7 Temmuz 2020

Cardano (ADA) Alt Coin'de Muhteşem Artış ve Kripto Paralar Piyasa Değerlendirmesi

Cardano (ADA) Alt Coin'de Muhteşem Artış ve Kripto Paralar Piyasa Değerlendirmesi

Türkiye'de kripto paralara yatırım ve alt coin'ler ile ilgili aracı kurum ve borsa piyasası hızla yükseliyor ve her geçen gün daha çok kişi bu sektöre girmeye çalışıyor. Son bir yıl içinde dikkat ettiğim ve muhtemel olacak olaylar artık bazı tepe alt coin'lerin ilk onuncu sıradan çıkması ve yeni coin'lerin bu sıralamaya girişlerini izleyeceğiz.

Cardano (ADA) kripto parası bildiğiniz gibi daha önce ilk 20 içinde olan geri sıralarda olan bir alt coin idi fakat hızlı çıkışı ile bu yıl kendi değerini ikiye katlayarak yatırımcısına tam %100 bir kazanç sağladı.

2020 yılı içerisinde Şubat veya Mart aylarında eğer Cardano (ADA) aldıysanız çok şanslınız çünkü bu zaman aralığında 0,05 ve 0,02 dolar değerlerinde olan Cardano kripto parası 07 Temmuz 2020 itibarıyla 0,10 dolar değerini gördü ve dünya kripto paralar sıralamasında sekizinci sıraya yükseldi. Bu psikolojik kırılmadan sonra daha da yükselip altıncı sıralara kadar gelir mi hepimiz göreceğiz fakat bu noktada muhtemelen satış emirleri gelecektir.

Cardano (ADA) 24 Şubat 2020 Değeri: 0,05 $ (Alış Emri Verdiğim Nokta)

Cardano (ADA) 12 Mart 2020 Değeri: 0,02 $ (Dip Nokta)

Cardano (ADA) 07 Temmuz 2020 Değeri: 0,10 $ (Satış Emri Verdiğim Nokta)

Bildiğiniz gibi Türkiye'de kripto para alış ve satış işlemlerini Paribu üzerinden yapıyorum. Son zamanlar da dizi dolandırmaya yönelik kripto dünyasında birçok site ve mobil uygulama açıldı, sonraki makalemde bunlardan da bahsedeceğim.


Cardano (ADA) Alt Coin'de Muhteşem Artış ve Kripto Paralar Piyasa Değerlendirmesi

Cardano satışından sonra hangi alt coinlere yöneleceğimi sizlerle paylaşacak olursam; Bitcoin artık uzun vadeli bir yatırım oldu. Kısa dönemli veya yıl içinde kar ederim amaçlı bir yatırım asla düşünmeyin. Minimum 1 hatta 2 yıllık yatırım düşününüz Bitcoin alırken. EOS ise eskiden ilk altıda iken şimdilerde ilk onda bile değil ve düşüş devam edecek gibi duruyor bu yüzden EOS asla almayacağım.

Yukarıdaki kripto paralar dışında Ethereum, Tether, Ripple, HOLO, Waves, Chiliz, Ravencoin, Basic Attention Token(BAT), BitTorrent, EOS, Litecoin, Bitcoin Cash(BCH), Dogecoin, NEO kripto paraları içinde şu an pek yatırım düşünmüyorum.

Yatırım olarak Tezos, TRON, Chainlink, Stellar ve belki Ontology olarak bu beş Alt coini değerledirmeye alacağım. Tezos şu an için en çok üzerinde düşündüğüm alt coin olup belki de ilk onuncu sıralamaya yükselebilecek bir coin olabilir ilerleyen dönemlerde.

Cardano: Şu an kur 0,13$ gördü ve daha da yükselecek gibi duruyor. 5 Yıllık grafiğe baktığımızda 2018 yılında 0,2 ve 0,4 $ değerlerini görmüştür.

Tezos: Yükselişte olan kur şu an için 2,64$. 5 Yıllık grafiğe baktığımızda 2018 yılında 4 ve 5 $ değerlerini görmüştür.

Dogecoin: Son birkaç gündür yüksek çıkış yakaladı. İlk 30. sıraya yükseldi. 5 Yıllık grafiğe baktığımızda 2017 ve 2018'deki seviyelerine gelebilir takip etmenizi öneririm.

Burak AVCI - Güncelleme: 08.07.2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.