11 Kasım 2020

Uzaktan Alışveriş ve Erkek Ev Giyimi (T-Shirt, Boxer, Atlet, Fanila, Çorap) Önerileri

Uzaktan Alışveriş ve Erkek Ev Giyimi (T-Shirt, Boxer, Atlet, Fanila)

Giyim üzerine yapılan uzaktan alışveriş işlemleri Pandemi sürecinin başlaması ile birlikte daha da yoğunlaştığı görülüyor. Birçok önemli firma bazı lokasyondaki mağazalarını kapatıp internet üzerinden ücretsiz kargo hizmeti ile ürün satmaya başladı. Uzaktan çalışmaya başladığımız şu dönemde kıyafet olarak ev giyim ve günlük giyim kategorisindeki ürünleri artık daha çok almaya başladığımız için bende belli başlı bazı erkek ev giyim ürünlerinde hangi markaları tercih ettiğimi sizlerle paylaşacağım.

1) Erkek T-Shirt
Hem ev hem de dışarıda ilkbahar ve yaz aylarında sıkça kullandığımız bisiklet yaka klasik T-Shirt ürünlerini sonbahar ve kış aylarında da ev giyiminde çokça tercih etmekteyiz. T-Shirt alırken kumaş ve malzeme kalitesi iyi olan ürünleri tercih etmenizi öneririm. Zaten evde giyeceğim, birkaç sefer giyip sonra atarım diye düşünmeyin kalitesiz ve ucuz ürünler gerçekten tende rahatsızlık verebiliyor. Evde giyeceğimiz T-Shirt markası alırken kalitesiz ürünlere kesinlikle yönelmeyiniz.

Örnek vererek açıklayacak olursak; evde T-Shirt tercihini Koton, LC Waikiki, Defacto, Limon, Limon Company, Mavi, People By Fabrika gibi birkaç yıkama sonrası kumaş kalitesi bozulan ve giyerken hissettiğiniz düşük kalite algısı yaratacak markaları almamanızı tavsiye ederim.

T-Shirt seçerken de materyal çok önemlidir. Spor yaparken kullanacağınız T-Shirt malzemesi Polyester olmalıdır. Bu sayede hem ter tutmaz hem de spor yaparken daha rahat edersiniz. Evde günlük giyim için Pamuklu ürünleri tercih etmenizi öneririm. Bu yıl içerisinde T-Shirt kategorisinde satın aldığım ve size de önereceğim bazı markalar: New Balance, Tommy Hilfiger, Hummel, Slazenger, Tommy Life olup bunlardan kısa kısa bahsedecek olursam.

Uzaktan Alışveriş ve Erkek Ev Giyimi (T-Shirt, Boxer, Atlet, Fanila)

* New Balance markasına ait L (Large) beden bir ürün aldım. Fiyatı 44 TL olup zaman zaman indirime girebiliyor. Polyester malzemeden yapılmış olup nefes alan malzeme olarak bilinir ve oldukça kaliteli bir üründür. Aynı ürünün Beyaz, Mavi, Siyah, Sarı, Turuncu, Kırmızı renkleri de vardır bence bitmeden alın derim.

Ürün: New Balance Teamwear Erkek Tişört NBTM008-CHR Kırmızı
Açıklama:  Trendyol'dan 44 TL'ye 23 Eylül 2020 tarihinde alınmıştır.
Beden: L (Large) Beden ve Bisiklet Yaka.

Ürün: New Balance Teamwear Erkek Tişört NBTM010-BK Siyah
Açıklama: Trendyol'dan 104 TL'ye 25 Ocak 2021 tarihinde alınmıştır.
Beden: L (Large) Beden ve Bisiklet Yaka.

New Balance Teamwear Erkek Tişört NBTM008

* Tommy Hilfiger: Fiyatları yüksek olsa da %100 organik pamuktan üretilen ve kaliteli malzeme kullanılmış erkek T-Shirt'ler üreten bir markadır. Kalite arayanlara ev ve gündelik giyim için Tommy Hilfiger markasını tavsiye edebilirim.

* Hummel: Pamuklu T-Shirt'leri güzel fakat L(Large) beden kalıpları normal kalıplardan biraz daha bol ve uzundur. Hummel T-Shirt alırken giydiğiniz kalıbın bir düşüğünü sipariş etmenizi tavsiye ederim. Eğer tekrar bir Hummel alacak olursam M(Medium) kalıbından alacağım. Bu yıl satın aldığım iki beyaz renkteki Hummel T-Shirt'leri aşağıdaki gibidir.

Ürün: Hummel Erkek T-Shirt Hmlscotland (28 TL ve L-Large Beden)
Ürün: Hummel Erkek T-Shirt Hmlnatal (35 TL ve L-Large Beden)

* Slazenger: Fiyat ve Performans bakımından tercih edilecek bir markadır. T-Shirt'leri ise makalenin başında bahsettiğim ve tavsiye etmediğim markalardan bir tık üste olup eğer fiyatları çok makul seviyede olursa alınmasını tavsiye ederim. Onun dışında fiyatları diğer tavsiye ettiğim markalardan yüksek ise satın almayacağım bir markadır. 2020 sezonu içi satın aldığım iki Slazenger marka T-Shirt ürünleri aşağıdaki gibidir.

Ürün: Slazenger Erkek T-Shirt Lacivert ST10TE020 (33 TL ve L-Large Beden)
Ürün: Slazenger Erkek T-Shirt Mavi ST10TE020 (33 TL ve L-Large Beden)

* Tommy Life: Türk markası olan Tommy Life cidden kaliteli ürünler üretmektedir. Özellikle ev ve günlük giyim için Tommy Life markasını herkese önerebilirim. Hem fiyatları makul olup hem de malzeme kaliteli üst seviyede olan pamuklu T-Shirt'lerini almanızı kesinlikle tavsiye ederim. 2020 sezonu içi satın aldığım iki Tommy Life marka T-Shirt ürünleri aşağıdaki gibidir.

Ürün: Tommy Life Siyah Erkek T-Shirt T08ER-87722 (36 TL ve L-Large Beden)
Ürün: Tommy Life Üç Renk Baskılı Beyaz Erkek T-Shirt T08ER-87818_1 (34 TL ve L-Large Beden)

Uzaktan Alışveriş ve Erkek Ev Giyimi (T-Shirt, Boxer, Atlet, Fanila)

2) Erkek Boxer
Erkekler için Boxer ürününü belli aralıklarda almanızı öneririm. Belli bir kullanım ve yıkamadan sonra hangi marka olursa olsun illaki yıpranan ve bir süre sonra çöpe atılan bir giyim ürünüdür. Belli periyotlarda alınacak bu ürün için fiyat ve performans ağırlıklı bir seçimde ve öneride bulunacağım.

Boxer alırken öncelikle şunu belirteyim; bedeninizi çok iyi bilin ve her markada aynı bedeni alınız. Genelde size uygun beden hangisi ise her marka için en doğru beden seçimi o olacaktır. Ben örneğin XL (X Large) beden giyiyorum Boxer'da ve hangi marka aldıysam XL beden bana tam olmuştur. Ayrıca Poplin Model olan Boxer almayınız çünkü aşırı derece rahatsız edebiliyor. Modal Boxer modellerini öneririm.

Erkek Boxer ürünü için önerdiğim markalar: Koton, Dagi, Loft (Boyner), Tommy Hilfiger, Lacoste olup Koton markasının Boxer'ları tam bir fiyat ve performans ürünleridir. İnternet sitesinden toplu aldığım için uyguna da geliyor, kalıbınızı biliyorsanız mağazadan gidip almak yerine kendi resmi sitesinden almanızı tavsiye ederim. İnternet üzerinden aldığım Boxer sipariş örnekleri aşağıdaki gibidir.

Tommy Hilfiger'ın Modal tipi Boxer'ları kalitelidir fakat hissiyat olarak Koton'un Modal tipi Boxer'ı ile de çok aşırı farkı yoktur. Birkaç set farklılık olsun diye alabilirsiniz. Fakat benim favorim her zaman Koton markasının 3'lü veya 5'li olarak satılan Modal tipi Boxer ürünleridir.

* 4 Adet XL Beden Loft Boxer Boyner'den 98 TL’ye (15.06.2020) Alınmıştır.

* 3 Adet XL Beden Tommy Hilfiger (09TQ004-409) Modal Boxer 89 TL'ye (29.01.2021) Alınmıştır.

Boxer alırken aşağıdaki marka ve ürün seçeneklerini almanızı tavsiye etmem. Ayrıca Instagram’da toplu satılan L veya XL Beden Lacoste, Calvin Klein veya Versace gibi marka Boxer setlerinden kesinlikle almayız hem kalitesiz hem de aşırı Replica durmaktadır.

Tommy Hilfiger (09TQ004-409) Modal Boxer

* DeFacto, LC Waikiki, Pierre Cardin (Poplin Model) markaları ve ürünleri.
* N11 ve GG gibi benzeri sitelerden bilinmeyen markaların Boxer setleri.
* Yurt dışı Çin malı ürünlerin Boxer setleri.

3) Erkek Atlet ve Fanila
Erkek Atlet ve Fanila alırken renk olarak her zaman beyaz olanını seçmenizi tavsiye ederim. Siyah renk bu kategorideki ürünler için pek tercih etmesem de yine de atlet için alınabilir. Atlet ve Fanila gibi ürünleri de 6'lı Set olarak N11 üzerinden genelde alıyorum. Alırken %100 Pamuklu, L (Large) beden ve beyaz renk tercih ediyorum. Fanila seçiminde ise yaka tipi olarak V Yaka tercih ediyorum. Fanilalar bazen dar kalıp olabiliyor bu yüzden markanın yorumlarına bakıp bir beden büyük almanız gerekebilir. Boğazlı veya balıkçı yaka kazak giyiyorsanız sıfır ve bisiklet yakada tercih edebilirsiniz çünkü kışın baya sıcak tutuyor. Eskiden Fanila ve Atlet altılı paket fiyatları 60-80 TL fiyat bandındayken şimdilerde 150-180 TL arası değişmektedir ve aşırı zam gelmiştir.

Atlet, Fanila ve Diğer Kış Mevsimi için Marka ve Ürün Önerileri;

* Tutku Spor Rambo Erkek Atlet 6 Adet Beyaz veya Siyah. Atlet ürünlerinde L (Large) beden tercih ediyorum. 

* Tutku Ribana V Yaka Fanila (En Kalitelisi): 6 adet paket şeklinde satılmaktadır. Atlet veya Fanila ürünlerinde Tutku markası kalitelidir. Tamamen pamuklu ürünleri olup beyaz veya siyah rengini tercih edebilirsiniz. Genelde Fanila her zaman beyaz renk alırım ve L (Large) beden tercih ediyorum. Kalıpları standart olup Slim değildir. İkinci sefer aldım ve kumaş kalitesi cidden en iyi Fanila Tutku diyebilirim ve L (Large) beden tam oldu. Oysaki diğer Fanila ürünlerinde XL bile bazen problem yaratabiliyor.

* Tutku 0 (Sıfır) Yaka Fanila: 6 adet paket şeklinde satılmaktadır. Kış ayları için Fanila ürünlerinde Tutku markası kalitelidir. Tamamen pamuklu ürünleri olup beyaz rengi vardır. Kalıpları biraz dar olup bir beden büyük almanızı tavsiye ederim bu ürün için, ben Large beden giymeme rağmen XL (X Large) beden aldım ve tam oturdu diyebilirim.

* Seher Yıldızı (Atlet veya Fanila 6 Adetli Paket Beyaz): Bu markanın daha önce atlet olan ürününü aldım ve fiyatına göre kaliteli çıktı. Birden fazla yıkama sonucu iki sezondan fazla rahatlıkla kullanabileceğiniz bir markadır. Atlet veya Fanila ürünleri için beyaz renk ve L (Large) beden tercih ediyorum. Kalıpları biraz Slim olduğu için normal giydiğiniz standart bedenin bir üstünü alabilirsiniz. Aynı zamanda Seher Yıldızı Erkek Siyah Pamuklu Ribana Atlet ürününü yaz ayları için kesinlikle öneririm. Yazın beyaz yerine siyah atlet giymeniz daha doğru olacaktır özellikle koyu renk tişört giyiyorsanız. Siyah atlet ürününde kalıp olarak ise L (Large) beden tercih ediyorum.

Thermoform Outdoor Termal Çorap (Kış için Alınabilir)

Pierre Cardin Gold Series Çorap

4) Pierre Cardin Bambu Dikişsiz Erkek Çorap
İnternet üzerinden Pierre Cardin markalı 12 adet Bambu Dikişsiz Erkek Çorap seti aldım siyah renk. Pierre Cardin Gold Series olan ürün toplamda 130 TL olup yanında 3 adet yazlık çorap ile birlikte geldi. Birden fazla yıkamaya dayanıklı olan bambu çorapları dört mevsim kullanabilirsiniz. Erkek çorap markalarından Pierre Cardin'i seçmenizi tavsiye ederim özellikle Pierre Cardin Bambu Çorap cidden uzun süre gidebilen bir üründür, dört mevsim kullanabilirsiniz. 12 Adet Bambu Dikişsiz Erkek Çorap Setinden 2 Set Şubat 2021 ayı içerisinde almıştım. 12 Adet tekrardan ikinci bir seti Aralık 2021 ayı içerisinde aldım fakat fiyatı 200 TL'ye çıkmıştı.

Sonuç olarak ev ve günlük giyim kategorisi için erkeklerde T-Shirt, Boxer, Atlet. Çorap ve Fanila ürünleri için önerilerde bulundum. Umarım uzaktan alışveriş yapanlar için yararlı olur.

Burak AVCI - Update: 17.07.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.