7 Nisan 2021

Fesleğenli Pesto Genovese Makarna Sosu ile Penne Makarna Hazırlamak

Fesleğenli Pesto Genovese Makarna Sosu ile Penne Makarna Hazırlamak

Barilla markasının hazır makarna soslarından olan fesleğenli Pesto Genovese sosu ile nasıl Penne makarna hazırlayabileceğinizi anlatacağım. Öncelikle Migros veya seçkin marketlerden Barilla makarna sosu ve Barilla Penne Rigate (Kalem) makarna satın almanız gerekmektedir. Makarnayı başka makarna çeşitleri ile de yapabilirsiniz fakat bu sos ile en iyi giden makarna türü Penne yani kalem makarnadır. Penne, silindir şeklindeki parçalara sahip İtalyan'lara ait ekstrüde (Extruded) bir makarna türüdür, uçları bir sapmada kesilir. Başka soslar ile de Penne makarna türünü deneyebilirsiniz. Makarnayı hazırlamadan önce aşağıdaki sos ve makarna türlerini inceleyebilir ve marketten temin edebilirsiniz. Makarna türü olarak Penne dışında Barilla markasının Linguine (Yassı) Spagetti, Tortiglioni (Kalın Kesme) türleri ile de bu sosu kullanabilirsiniz.

Sos ve Makarna Tercihleri
* Barilla Fesleğenli Pesto Genovese Makarna Sosu 190 Gram (Sos)
* Barilla Penne Rigate (Kalem) Makarna 500 Gram (Makarna, Öneririm)
* Academia Barilla Penne Rigate (Kalem) Makarna 500 Gram (Makarna)

Fesleğenli Pesto Genovese Makarna Sosu ile Penne Makarna Hazırlamak

Penne makarna ve fesleğen soslu Pesto Genovese hazırlanışını malzemeleri ile madde madde anlatacak olursak;

1) Makarnayı önceden haşlayınız, suyunu çekiniz ve pişmiş hale getirip hazır ediniz. Penne makarna pişirme ve haşlama tekniklerine ayrıca bakabilirsiniz.

2) Boş tencereye dört yemek kaşığı zeytinyağı ekleyiniz.

3) 4 veya 5 adet sarımsağı rendeleyip zeytinyağı eklediğiniz tencereye boşaltınız ve soteleme yaparak biraz tencere dibinde karıştırarak pişiriniz.

4) Bir tutam kaşar peyniri rendeleyin ve tencereye atarak karıştırınız. Kimisi makarnanın üzerine serpiştirerek kaşar peynirini tüketiyor fakat ben sosu hazırlarken pişirme sırasında ekleyerek erimesini sağlayıp bu şekilde tüketmeyi tercih ediyorum. Penne makarna türünde bu işlem daha da güzel oluyor.

5) 4 yemek kaşığı krema ekleyiniz. Krema biraz isteğe göre olup eklemeden de yapabilirsiniz. Kimisi krema ekledikten sonra bir miktar pişmiş mantarda eklemektedir. Krema ürünü olarak yemeklerde Tikveşli Krema kullanabilirsiniz. Kremayı ekledikten sonra sarımsakta yaptığınız gibi karıştırma işlemi yapınız ve 2-3 dakika pişiriniz.

6) 3 veya 4 yemek kaşığı Barilla Fesleğenli Pesto Genovese Makarna Sosu ekleyiniz ve iyice karıştırarak 2-3 dakika pişiriniz. Daha sonra göz kararı karabiber ekleyiniz ve tekrar 1-2 dakika daha pişirerek karıştırınız.

Fesleğenli Pesto Genovese Makarna Sosu ile Penne Makarna Hazırlamak

7) En son haşlanmış makarnayı sosu hazırladığınız tencereye boşaltınız ve iyice karıştırarak tüm sosun makarnaya nüfuz etmesini sağlayınız. Daha sonra hazırladığınız makarnayı tabağa servis edebilirsiniz. Birkaç demet maydonoz rendeleyin ve tabağa servis ettiğiniz makarna üzerine dilediğiniz kadar serpiştirin.

Fesleğenli soslar makarnaya farklı bir tat katarak daha lezzetli hale getiriyor. Pesto Genovese sosunu Penna dışında başka bir makarna türünde pek kullanmanızı tavsiye etmem. Ben daha önce denedim daha ufak boyutlu makarnalarda ve sosun hiçbir tadını alamadım. Mutlaka yukarıda resmini eklediğim Barilla marka Penna makarna kullanmanızı tavsiye ederim.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.