28 Şubat 2021

Efes Fıçı Yüksek Alkollü Bira Değerlendirmesi

Efes Fıçı Yüksek Alkollü Bira Değerlendirmesi

Efes'in yüksek alkollü birası olan Efes Fıçı serisi %100 malt bir bira olup kırmızı ve tombul fıçıya benzer kutusu ile satışa sunulan bir içkisidir. Efes markasının bildiğiniz gibi yüksek alkollü birası olan Efes Xtra (Extra) dışında bir de fıçı serisi için çıkardığı yüksek alkollü birası mevcuttur. Fıçı serisi biralar tasarım olarak dolgun göründüğü için belli kesim tarafından tutulan bir seridir. Biranın köpük oranı günlük biralar ile kıyaslarsak fena değildir ve dolgundur. Efes fıçı biranın rengi ise açık renkli sarı renkte olup içimi çok sert değildir. Alkol oranı Efes Xtra (Extra)'ya göre düşüktür. Yüksek alkol oranı biranın tadını çok değiştirmemiş olup fıçı bira ile hemen hemen aynı içim hissiyatını vermektedir. Biranın kutu tasarımını beğendiğimi söyleyebilirim. Tüm biralarda olduğu gibi bu birada da koruyucu jelatin vardır ve kırmızı tombul doygun bir kutu tasarımı yapılmıştır.

Efes fıçı yüksek alkollü bira 50 CL'lik kutuda satılmaktadır ve içindeki alkol hacmi 6.1 oranındadır. Biranın içindekiler; su, arpa maltı, şerbetçi otu ve mayadır. Açıkçası yüksek alkollü biradan beklentisi olan için Efes fıçının kırmızı yüksek alkollü birasını pek tavsiye etmem onun yerine Efes Xtra (Extra) almanızı öneririm. Fiyat olarak da zaten Efes Fıçı ve Efes Xtra (Extra) arasında pek bir fark yoktur sadece Fıçı serisi sevenlere bu birayı belki önerebilirim onun dışında benim tekrar alacağım bir bira değildir. Sadece şunu söyleyebilirim, normal günlük bira içiyim fakat az biraz içinde alkol olsun ve çok hafif çakırkeyif olayım diye düşünüyorsanız bu birayı o zaman sizlere önerebilirim. Çünkü aşırı bir sarhçakırkeyifır keyif sizi yapmamaktadır, ayarında bir biradır. Yüksek alkol beklentisi olanlar bu birayı almasınlar.

Biranın faydalarından bahsetmek isterdim fakat haftada bir adet tüketmenizi tavsiye edeceğim öncelikle. Günaşırı bir kutu birada olsa tüketmeniz bünyede şeker veya kolesterol yapabilir. Ayrıca bira kilo aldıran bir içecektir bu yüzden haftada bir defa bir kutu tüketmeniz yeterli olacaktır. İnternet üzerindeki böbrek taşına iyi gelmesi, sindirimi kolaylaştırması gibi faydalarından pek bahsetmeyeceğim. Onun yerine az ve öz tüketim tavsiye edeceğim. Bir de bir süre bira yerine viski içmeyi düşünüyorum. Hem kilo yapmıyor hem de haftada bir defa viski içmek bünyeye daha sağlıklı geliyor. Uzun bir süre zarfından sonra tekrardan bira tadımlarına ve paylaşımlarına devam edebilirim.

Efes Fıçı Yüksek Alkollü Bira Değerlendirmesi

Ürün: Efes Fıçı Yüksek Alkollü Bira (Açık Renkli Sarı Bira)
Kutu: 50 CL'lik Kutu (Kırmızı Fıçı XTRA Kutu)
Alkol: Alkol Oranı Hacmen %6.1
Fiyat: 35 TL (Temmuz 2022)
Üretim: Türkiye, Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş.
Barkod: 8690520525675

Efes Fıçı Yüksek Alkollü Bira

Efes Fıçı Yüksek Alkollü Bira

Efes Fıçı Yüksek Alkollü Bira

Günlük veya bar birası olarak bilinen markaların sıralamasına Efes Fıçı Yüksek Alkollü birasını da ekleyerek tekrardan listeyi güncelledim. Günlük bira tavsiyeleri arasında Efes Fıçı Yüksek Alkollü birasını tekrardan alacağımı tahmin etmiyorum. Onun yerine yüksek alkollü biralardan Efes Xtra (Extra) bana daha sıcak gelmiştir. Çok sert arayanlara ise Tuborg Kırmızı Special önerebilirim.

Efes Fıçı Yüksek Alkollü Bira Değerlendirmesi

1) Kaybeden Biralar (Günlük)
* Schneider Weisse Helle Weisse Weissbier Tap 1 (Açık Renkli Buğday Birası)
* Efes Fıçı Yüksek Alkollü Bira (Açık Renkli Bira ve %6,1 Alkol Oranı)
* Türk Tuborg Amber (Koyu Renkli Bira ve Bakır Kutu & Şişe)
* Amstel Beer 1870 Şişe 33 CL
* Efes Winter Blue (Kışa Özel Harman 50. Yıla Özel, Siyah Tombul Şişe)
* Efes Summer Blue (Yaza Özel Harman Beyaz Tombul Şişe)
* Efes Pilsen %100 Malt Klasik Mavi Kutu
* Efes Pilsen %100 Malt Sarı Kutu
* Efes Varım (Kutu)
* Efes Varım Limon (Kutu)
* Bomonti Filtresiz (Şişe)
* Bomonti %100 Malt (Şişe)
* Stary Melnik Iz Bochonka (Açık Renkli Rus Birası & Şişe)
* Corona Cerveza (Açık Renkli Meksika Birası & Şişe)
* Bomonti Filtresiz Red Ale Şişe 33 CL
* Sol Cerveza - Desde 1899 (Açık Renkli Meksika Birası)
* Mythos & Hellenic Beer (Açık Renkli Yunan Birası)
* Tuborg Summer Time (Açık Renkli Bira)

2) Kaybeden Premium (Seçkin) Biralar
* Türk Tuborg Frederik Wheat IPA (Türkiye)
* Türk Tuborg Frederik Brown Ale (Türkiye)
* Türk Tuborg Frederik Yakima IPA (Türkiye)
* Erdinger Dunkel (Almanya)
* Erdinger Weissbier (Almanya)
* Kirin Ichiban (Japonya)

Burak AVCI - Update: 07.07.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.