21 Mart 2021

Soda Ayran Limon İçeceği Kürü Nasıl Hazırlanır

Soda Ayran Limon İçeceği Kürü Nasıl Hazırlanır

Soda ve ayran karışımı ile hazırlanan aynı zamanda kür olarak da uygulanan bu içecek genelde hamam, sauna veya duştan sonra içimi tercih edilen soğuk bir içecektir. Duş veya hamam sonrası minerallerin geri alınmasını sağlayan besleyici ve ferahlatıcı bir içecek olup genelde göbek eritmek ve kilo vermek içinde kür şeklinde uygulanmaktadır. Ben bu yazımda daha çok içeceğin nasıl pratik bir biçimde hazırlanacağını sizlere anlatacağım. Kür olarak ise iki hafta boyunca uygulamanız gerekmektedir. Soda Ayran Limon içeceğini evde kolayca nasıl hazırlayabilirsiniz kısmına isterseniz gelelim. Öncelikle malzemeler ile başlayıp nasıl hazırlandığını sizlerle paylaşacağım.

Soda Ayran Limon İçeceği Malzemeleri ve Hazırlanışı
* Yarım Limon
* 1 Çay Kaşığı Tuz
* 200 ML Ayran
* 200 ML Soda veya Mineralli Su
* 3-4 Adet Buz

İlk olarak içeceği hazırlamak için büyük bir bardak seçmeniz gerekmektedir. Çünkü soda ve limonun asidik özelliğinden dolayı içeceğimiz hazırlama aşamasında köpürecektir. Büyük hacimli bardak olarak fıçı bira bardağı önerebilirim. Zaten hamamlarda da bu içeceği söylediğiniz zaman fıçı bira bardakta size sunulmaktadır. İlk olarak yarım limonun suyunu sıkarak bardağa dökün. Ardından 1 çay kaşığı veya kararında tuz atınız. Sonra içeceğin soğuk kalması için 3 veya 4 adet buz kalıbı ekleyiniz.

Ayran ve Soda seçimi sonrasında da dökme sırası çok önemlidir. Önce yapılışını sonra hangi marka ayran ve soda seçeceğimizi anlatacağım. İlk olarak bardağa limon suyu, tuz ve buz ekledikten sonra bir miktar sodadan dökünüz ve hafif köpürmesini bekleyiniz sonra ayranın hepsini dökünüz ve en son yarım kalan sodayı da bardağa tekrardan ilave ederek içeceğin hazırlanış kısmını tamamlayınız. Ayranı dökmeden önce iyice çalkalamayı unutmayınız. Sonuç olarak köpüklü ve mayhoş tada sahip güzel bir içecek hazırlamış olacaksınız.

Soda Ayran Limon İçeceği Kürü Nasıl Hazırlanır

Ayran seçiminde ben genelde hazır satılan ve bardak ayran olarak bilinen 200 ML ayranlardan kullanıyorum. Marka olarak Eker Tombul Ayran 195 ML öneririm. 200 ML'den fazla ayran kullanmayınız eğer kullanacaksanız da fıçı bira bardağınız gerçekten büyük olmalıdır. Resimde benim örnek olarak kullandığımı bardak büyük olmasına rağmen 300 ML ayran için fazladır. Bardak ayran markası olarak Eker dışında Sütaş, Sek, İçim ayranda kullanabilirsiniz.

Soda seçiminden bahsedecek olursak, Mineralli su veya maden suyu içecekleri bu kürü hazırlarken isim olarak soda telaffuz edilmektedir. Bu içeceklerden de genelde San Pellegrino veya Perrier gibi yabancı markalar değil de Türk markalarını kullanabilirsiniz. Daha önce yazdığım Doğal Mineral (Maden) Suları yazımı da ayrıca inceleyebilirsiniz. Ayran Soda Limon içeceği için 200 ML'lik önereceğim maden suları markaları;

* Kızılay Afyonkarahisar Doğal Maden Suyu 200 ML
* Kızılay Erzincan Doğal Maden Suyu 200 ML
* Uludağ Doğal Maden Suyu 200 ML
* Beypazarı Maden Suyu 200 ML
* Özkaynak Doğal Mineralli Maden Suyu 200 ML (BİM)

Soda Ayran Limon içeceği hazırlanışı makalem umarım faydalı ve bilgi verici olmuştur. Ayranı hazır almak yerine evde kendinizi de hazırlayabilirsiniz fakat ben genelde altılı paket halinde hazır olanını alıyorum pratik olması açısında. Tamamen tercih ve damak zevki meselesidir.

Burak AVCI - Update: 22.03.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.