27 Şubat 2021

Yeni Telefonum Samsung Galaxy S20+ Plus (SM-G985F) Cihazının Özellikleri ve Detaylı İncelemesi

Samsung Galaxy S20+ Plus (SM-G985F)

Amiral gemisi akıllı telefonların biri olan Samsung Galaxy S20+ Plus (SM-G985F) cihazı 2020 Şubat ayında ilk lansmanı yapılmıştı ve satışa sunulmuştu. Tam bir yıl sonra 2021 Şubat ayında benim almam nasip oldu. Telefonumu 26 Şubat 2021 tarihinde Hepsiburada sitesinden satın aldım. Cihaz, Samsung Türkiye Garantili ve yurt içi kayıtlı olup oldukça şık ve malzemesi kaliteli Premium bir telefondur. Yurt içi kayıtlı telefonlardan söz etmişken bence yurt içi kayıtlı alın telefonlarınızı çünkü iki veya üç sene sonra elden çıkarmak istediğinizde zorluk çekiyorsunuz Pasaport kayıtlı olanlarda. Telefonun fiyatı 6.958,89 TL olup ortalama piyasa fiyatı 7000 TL’dir. Telefonun yanında hediye olarak AKG Y500 Kablosuz Kulaklık Siyah (GP-Y500HAHHCAD) verilmiştir. İçinden çıkan kablosuz kulaklıkta çok şık ve Premium bir ürün olup başka bir makalemde ürünü detaylı inceleyip sizlerle paylaşacağım.

Samsung Galaxy S20+ Plus akıllı telefonu tercih etmem sebebimi daha önce yazdığım Amiral Gemisi Cihazlar makalemden de okuyabileceğiniz gibi kablosuz şarj, Amoled ekran teknolojisi, USB 3.1 çıkışı gibi birçok özelliği tek başına barındıran Android cihaz araştırıyordum. Galaxy S20+ Plus, Galaxy S20 Ultra ve Note serileri arasında bir seçim yapıp fiyatı da göz önünde bulundurduğumda Galaxy S20+ Plus almaya karar verdim. Telefonu zaten pek anlatmaya gerek yok cidden malzeme ve görüntü kalitesi harika. Hele ki Xiaomi marka bir telefondan buna geçtiğinizde Renault'dan inip Mercedes'e biniyormuş havası veriyor size.

Samsung Galaxy S20+ Plus

Samsung Galaxy S20+ Plus

Samsung Galaxy S20+ Plus

Samsung Galaxy S20+ Plus

Samsung Galaxy S20+ Plus

Samsung Galaxy S20+ Plus

Samsung Galaxy S20+ Plus

Kutu içeriğinden biraz bahsedecek olursak; Mikrofonlu Kulaklık (Kulak içi), SIM İğnesi, USB Güç Adaptörü (Hızlı Şarj) (25W) ve USB Type-C kablosu çıkmaktadır. Bildiğiniz gibi S21 serisi itibarıyla Samsung artık kutu içeriğine USB Güç Adaptörü eklememektedir. Samsung kutularından Xiaomi markalarda olduğu gibi ekstra bir telefon kılıfı çıkmamaktadır. Ben telefonu aldıktan sonra ayrıca 50 TL'ye Zebana Premium Deri Yeşil Renk Kılıf aldım. Bu sayede cihazın maliyeti bana tam 7000 TL olmuştur. Mikrofonlu Kulaklık'da AKG markası olup oldukça kalitelidir. Telefonda kulaklık girişi ayrıca yoktur, şarj ettiğiniz Type-C girişinden kulaklığı takabiliyorsunuz. Deri kılıfların tek dezavantajı kablosuz şarjlarda cihaz ile kablosuz şarj ünitesi arasında kalın bir duvar görevi gördüğü için algılamamasıdır ve kablosuz şarjı yapamamanızdır.

Ekran koruyu olarak Hayalet Mat (Privacy Görünmez Mat) olarak bilinen ekran koruyucularının fiyatları taktırması ile birlikte 150 TL civarlarında olup parlak camlara göre ışığı biraz kırmaktadır. Fakat telefon kapalı iken oldukça Premium durmaktadır. Ayrıca bu cam tipleri parmak izi ve kiri tutmaz. Hayalet Mat cam yerine parlak veya daha dayanıklı yapıda olan Temperli Cam taktırabilirsiniz. Hayalet Mat camların en büyük özelliği farklı açılardan kimsenin sizin ekranınızı görememesidir. Samsung Galaxy S20+ Plus cihazım için tam kaplayan kavisli bu cam tipinden 12 Ocak 2022'de taktırdım. Ekrandaki çizikler ve ufak hasarlı bir alan vardı bunları tamamen kapadı. Dediğim gibi biraz ışığı kırıyor ve kullandıkça alışıyorsunuz. Onun dışında görünüm olarak mükemmel. Fazla ışık sizin için önemli ise parlak cam taktırmanızı tavsiye ederim.

Hayalet Mat (Privacy Görünmez Mat) Cam

Samsung Galaxy S20+ Plus Cihazı için Önerdiğim Kılıflar;

* Galaxy S20 Plus Zebana Premium Deri Kılıf Yeşil (50 TL & Dara Aksesuar)

* Galaxy S20 Plus Zebana Premium Deri Kılıf Siyah (55 TL & Dara Aksesuar)

* Galaxy S20 Plus Genuine Leather Gerçek Deri Siyah Kılıf (75 TL & AliExpress)

* Galaxy S20 Plus Samsung Soft TPU Case (90 TL & AliExpress)

Zebana Premium Deri Yeşil Renk Kılıf

Samsung Deri Kılıf

Samsung Galaxy S20+ Plus Kılıf

Samsung marka akıllı telefonlardan en son Samsung Galaxy S4 serisini kullanmıştım. Telefonu üç yıl kullandıktan sonra sırasıyla Xiaomi ve Huawei markalarını deneyimledim. Açıkçası Xiaomi marka telefonların cidden malzemesi kalitesiz ve içerisindeki uygulamalardan virüs gibi reklamlar çıkmaktadır. Emin olun Xiaomi’nin en pahalı telefonu bile orta segment gibi durmaktadır, hiç Premium havası yoktur. Bana sorarsanız bir telefona maksimum 3500 TL verecekseniz Xiaomi bakın derim onun dışında 5000 TL ve üzeri satılan Xiaomi Mi 10, Mi 10T Pro, Mi 10T, Mi Note 10 Pro gibi modellerine boşuna para vermeyiniz. Adamlar halen IPS LCD ekran ile plastik, polikarbonat çerçeve ve malzeme kullanıyorlar. Belki oyuncular Poco serisi olan Poco F2 Pro modeline bakabilirler. Hatta Xiaomi alacaklara önereceğim tek model Poco F2 Pro’dur.

Oyun oynamayan ve günlük kullanım için uygun fiyata kaliteli telefon arayanlara yine Xiaomi markasını önermem onun yerine Samsung’un fiyat performans telefonu olan 3500 TL civarlarında Samsung Galaxy M51 modelini almanızı tavsiye ederim. Batarya kapasitesi 7000 mAh ve Amoled ekran teknolojisi olan Galaxy M51 modeli emin olun Xiaomi'den daha kalitelidir.

Diğer marka olan Huawei’den bahsedecek olursak; Huawei markası şu an kara listede yer alan bir marka olup 2020 cihazlarından itibaren telefonlarında Google Servisleri ve Google Play çalışmamaktadır. Kısacası Huawei istediği kadar süper donanım barındıran telefon yapsın şu an çöptür ve elinizde patlar asla Huawei markası almayınız. Hatta elimde bulunan ve kara listede olmayan Huawei Mate 20 Lite model telefonda bile son zamanlarda uygulama güncelleme ve yükleme hataları vermektedir. Huawei markası bedava verilse artık kullanılmaz. Bir de Amerika’nın Çin markalarına yaptığı boykot ve kısıtlamalara ileride Xiaomi’nin de ekleneceğini duyurdu. Donanım tedariki bakımından kara listeye alınacak olan Xiaomi’nin de bir ayağı çukurdadır. Bu yüzden Xiaomi markasına da boşuna yatırım yapmayınız.

Telefon seçiminde Apple iPhone almayacaksanız ve Android işletim sistemi tabanlı bir akıllı telefon almayı düşünüyorsanız marka olarak Samsung ve OnePlus almanızı öneririm. Huawei, Oppo, Xiaomi gibi markaları ben kara listeme aldım.

Yeni Telefonum Samsung Galaxy S20+ Plus (SM-G985F) Cihazının Özellikleri ve Detaylı İncelemesi

Samsung Galaxy S20+ Plus (SM-G985F) Detaylı Özellikleri

Ekran Özellikleri: 6.7 İnç boyutunda olup Dynamic AMOLED teknolojisine sahiptir. Bildiğiniz gibi Dynamic AMOLED en son ekran teknolojisi olup şu an Apple dahil bütün telefonlardan daha iyi bir ekran teknolojisi vardır cihazda. Bundan önceki teknolojiler Super AMOLED, AMOLED ve OLED olup IPS LCD teknolojisi ise günümüzde cidden geride kalmış ve kalitesiz bir ekran özelliğidir. Özellikle maliyetten kısmak isteyen başta Xiaomi gibi firmalar bu teknolojiyi cihazlarında kullanmaktadır.

Ekran çözünürlüğü 1440x3200 (QHD+) Piksel olup QHD+ standardına sahiptir. Bundan bir önceki ekran çözünürlük teknolojisi ise FHD+ olup S21'de kullanılmıştır. 525 PPI piksel yoğunluğu vardır. Ekran yenileme hızı 120 Hz’dir. Ekran dayanıklılığı ve koruması olarak Corning Gorilla Glass 6 kullanılmıştır. Özetle Galaxy S20+ Plus ekran konusunda şu an liderdir. Ekran çözünürlüğünde HD, FHD+, QHD+ ve yenileme hızları bakımından henüz detaylı test yapmadım. Bunları da inceleyip ayrı bir başlık olarak sizlerle paylaşacağım.

Batarya: Pil kapasitesi 4500 mAh olup Lithium Ion (Li-Ion) pil teknolojisi kullanılıştır. Şarj tipi USB Type-C'dir. Telefonda 25W hızlı şarj etme özelliği vardır ve 15W Kablosuz hızlı şarj etme imkanı sunmaktadır. Kablosuz şarj özelliği alacağım telefondaki en önemli kriterlerden biriydi. Bence telefonun tek eksiği batarya teknolojisini biraz daha iyi yapabilirlerdir. En azından 5000 mAh güzel olurdu. Kablosuz şarjı test ettiğimde ise cidden kabloludaki gibi hızlı şarj oluyor. Telefonu ortalama 4-5 sene kullanmayı düşünüyorum. Belki 2-3 sene sonunda batarya yenilemesi yaparak cihazı yeniden doğmuş gibi yaparım.

Donanım: Telefonda 8 çekirdekli Samsung Exynos 990 işlemci vardır. Birçok yorumcu Samsung telefonlarda Snapdragon işlemcinin daha iyi olduğunu söylemektedir fakat bunu test edip göreceğim. Grafik kartı olarak Mali-G77 MP11 kullanılmıştır. RAM (Bellek) ise toplamda 8 GB LPDDR5 olup cihazdaki depolama alanı 128 GB'dir. Galaxy S20+ Plus’ın yurt dışı versiyonlarında işlemci olarak Qualcomm Snapdragon 865 (SM8250) serisi kullanılmıştır.

Yeni Telefonum Samsung Galaxy S20+ Plus (SM-G985F) Cihazının Özellikleri ve Detaylı İncelemesi

Tasarım: Galaxy S20+ Plus seçiminde Siyah renk tercih ettim. Premium bir telefon olup kapak kısmında cam ve çerçeve kısmında metal kullanılmıştır. Ekran kıvrımlı olduğu için telefon oldukça şık ve üst segment görünmektedir. Hissiyat olarak telefon size Premium havayı veriyor.

Kamera: Arka kamerası 64 MP olup toplamda dört kamera ve bir LED flaş bulunmaktadır. 4320p (Ultra HD) 8K video kayıt yapabilmektedir. Arka kamera konusunda zaten Samsung oldukça başarılı olup kalitesini bu alanda da konuşturmuştur.

Diğer Özellikler: USB Versiyonu 3.1 Gen 1 (USB 3.0) olup televizyon ve projektöre Type-C ve HDMI kablo ile bağlantı yaparak 4K kalitesinde görüntü aktarabilirsiniz. Premium telefonlarda aradığım bir özelliktir. Türkiye'deki telefonlarda 5G desteği şu an yoktur fakat telefonun donanımında 5G desteğinin var olduğu biliniyor. Samsung, Türkiye'de 5G'nin hayata geçmesi ile birlikte yazılım güncellemesi paylaşacağını ve 5G'nin aktif olacağını söylemiştir. Umarım 5G teknolojisi geldiğinde bir problem yaşamayız.

Son olarak Samsung telefonlarda güncelleme yaptıktan sonra kaldırdığım bazı Default uygulamlar oldu. Aynı işlemleri zamanında Samsung Galaxy S4 içinde yapmıştım. Zamanla kullanmadığım veya yararını gördüğüm uygulamalar olursa sizlerle paylaşacağım.

Samsung Galaxy S20+ Plus (SM-G985F)

Samsung Cihazımdan Kaldırdığım Uygulamalar ve Samsung Default Apps

* Samsung Global Goals (Publisher: Samsung Electronics Co., Ltd.): Samsung'un sosyal sorumluluk projesi altında reklam izle ve katkıda bulun uygulamasıdır.

* Samsung Internet Browser (Publisher: Samsung Electronics Co., Ltd.): Google Chrome kullanıyorum.

* Samsung Kids: Telefonda hiç kullanmadığım ve çocuklar için yapılmış bir uygulamadır.

* Samsung Members (Publisher: Samsung Electronics Co., Ltd.): Samsung cihaz sahiplerinin bulunduğu bir çeşit arkadaşlık platformu. Telefonda gereksiz bulduğum için sildim.

Smart Switch Mobile (Publisher: Samsung Electronics Co., Ltd.): Cihazlar arası veri aktarmak için kullanacağınız bir uygulamadır. Eski telefonumdan verileri taşıdığım için gerek kalmadı ve uygulamayı kaldırdım. Fakat başka bir telefona geçeceğiniz zaman mutlaka cihazınızda yüklü olmasını tavsiye ederim hatta silmeyenler için önerim cihazında güncel sürümü bulunsun yedek almak içinde kullanabilirsiniz.

* Triller - Müzik Video Yapıcısı (Publisher: Triller LLC): Arayüzü TikTok benzeri bir uygulamadır, Samsung cihazlarında bazılarında Default gelmektedir.

* Yalla - Ücretsiz Sesli Sohbet Odaları (Publisher: Yalla Technology FZ-LLC): Tango benzeri sesli sohbet uygulamasıdır. Samsung cihazlarında bazılarında Default gelmektedir.

Galaxy Wearable (Samsung Gear) (Publisher: Samsung Electronics Co., Ltd.): Samsung marka akıllı saat kullananlar için gerekli olacak bir uygulamadır.

* Galaxy Fırsatları (Publisher: Galaxy Fırsatları)

* Galaxy Bizz (Publisher: SETK Content): Samsung uygulamaları ve haber akışının olduğu bir nevi güncel haberleri aldığınız bir uygulamadır.

* Google Play Müzik (Publisher: Google LLC) Artık Google müzik yerine YouTube Music kullanılmaktadır. YouTube Music yerine Spotify kullanabilir veya cihaz içindeki MP3 dosyaları oynatmak için Samsung Music uygulaması kurabilirsiniz.

* Google Drive (Publisher: Google LLC)

* Google Fotoğraflar (Publisher: Google LLC)

* Google Play Filmler (Publisher: Google LLC)

* Galaxy Shop: Uygulama değildir sizi direkt Samsung satış sayfasına götürmektedir. Telefondan sildim direkt gereksiz bulduğum için.

* Microsoft Outlook (Publisher: Microsoft Corporation)

Samsung İpuçları: Samsung telefonlarda temel seviye ayarları ve uygulamaların nasıl kullanıldığını gösteren rehber programdır. Telefondan istediğiniz zaman kaldırabilirsiniz.

Telefonda müzik uygulaması yoktu ben de marketten Samsung Music (Publisher: Samsung Electronics Co., Ltd.) uygulamasını kurdum. 2020 yılından sonra üretilen Samsung'larda Müzik uygulaması Default olarak gelmediği için bunu siz marketten ekstra olarak kurmanız gerekmektedir.

Sonuç olarak uygun fiyata alabileceğiniz bir amiral gemisi cihazdır. Premium hissiyatını telefonun her özelliğinde hissediyorsunuz, kesinlikle tavsiye ederim almayı düşünenlere. Yazımın ilk başında belirttiğim gibi ben cihazı 26 Şubat 2021 tarihinde 7000 TL'ye satın almıştım fakat artan döviz kuru ve verilerden dolayı Mart 2022 tarihi itibariyle telefonun sıfır satış fiyatı 10.500 TL olmuştur.

Burak AVCI - Update: 05.03.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.