7 Nisan 2021

Kamp, Balıkçı & Plaj Outdoor Sandalyesi Çeşitleri ve Fiyatları

Kamp, Balıkçı & Plaj Outdoor Sandalyesi Çeşitleri ve Fiyatları

Pandemi süreci ile birlikte restoran ve kafelere gelen kısıtlamalardan dolayı birçok kişi başta İstanbul sahilleri olmak üzere hem zaman geçirmek hem de sosyalleşebilmek için deniz kıyısındaki yeşil alanlara yöneldiler. Bu aşırı talepten dolayı kamp ve plaj sandalyesi olarak bilinen Outdoor portatif sandalye fiyatlarında inanılmaz bir fiyat artışı yaşandı. Birkaç sene öncesine kadar Migros, Koçtaş veya bir Outdoor mağazasından 30 TL'ye aldığımız bu sandalyeler şimdilerde fiyatı üç dört katı artmış durumdadır. Orta kalite olarak nitelendirdiğimiz kamp ve plaj sandalyeleri bile bugün 70-80 TL civarlarına gelmiştir. Şu an fiyatı uygun ve en çok satılan kamp sandalyeleri arasında katlanabilir bez olarak imal edilen türlerdendir. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte aşağıda önereceğim plaj sandalyesi modeli ve fiyatları artış gösterebilir.

Kamp, Balıkçı & Plaj Outdoor Sandalyesi Çeşitleri ve Fiyatları

1) Best Choice ve Quechua Kamp Sandalyesi
Katlanabilir ve kaliteli bez ve demir ayaklıktan imal edilmiş kamp ve plaj sandalyesidir. Piyasada satılan en iyi katlanabilir bez sandalyelerden biri olup güncel tekli fiyatı 90-115 TL arası değişmektedir. İnternet üzerinden satın almayı düşünmüştüm fakat tek dezavantajı katlanabilir sandalyeyi korumak ve taşımak için bez bir kılıfın olmayışıdır. Best Choice sandalye alırken mutlaka taşımak için yanında verilen bez poşeti ile birlikte almaya çalışınız. İnternet üzerinden satılan ürünlerin çoğunun yanında bez taşıma ve saklama poşetini vermiyorlar. Best Choice kamp sandalyesine benzer başka bir marka olan Quechua markasının da katlanabilir kamp sandalyesini inceleyebilirsiniz.

Kamp, Balıkçı & Plaj Outdoor Sandalyesi Çeşitleri ve Fiyatları

2) Kamp Plaj ve Balıkçı Sandalyesi
Katlanabilir bez sandalye olarak bilinen ve balıkçı sandalyesi kategorisin de de satılan resimdeki kamp plaj sandalyesi piyasada satılan şu an için en uygun fiyatlı sandalyelerden biridir. Metal ayaklık kısmı ve bez kısmı orta kalitededir diyebilirim. Bu sandalyelilerin ekstradan bez taşıma kılıfı bulunmaktadır. Koçtaş'dan tanesini 68 TL'den üç adet bu ay içerisinde almıştım. İnternet üzerinde de 60-80 TL arası fiyatları değişmektedir. Fiyat ve performans açısından bakıldığında birçok kişi şu an bu model bir sandalye ürününü tercih etmektedir. Yeşil, mavi, kırmızı, bordo, sarı gibi birçok renk seçeneği vardır. Ben bordo ve yeşil olan renkleri tercih etmiştim.

Bu sandalye türünün tam bir marka adı yoktur. Happy Life Time, Joystar, Bofigo gibi birçok marka adı altında satılan standart bir sandalye türüdür. Maksimum 90 kiloya kadar taşımaktadır. Taşıma kılıfı belli bir kullanım süresi sonrası yıpranabilir, yırtılabilir ve dikiş kısımları atabilir. Bu yüzden orta kalite bir üründür. Fakat fiyatlar göz önüne alındığında şimdilik insanlar bunu tercih etmektedir.

Kamp, Balıkçı & Plaj Outdoor Sandalyesi Çeşitleri ve Fiyatları

3) Ahşap Kollu Katlanır Kamp Plaj Sandalyesi
Tek hamle ile katlanıp açılabilen ve yaylı olarak bilinen piknik, kamp plaj sandalyesi bence hem oturuş hem kullanış açısından en ideal ve konforlu olanıdır. Kol koyma kısımları ahşap veya plastik olabilir. Bu tür sandalyeler bez sandalye gibi tam büzüşmediği ve katlanmadığı için taşıma kılıfı ile taşınmaz sadece ikiye katlanır ve elle taşımanız gerekmektedir. Omuza asarak götüremezsiniz ve tek dezavantajı da budur. Eğer arabanız varsa bagajda taşıyarak bu sandalyelerden satın alıp kullanabilirsiniz. Bez sandalyelere göre daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Dediğim gibi tek dezavantajı manuel taşımasıdır ama arabanız varsa kesinlikle bu sandalyeyi öneririm. Tekli fiyatı hem internet hem de Koçtaş'ta ortalama 70 TL civarlarındadır.

Genel olarak üç tip balıkçı, piknik, kamp veya plaj sandalyesi olarak adlandırılan Outdoor sandalye çeşitlerini ve fiyatlarını sizlerle paylaşmaya çalıştım. Yaz ve ilkbahar ayları yaklaşıp sezona açıldıkça fiyatlar artabilir. Eğer bu sandalyelerden alma fikriniz varsa acele etmenizi öneririm.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.