23 Mart 2021

Voltaren Emulgel ve Fucithalmic İlaçları Ne İşe Yarar, Kuyruk Sokumu Ağrısı ve Eczane Ödemelerinde Papara Cashback Özelliğinden Yararlanmak

Voltaren Emulgel ve Fucithalmic İlaçları Ne İşe Yarar ve Eczane Ödemelerinde Papara Cashback Özelliğinden Yararlanmak

Yakın zamanda eczaneden aldığım bel tutulması ve kas ağrısı için satılan Voltaren Emulgel ve göz arpacığı için kullanılan Fucithalmic ilaçlarından ve kullanımından sizlere bahsedeceğim. Eczanede Pos cihazından ödemeleri Papara Black kart ile yaptığım için %50 Cashback özelliğinden de faydalandım. Eczanelerden ilaç, vitamin, medikal ürün alırken ödeme kısmında Papara kart kullanım detaylarından da bahsetmeye çalışacağım. İlk olarak yakın zamanda kullandığım iki ilacı ve sebeplerini açıklayarak üç madde halinde konuya giriş yaparak başlıyorum.

1) Voltaren Emulgel İlacı Nedir ve Ne İşe Yarar?
Voltaren Emulgel ilacı jel halinde satılan ve genelde kas, kemik ağrısı, burkulma sonucu ağrıyan bölgeye sabah ve akşam sürülen ağrı kesici niteliğinde bir kremdir. Kremi sürdüğünüz bölgeyi ovalamamanız gerekmektedir. Voltaren ilacının etken maddesi Diklofenak Dietilamonyum olup sürülen bölgedeki ağrıyı dindirmek için etkilidir. Benim Voltaren ilacını kullanım amacım bel tutulması olarak bilinen kuyruk sokumu kısmının soğuktan tutulması olayıdır. Akşam yattığınız yerde ve soğukta kaldıysanız özellikle kanepede ve üstü açık uyuya kalanlarda genelde ara ara bu ağrı ve tutulma yaşanmaktadır. Çok masabaşı iş yapanlarda da bu problem gözlenmektedir. Ağrı yapan kısım sırt tarafı değil de tam kuyruk sokumu dediğimiz bölgede oluşmaktadır. Hatta ilk ağrılar kuyruk sokumunun sağ ve sol tarafındaki kalça kemiklerinin ağrıması ile başlar, bu kemiklere masaj yaptığınızda inanılmaz bir ağrı yapar sonraki günlerde buradaki ağrı geçer ve ortadaki bölüm olan kuyruk sokumunda toplanır.

Bel tutulması ve ağrıları genelde 4-5 gün veya 1 hafta sürebilir tam geçmesi. Genelde ilk iki gün yataktan tam kalkamama ve eğilme hareketlerinde zorluk çekebilirsiniz. Bu tip durumlarda en iyi tedavi eczaneden alacağınız sıcak su torbası ve yakı (ilaçlı yara bandı benzeri bölgeye uygulanan yapışkan bez) ile bölgeye sıcak tampon uygulamaktır. Özellikle sıcak su torbası ile daha çabuk iyileşirsiniz. Ben ekstradan ağrıyı dindirmesi için kuyruk sokuma bölgesine Voltaren'de sürmüştüm. Fakat Voltaren tek başına işi yamayabilir bu yüzden sıcak su torbası ile bölgeye tampon yapmanız ve ara ara egzersiz yaparak bel tutulmasını 4-5 gün veya 1 haftada iyileştirebilirsiniz. Bu işlemler sırasında yün korsede kullanarak belinizi sıcak tutabilirsiniz. Eğer ağrılarınız devam ediyor ve günlük yaşantınızı etkiliyorsa ortopedi doktoruna gitmenizde fayda vardır. Bel tutulmasında genelde ayağa ağrı vurma, sırt bölgesine ağrı vurma, ayağı hiç oynatamama gibi durumlar yaşanmaz. Temelde kuyruk sokumu bölgesinde bir ağrı ve tutulma vardır. Aynı zamanda bilgisayar başında bir saatten fazlada oturmayınız. Hatta yarım saatte bir kalkıp biraz hareket işlerinize devam etmenizi öneririm.

2) Fucithalmic İlacı Nedir ve Ne İşe Yarar?
Fucithalmic ilacı göz kapağı ve çevresinde çıkan arpacıklara karşı kullanabileceğiniz ve etken maddesi Fusidik asit olan bir ilaç türüdür. Genelde göz çevresi mikrop kaptığı zaman göz kapağı üstünde veya kirpiklerin olduğu iç kısımda sivilce benzeri bir arpacık çıkabilir. Buraya gün içerisinde 4-5 defa Fucithalmic kreminden sürerek arpacığın büyümesini ve yok olmasını sağlayabilirsiniz.

Arpacık için kullanılan kremlerde en önemli nokta daha arpacık çıkmadan veya çıkmaya yakın gözde hafif bir kızarıklık hissedersiniz ve arpacık çıkacağını anlarsanız, işte tam bu noktada Fucithalmic gibi ilaçları kullanırsanız asıl size fayda sağlayacaktır. Gözde arpacık çıktıktan 2-3 gün sonra sürmeniz fayda eder fakat ilk zaman ki gibi hemen geçirmeyebilir. Fucithalmic ilacı etken maddesi Fusidik Asit olup dezavantajı sürüldüğü bölgede beyaz kuruluk yapmasıdır.

Eczane Ödemelerinde Papara Cashback Özelliğinden Yararlanmak

3) Eczane Ödemelerinde Papara Cashback Özelliğinden Yararlanmak
Eczane'ye gittiğiniz zaman reçeteli veya reçetesiz aldığınız ilaç, vitamin, medikal ürün veya her ne olursa olsun alışveriş yaptığınız eczaneye ait ve eczanenin adına olan Pos Cihazından Papara Black Card ile temassız şekilde para ödeme işlemi yaptıysanız birkaç saniye sonra anında ödediğiniz ücretin yarısını yani %50 Cashback kazanıyorsunuz. İşlem dekont kısmında detaylarda ödeme yaptığınız eczanenin tam adını da görebilirsiniz. Dediğim gibi Papara Black Card ile temassız işlem yapacağınız Pos cihazı mutlaka eczaneye ait olmalıdır. 

Son olarak bir bilgi paylaşmak isterim. Papara artık Eczanelerden %50 Cashback ödeme özelliğini kaldırmıştır. Artık 50 TL ve altı ilaçlar için eczanelerden satın aldığımız ürünlerde bu özellik uygulanmayacaktır.

Burak AVCI - Update: 18.05.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.