14 Temmuz 2021

Özel Sağlık Sigortası Diş Tedavisini Kapsar mı? Yıllık Diş Kontrolü Yaptırmak

Özel Sağlık Sigortası Diş Tedavisini Kapsar mı? Yıllık Diş Kontrolü Yaptırmak

Özel sağlık sigortaları, kamu veya özel şirketler tarafından çalışanlarına yapılan bir sağlık poliçesi ve hizmetidir. Sağlık sigortaları her yıl yenilenmekte olup kurumun bütçesine göre göz ve diş sağlığı da poliçede ekstra olarak sunulmaktadır. Bazı şirketler sadece tamamlayıcı sağlık sigortası çalışanlarına sağlarken bazıları da grup sağlık sigortası kapsamında göz, diş gibi ekstra sağlık giderlerini de karşılamaktadır. Örneğin benim sağlık poliçem Allianz Sigorta tarafından yaptırılıp Grup Sağlık Sigortası kapsamında diş sağlığı için ayrılan bütçem 5000 TL'dir. Siz ister özel ister anlaşmalı kurumdan diş tedavisi olabilirsiniz. Özel bir kurum veya dişçide olduğunuz tedavi için fatura alıp bunu sigorta firmanıza vermeniz lazımdır. Sigorta firması da tedavi giderini size geri bu şekilde ödeyecektir.

Kendimden örnek verecek olursam; 1 Şubat 2018 yılında 5300 TL'ye ön dişime Zikron Kaplama yaptırmıştım. Kaplama, Protez veya Köprü olarak bilinen bu tedavi Zikron veya Porselen hammaddeden yapılan bir diş tedavisidir. Zikron daha kaliteli bir malzeme olduğu için biraz daha pahalıdır. Porselenden farkı sadece fırınlanma işlemi sırasında daha da sert yapılır ve yapım aşamasında metal kullanılmaz. İyi bakılan köprü genelde 15 yıl kullanılabilir ve sonrasında yenilenir. Eğer dişinize köprü tedavisi mümkün değilse İmplant tedavisi bu sefer uygulanır. Yılda bir defa mutlaka hem köprü hem de tüm diş minesi temizliğine gitmeniz gerekmektedir. Her gece de mutlaka bir defa dişlerinizi fırçalamayı unutmayınız. Yıllık diş bakımınızı ihmal etmediğiniz sürece kaplama, köprü gibi uygulamalardan kolay kolay dişinize zarar gelmez ve çürüme yapmaz.

Benim de grup sağlık poliçem Allianz olduğu için anlaşmalı diş kurumlarına baktım ben Pendik'te Denta Klinik Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğine gittim. Kendi poliçenizi sorgulamak ve randevu almak için 444 91 95 numarasını arayarak poliklinikten bilgi alabilirsiniz. Hem rutin diş bakımı hem de tüm diş minesi temizliği, köprü temizliğini 08 Temmuz 2021 tarihinde giderek yaptırdım. Kendi sağlık sigortamdan tedavi oldum ve herhangi bir ücret ödemeden Allianz'a provizyon göndererek anlaşmalı kurum olduğu için diş tedavisi için bana ayrılan limitten otomatik olarak tedavi masrafı düştü. Diş tedavisi için kalan limitinizi ve poliçenize bağlı tedavi masrafını görmek içinse Allianz'ım adlı mobil uygulamadan detaylara bakabilirsiniz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.