22 Mart 2021

Kent Mix Aroma (Limonlu ve Mentollü) Sigara Markası İncelemesi, Nikotin Oranları ve Fiyatları

Kent Mix Aroma (Limonlu ve Mentollü) Sigara Markası İncelemesi

Kent Mix Aroma sigarasının başka bir meyveli mentollü versiyonu olan Limon ve Mentol sigarası, Duty Free sigaralarından biri olup Türkiye'de satışı bulunmamaktadır. Daha önceki Kent Mix inceleme yazımda Kent Mix Aroma (Mentollü ve Böğürtlenli) sigarasını deneyip fikirlerimi paylaşmıştım. Açıkçası Kent markasının aromalı sigaraları çok kaliteli olmasa da böğürtlenlisinden ziyade limonlusu bana daha güzel ve kaliteli geldi. Limon aromalı olan Kent Mix'i böğürtlenli olanı yerine tercih ve tavsiye edebilirim. Türkiye'de bazı Tekellerde satılan limon aromalısının fiyatı diğer bandrollü sigaralara nazaran biraz pahalı olsa da ara ara sigara tüketenler için önerebilirim. Haftada bir paket veya maksimum iki paket tüketiyorsanız klasik sigaralar yerine aromalı sigaraları düşünebilirsiniz.

Kent Mix Aroma sigarasının üretim yeri ise İran olup özellikle doğu sınırından gelen vatandaşların ülkeye getirdiği bir markadır. Merkezi İran, Tahran'da bulunan British American Tobacco (BAT Pars) şirketi tarafından üretilmektedir ve dağıtımı sağlanmaktadır. Türkiye'de şu an yasal olarak mentollü ve aromalı sigara satışı yoktur. Fakat Duty Free'den aromalı sigara alıp bu tütün mamüllerinden içince açıkçası diğer içtiğimiz klasik sigaralar olan Marlboro Touch Blue, Marlboro Touch Gray, Marlboro Edge Blue, Marlboro Edge Sky gibi sigaralar çok yavan ve tatsız kalıyorlar. Eğer haftada tükettiğiniz paket miktarı çok değilse aromalı sigara sadece almanızı tavsiye edebilirim.

Kent Mix Aroma (Limonlu ve Mentollü) Sigara Markası İncelemesi

Kent Mix Aroma Limon ve Mentollü (Click, Switch, Refresh) Özellikleri

* Kutu Tasarımı: Normal sigara kutusu olup koyu mavi renk üzerine tasarlanan bir pakete sahiptir. Paket içerisinde 20 adet sigara vardır. Kutu tasarımında sevdiğim tek farklılık Fresh Lock etiketinin olmasıdır. Bu sayede sigara tazeliğini korumaktadır. Bu tasarım Türkiye'de genelde Marlboro Touch serilerinde bulunmaktadır.

* Fiyat: Tekellerde tanesi 25 TL'dir, Duty Free'de kartonu 15-20 Euro'dur. Karton içerisinde 10 adet paket bulunmaktadır.

* Tat: Ruby Ball olarak bilinen sarı mentol topunda limon aroması vardır ve Ice Ball olarak bilinen mavi mentol topunda klasik mentol aroması vardır.

* Barkod: 6260931400551

Sonuç olarak Kent Mix Aroma marka sigarayı böğürtlen aromalısından dolayı pek sevmemiştim fakat Marlboro'nın Duty Free sigaralarına göre fiyatı biraz daha uygun olan limonlu versiyonunu tekrar almayı düşünüyorum.

Burak Avcıoğlu - Update: 28.03.2021

5 yorum:

  1. Benim kullandıgm ama bulamadıgm sigara.. nerden bula bilirim

    YanıtlaSil
  2. Bu sigara ya İstanbul da nasıl ulaşırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pendik Merkez'de sahil tarafta birçok Tekel satmaktadır.

      Sil
    2. Bu sigara İran'da çok sevilen bir sigaradır fiyat olarak diğerlerinden pahalıdır.

      Sil

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.