12 Ağustos 2021

Erkek Deniz Şortu (Mayo) Marka ve Model Önerileri: Sezon 1

Erkek Deniz Şortu (Mayo) Marka ve Model Önerileri

Yazın plaj giyim kategorisinde en çok satılan erkek ürünlerinden deniz şortları için marka ve model önerilerinin olduğu ilk yazımı paylaşacağım. Yeni ürünler aldıkça başka kategorilerde olduğu gibi bu yazınında devamı gelecektir. Erkek deniz şortu seçerken mutlaka bedeninize tam uyanını seçmeye çalışınız. Asla deniz şortu üzerinizde bol gözükmemelidir çünkü marka bir deniz şortu olsa dahi üzerinizde kötü duracağında giymenizin hiçbir anlamı ve faydası yoktur. Erkek deniz şortlarında en popüler kesim diz üstü ve kısa boy olacak şekilde vücuda tam oturan Slim Fit erkek deniz şortlarıdır.

Pahalı ve Üst Segment grubuna ait erkek deniz şortlarının birinci kalite Türkiye üretimi olanlarını da bu başlıkta paylaşacağım çünkü malzeme kalitesi bakımından hiçbir fark olmayıp hepsi %100 Polyester malzemeden üretilmiştir. Tabii birinci öncelik resmi kanalından ürünü satın almaktır fakat deniz şortlarında yabancı ve Türk üretimi birinci kalite arasında pekte bir fark yoktur diyebilirim. Fakat aynı durumu günlük polo yaka tişört, gömlek veya ayakkabı gibi ürünler için söyleyemem.

1) Erkek Deniz Şortu Önerileri

* Beymen Collection ve NetWork
Beymen Collection ve NetWork markalarına ait erkek deniz şortlarını almanızı tavsiye edebilirim. Özellikle Beymen grubuna ait iki marka olup bunlar Beymen Club ve Beymen Collection'dır. Fakat Beymen Club'ın modellerini pek önermiyorum onun yerine aynı fiyatlarda olan NetWork markasının Slim Fit mayolarından alabilirsiniz.

Erkek Deniz Şortu (Mayo) Marka ve Model Önerileri

* Beymen Collection: Erkek şortundan bir adet 17 Eylül 2018 tarihinde Beymen'den 95 TL'ye almıştım. Aldığım erkek şortu gri desenli modeli olup arka cep kısmında Beymen logosu bulunmaktadır. 2021 itibarıyla fiyatları sezonda 400-500 TL arası değişmektedir. Şortun yanında aynı zamanda eşyalarınızı taşımanız için şort ile aynı desende bir kılıf vermektedirler. Denize giderken cüzdan, güneş gözlüğü, saat, araba anahtarı gibi eşyalarınızı bu kılıfa koyabilirsiniz. Beymen Collection mayoların ip kısımlarının ucunda metal Beymen logolu demiri vardır. Arka cep kısmındaki Beymen logosu belirgin olup iç mayo kısmında ekstradan cep veya file kısımlarında Beymen yazısı ibareleri yoktur.

Ürün: Beymen Collection Gri Grafik Desenli Erkek Şortu (Plaj Grubu Mayo)
Beden: Medium (M)
Üretim: Beymen Türkiye
Fiyat ve Tedarik: 17 Eylül 2018 Tarihinde 95 TL'ye Beymen'den Alınmıştır.

Erkek Deniz Şortu (Mayo) Marka ve Model Önerileri

Beymen veya NetWork sitesinden NetWork'ün 2021 sezonu için Slim Fit erkek şortlarını incelemenizi tavsiye ederim. Slim Fit (L) Large beden birçok kişinin tercih edeceği bedenlerden biri olup bu sezonun renkleri ise; kırmızı, turuncu, mavi, açık mavi, sarı ve yeşil olarak belirlenmiştir. 2021 sezon fiyatları 200-300 TL arasında olup Kırmızı olan modelini benden almayı düşünebilirim.

Türk üretimi veya direkt orijinal ithal ürün olan yabancı marka erkek deniz şortlarından Prada, Emporio Armani (EA7), Tommy Hilfiger, Moncler, Fendi, Burberry, Lacoste, Hugo Boss, Vilebrequin, Gant gibi markaları önerebilirim.

Prada Erkek Deniz Şortu Mayo

Prada Erkek Deniz Şortu Mayo

Prada Erkek Deniz Şortu Mayo

Prada Erkek Deniz Şortu Mayo

Prada Erkek Deniz Şortu Mayo

Ürün: Prada (İtalyan Markası) Marka 018 Model Kırmızı Renk %100 Polyester Deniz Şortu.

Fiyat: Türk üretimi birinci kalite fiyatları 2018 yılında 50-80 TL arası değişirken bugün 200 TL civarlarındadır. Prada'nın İtalyan üretimi deniz şortları ise 600 Euro'dan başlamaktadır. Bendeki bedeni ise M (Medium)'dur.

Açıklama: Ürünün kırmızı ve mavi renk modelleri olup sadece ön kısımda Prada 018 logosu bulunmaktadır ve %100 Polyester malzemeden yapılmıştır. Yeni tip Prada marka deniz şortlarında ters üçgen şeklinde olan Prada logosu mevcuttur. Mayonun iç kısmında Prada amblemli iç küçük cep bulunmaktadır.

Lacoste Erkek Deniz Şortu Mayo

Lacoste Erkek Deniz Şortu Mayo

Lacoste Erkek Deniz Şortu Mayo

Lacoste Erkek Deniz Şortu Mayo

Ürün: Lacoste Mavi Erkek Desenli Deniz Şortu 5084 Model

Açıklama: 2021 Ağustos sezonu için birinci kalite Lacoste deniz şortu fiyatları 130-150 TL iken Lacoste'un resmi sitesinden sezon zamanı ayrıca 400-600 TL arası modellere de bakabilirsiniz. Ürün tamamen %100 Polyester malzemeden yapılmıştır ve iç file kısmında Lacoste yazıları ve Lacoste amblemli küçük iç cebi mevcuttur. Şortun arka kısmında da bir cep bulunmaktadır. Ayrıca Lacoste'un yeni sezon deniz şortları olan MH0113.13Y, MH0116.16Y ve MH0116.16K modellerini incelemenizi tavsiye ederim.

Renk ve Beden: L (Large) beden aldım ve bu modele ait renk olarak mavi, lacivert, yeşil seçenekleri vardır.

4) Önermediğim Erkek Deniz Şortu (Mayo) Markaları

* Beymen Club: Aynı marka grubuna ait Beymen Collection veya NetWork markalarını öneririm. Beymen veya NetWork'ün resmi sitesinden modelleri inceleyebilirsiniz.

* Ralph Lauren: 2014 senesinde iki adet almıştım. Lacivert üzeri turuncu logolu ve Siyah üzeri sarı logolu olan modelinden. Ralph Lauren markası bildiğiniz gibi U.S Polo Assn. markası ile benzer at logosunu kullanmaktadır. Polo'nun popüler olduğu yıllarda at simgesi oldukça popülerdi fakat şimdilerde eski popülaritesi kalmadığı için hem U.S Polo Assn. hem de Ralph Lauren markaları erkek deniz şortunda tavsiye etmeyeceğim markalardandır.

* AllSaints: 1994 yılında kurulan ve İngiliz markası olan AllSaints'in logosu çift boynuzlu geyik olup 2021 sezonu için piyasaya sürülen eskitmeli erkek deniz şortu modellerini pek beğenmedim diyebilirim.

* Columbia Sportswear: Erkek deniz şortu ve mayo kategorisinde pek tercih edeceğim bir marka değildir.

Son olarak erkek deniz şortları için şunu eklemem gerekir; önerdiğim ve paylaştığım markalar Orta-Üst ve Üst Segment marka gruplarına ait olup erkek deniz şort ve mayolarda Pierre Cardin, Lufian, Altınyıldız Classics, U.S Polo Assn. gibi Orta Segment markalardan deniz şortu kategorisi için bahsetmeyeceğim.

Burak AVCI - Update: 14.08.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.