24 Şubat 2021

Carnival Watch 8764G Otomatik Mekanizma ve Gucci Marka Quartz Saat İncelemeleri

Carnival Watch 8764G

Saat incelemeleri ile ilgili uzun süredir bir paylaşım yapmamıştım. Bu başlıkta bir adet otomatik ve bir adet pilli mekanizma olmak üzere kullandığım iki saat markasının incelemesini sizlerle paylaşacağım. İlk paylaşacağım saat Çin üretimi olup orijinal bir marka Carnival'dir. Carnival saat markası genelde otomatik saatler üreten bir markadır. Saatlerinde marka ismi olarak italik şekilde Carnival yazısını veya I&W Carnival simgesini kullanmaktadır. Ben genelde I&W ibaresi olan modellerini tercih ediyorum. Carnival markası sahte veya çakma bir marka olmayıp Çin'de üretilen ve Dünyaya pazarlanan orijinal bir markadır, 1986 yılında kurulmuştur. Türkiye'de markanın bilinirliği yoktur. Otomatik mekanizmalı mekanik saatlerindeki malzeme kalitesi ve işçilik gerçekten orta üst segment saatleri ile aynıdır diyebilirim.

Carnival markasının 8764G modeli olan otomatik saatini 2019 senesinde Aliexpress'den 410 TL'ye almıştım. Carnival saat modellerini Aliexpress sitesinden detaylı inceleyebilirsiniz. Şu an dolar kurundan dolayı aynı saat 550-600 TL civarlarına gelmektedir. Tabii üzerine bir de gümrük ve ek vergiler eklerseniz 650 TL'yi bulabilir. Zaten kaliteli bir saatin dolar fiyatı 70 dolardan başlamaktadır. Saat seçimi yaparken bunu göz önünde bulundurunuz. Carnival 8764G model saatin özelliklerinden bahsedecek olursak;

Carnival Watch 8764G

Carnival Watch 8764G

Carnival Watch 8764G

Carnival Watch 8764G

Carnival Watch 8764G

Carnival Watch 8764G

Carnival Watch 8764G

Carnival Watch 8764G

Ürün: Carnival 8764G

Seri: Gold Blue, Kahverengi deri kayış ve mavi kadran olanını almıştım. Aynı saatin siyah, mavi ve kahverengi kadranlıları bulunup deri veya çelik kayış versiyonları da mevcuttur.

Mirror (Cam): Sapphire.

Feature: Günlük ve haftalık kronalar mevcuttur. Aynı zamanda takvim özelliği de vardır. Gün içerisindeki saat dilimine göre gece ve gündüz amblemlerini gösteren Moon Phase krona özelliği mevcuttur. Öğlen saat 12:00 gibi ibre güneş simgesinin oraya tam gelmektedir. Karanlıkta kadran içindeki amblemlerde fosfor özelliği de vardır.

Watch Strap: Genuine Leather. Kahverengi deri kayışlı olanını tercih etmiştim.

Mechanism: Mechanical Wristwatches. Otomatik mekanizmaya sahiptir. Saati salladığınız zaman içindeki mekanizme ve ibreler çalışmaya başlar. Bir gün sonra saati hiç kullanmazsanız mekanizma otomatik durur.

Case Material: Stainless Steel. Kasa materyali birinci sınıf çelikten üretilmiştir.

Price: 410 TL (14.10.2019)

Carnival Watch

Carnival Watch

Otomatik saat meraklılarına Carnival markasının modellerini incelemeyi tavsiye edebilirim. Türkiye'de marka bilinirliği olmadığı için fiyatları uygundur fakat malzeme kalitesi cidden üst seviyededir. Zaten saati alınca kaliteyi fark ediyorsunuz. Yukarıdaki saate ek olarak Carnival C8659 model saati de inceleyebilirsiniz.

İkinci saat markamıza geçecek olursak; Replica ürün olan Gucci saat markasıdır. Kasa malzemesi kaliteli olduğu için bu saati aldım. Açıkçası saat modeli numarasını bulamadım eğer bulursam yazıda sizlerle güncelleyerek paylaşacağım. Gucci saat Replica bir ürün olup Quartz yani pilli mekanizmaya sahiptir. Kayış tipi ise Rubber olarak bilinen kauçuk kayışa sahiptir. Ürünü ortalama 200 TL'ye satın almıştım ve kasası cidden çok kaliteli çıktı. Çin'den gelen pilli saatlerde şöyle bir sorun var; pilleri kalitesiz pil olup 6 ay gitmektedir. Daha sonra Sony pil taktırmanızı tavsiye ederim.

Gucci Marka Quartz Saat

Gucci Marka Quartz Saat

Gucci Marka Quartz Saat

Gucci Marka Quartz Saat

Gucci Marka Quartz Saat

Ürün: Gucci Quartz Replica Saat

Orijinal Modeli: GUCCI GUCW001 Watch (GUCCI GG Logo Green And Red Web Black Dial Rubber Strap Luminous Scales Hands Quartz Watch)

Orijinal Mekanizma: Japanese Miyota

Feature: Quartz yani pilli mekanizma olup kayış hammaddesi kauçuktur (Rubber). 2019 yılında DHgate sitesinden 200 TL'ye satın almıştım. Hardlex Cam ve kaliteli dış çelik kasaya sahip bir saattir. Saatin orijinal gerçek fiyatı ise 170 dolardır.

Son olarak Replica ürün alırken mutlaka birinci sınıf kaliteli olanını seçmeye çalışınız fakat bütçeniz varsa orijinal saatten şaşmayınız.

Burak AVCI - Update: 24.02.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.