shirt

Lescon Erkek T-Shirt

Lescon Siyah Erkek T-Shirt 20S-1231-20N (2 Adet Alındı)
Renk ve Beden: Siyah ve Large (L) Beden.

Lescon Safir Mavi Erkek T-Shirt 20S-1231-20N (3 Adet Alındı)
Renk ve Beden: Safir Mavi ve Large (L) Beden.

* Lescon Mavi Erkek T-Shirt 20S-1221-20B (1 Adet Alındı)
Renk ve Beden: Mavi ve Large (L) Beden.

Lescon marka tişörtlerin Trendyol fiyatları kargo dahil yaklaşık 60-70 TL civarlarındadır. Sezon sonu fiyat biraz daha düşmektedir, sonbahar aylarında birkaç adet almanızı tavsiye ederim.

2) Lacoste Erkek Slim Fit Siyah Polo
Lacoste resmi sitesinden bu yaz sezonu için aldığım Lacoste'un klasik renk kombini olan polo yaka tişörtünü her sezon için önerebilirim. Hem günlük giyim hem de iş yaşamında kullanabileceğiniz bir tişört olup Lacoste'un bu model polo yakalarından Slim Fit, Klasik Fit ve Regular olmak üzere üç kesim modeli vardır. Yaz sezonunda aşırı pahalı olan polo yakaları sonbahar ve kış aylarında almanızı önerebilirim çünkü fiyat ve kalite bakımından biraz pahalı buluyorum. Sonuçta Lacoste Orta-Üst Segment bir marka olup fiyatları Türkiye'de gereksiz pahalanmıştır.

Lacoste Erkek Slim Fit Siyah Polo Yaka T-Shirt

Lacoste Erkek Slim Fit Siyah Polo Yaka T-Shirt

Lacoste'un Türkiye'deki distribütörü Eren Holding olup Lacoste marka ürünleri Lacoste resmi sitesinden veya Occasion sitesinden satın alabilirsiniz. Lacoste polo yaka tişörtlerin Kırmızı, Lacivert, Yeşil, Mavi, Beyaz gibi birçok renk seçeneği bulunmaktadır, belki sezon dışı bir zamanda Lacivert olan rengini de alabilirim. Bir de polo yaka tişört alırken göğüs ölçünüze dikkat ederek alınız çünkü tam beden her zaman tutmayabilir.

Lacoste'un Slim Fit polo yakalarında iki adet yaka düğmesi bulunur ve bu düğmelerde Lacoste yazısı yoktur, klasik siyah düğmelerdir. Açıkçası bu kadar para verip ortalama bir kaliteye sahip polo yaka tişört alacaksanız bir veya iki adetten fazla almayın derim. Aynı statüye sahip GANT markasının da polo yaka tişörtlerine bakabilirsiniz.

Lacoste markası için şunu da belirtmem gerekir; asla orijinal olmayan veya birinci kalite olarak satılan polo yaka Lacoste marka tişört ürünlerinden almayınız çünkü sahte ve orijinal olmadığı belli olabiliyor. Kumaş kalitesi ne kadar da iyi olsa logo veya kesimde bir yanlışlık yaptıkları için sahte polo yaka sahte duruyor.

Ürün: Lacoste Erkek Slim Fit Siyah Polo Yaka T-Shirt

Ürün Kodu: Polo PH4012

Renk: Siyah

Beden: (6-L) Large (T6) Slim Fit Bedendir. Slim Fit Large Beden Göğüs Ölçüsü: 112 CM olup Benim Ölçüm 110 CM'dir.

Fiyat ve Tedarik: Lacoste Resmi Sitesinden (lacoste.com.tr) 525 TL'ye 06.08.2021 Tarihinde Alınmıştır.

New Balance Beyaz Polo Yaka T-Shirt

3) New Balance Beyaz Polo Yaka T-Shirt
New Balance markasını nefes alan tişörtler kategorisinde önermiştim fakat polo yaka modellerini pek önermiyorum çünkü birkaç yıkama sonrası tişört üzerindeki New Balance amblemi deforme oluyor. Polo yaka modellerini kesinlikle almayınız fakat Polyester malzemeden yapılmış tişörtlerini alabilirsiniz.

Ürün: New Balance MPT1105-WT Erkek Tişört Beyaz
Fiyat ve Tedarik: Trendyol'dan 112 TL'ye 02.06.2021 Tarihinde Alınmıştır.
Açıklama: Large (L) Beden, Beyaz Renk ve Polo Yaka.

GANT Yeşil Polo Yaka T-Shirt (GANT Erkek Kontrast Polo Yaka 252105 U003203)

4) GANT, Beymen Business ve NetWork Markalı Polo Yaka Tişörtler

Ürün: GANT Yeşil Polo Yaka T-Shirt (GANT Erkek Kontrast Polo Yaka 252105 U003203)
Fiyat ve Tedarik: 190 TL'ye Alınmıştır.
Açıklama: Medium (M) Regular Beden, Yeşil Renk ve Polo Yaka.

Ürün: Beymen Business Polo Yaka T-Shirt
Fiyat ve Tedarik: Boyner'den 95 TL'ye Alınmıştır.
Açıklama: Medium (M) Regular Beden, Açık Mavi ve Polo Yaka.

Ürün: NetWork Desenli Gri Polo Yaka T-Shirt
Fiyat ve Tedarik: NetWork'den 125 TL'ye Alınmıştır.
Açıklama: Medium (M) Regular Beden, Desenli Gri ve Polo Yaka.

5) Erkek Polo Yaka ve Normal Yaka T-Shirt Marka Değerlendirmeleri

* Alt ve Orta Kalite Markalar
Koton, Defacto, Trendyol Man, Lotto, Kappa, Bad Bear, Fabrika, Jack Wolfskin, Hemington, Kiğılı, Adidas, North Of Navy, People by Fabrika, Quiksilver, VAUDE, Hummel, NIKE, Timberland, Cotton Bar, Dockers, Cazador gibi markaları Polo Yaka T-Shirt kategorisindeki modellerini beğenmiyorum.

* Nautica: Gereksiz pahalı markadır. Aynı fiyatlara Lacoste veya Gant markalarının polo yaka modellerini öneririm. Daha çok Orta Segmente hitap eden bir markadır.

* NetWork: Kaliteli ve Orta-Üst Segment grubuna hitap eden bir markadır. Fiyatı diğer pahalı markalara göre daha uygun ve kaliteli bir ürün arıyorsanız NetWork markasını sizlere tavsiye edebilirim. Özellikle polo yaka modellerini inceleyebilirsiniz. NetWork resmi sitesinden veya Boyner'den sezon modellerine bakabilirsiniz.

* Beymen Business, Beymen Collection ve Beymen Business Prive: Beymen markasına ait bu üç alt marka grubu genelde iş hayatını temsil eden markalar olup polo yaka tişörtlerini eskiden önerebilirdim fakat artık pek tercih etmiyorum. Onun yerine Beymen Club'un polo yaka tişört modellerine bakmanızı öneririm.

* Slazenger: Bisiklet yaka tişörtlerinden almıştım fakat pamuklu olsalar bile kalitesiz ve Alt-Orta kalite kumaş ve kesime sahip olan ucuz bir markadır, kesinlikle tavsiye etmem. Yaz tişörtü markası olarak Lescon tercih etmenizi önerebilirim.

* Helly Hansen: Norveç (Norway) Outdoor üretimi bir marka olup Boyner'de satılmaktadır. Polo yaka modellerini pek beğenmedim.

* Altınyıldız Classics: Orta kalite bir markadır. Polo yaka tişörtleri eskiden kaliteliydi fakat artık kalitesi düştüğü için almanızı tavsiye etmediğim Alt-Orta Segment bir marka olmuştur. 2018 yılında aldığım düz renkli ve yaprak dalı amblemli polo yakalarının kumaşları kaliteliydi fakat yıllar geçtikçe kalitesi düştü ve elimdeki polo yaka modellerini ev giyimi yaptım. Bir markanın tişört kategorisindeki en pahalı ve prestijli modeli polo yaka tişörtlerdir. Bu modeldeki kalite düşükse bisiklet yaka veya diğer modellerinin kalitesi emin olun daha düşüktür. Altınyıldız Classics markası altında Altınyıldız Classics, Limited Edition, AC Basics, AC Sports, AC 360 gibi birçok alt marka olsa bile artık tercih ettiğim markalar arasında değildir.

* Pierre Cardin: Orta kalite bir markadır. Polo yaka tişörtleri eskiden kaliteliydi fakat artık kalitesi düştüğü için almanızı tavsiye etmediğim Alt-Orta Segment bir marka olmuştur.

* AVVA: Orta kalite bir markadır. Pierre Cardin, Altınyıldız Classics ve Fabrika gibi markaları AVVA ile aynı kategoriye koyabiliriz.

George Hogg

George Hogg

* George Hogg: Boyner ve Divarese'de satılan kaliteli markadır fakat polo yaka tişört ürünü iki sezon sonra yıpranabiliyor ve sıradan bir hale gelebiliyor. Polo yaka ürünleri Nautica markasından bir kademe daha düşüktür diyebilirim.

* George Hogg Polo Yaka Mürdüm Renk ve Medium (M) Beden T-Shirt Boyner'den 04.07.2019 Tarihinde 95 TL'ye Alınmıştır.

* George Hogg Polo Yaka Haki Renk ve Medium (M) Beden T-Shirt Boyner'den 04.07.2019 Tarihinde 95 TL'ye Alınmıştır.

Tommy Jeans ve Tommy Hilfiger: Marka olarak beğendiğim Orta-Üst Segment bir marka olup polo yaka ürünlerine açıkçası pek ısınamadım. Özellikle tişört üzerine konumlandırılmaya çalışılmış ama gözükmeyen Tommy amblemi oldukça başarısızdır.

* Beymen Club: Beymen'de satılan ve Beymen'in markası olan güzel bir polo yaka ürünüdür. Fakat fiyat bakımından sezonda fiyatları 250-400 TL arasında olabiliyor. Bu fiyatları verdikten sonra Gant veya Lacoste almanızı önerebilirim. Sezon sonu indirime girerse almayı düşünebilirsiniz. Beymen grubunun en çok satılan ve kuş amblemi olan polo yaka tişört serisidir.

Burak AVCI - Update: 12.10.2021

1 yorum:

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.