14 Ocak 2021

Frico Marka Tam Yağlı Hardallı Hollanda Gouda Peyniri Tadımı ve İncelemesi

Frico Marka Tam Yağlı Hardallı Hollanda Gouda Peyniri Tadımı ve İncelemesi

Türkiye'deki seçkin marketlerde satılan Frico markası bildiğiniz gibi Hollanda menşeli peynir ithalatı yapan firmalardan biridir. Gouda Peyniri çeşitlerinden daha önce Biberli Gouda Peyniri ve Kimyonlu Gouda Peyniri tadım incelemesinde bulunmuştum ve makalelerini paylaşmıştım. Biberli ve kimyonlu peynirler genelde içerisinde yoğun baharatımsı tatlar bulundurmaktadır ve herkesin damak tadına uyumlu gelmeyebilir. Kimine göre kimyonlu aşırı kimyon sevenlerin sadece damak zevkine uygun iken kimine göre de biberli peynirler sadece kahvaltıda tercih edilebilecek bir peynir türüdür.

Hardallı Hollanda Gouda Peyniri ise hem kahvaltı hem de şarap ve benzeri içki türevleri yanında tüketilebilecek ve herkesin damak tadına uyabilecek bir lezzettir. İçinde aşırı baharatımsı veya biberimsi tatlar olmayıp ağızda dağılan yumuşak ve hafif mayhoş bir tada sahiptir. Hardallı Hollanda Gouda Peyniri pastörize inek sütünden üretilmiştir ve içindekiler; pastörize inek sütü, tuz, starter kültürü, hardal tohumları (%1,5) ve peynir mayası bulunmaktadır. Peynirin üzerinde kırmızı tane tohumlar bulunmaktadır aynı biberli peynirde olduğu gibi ve içki ile mükemmel bir uyum yakalamaktadır.

Frico'nun Gouda peynirlerini Türkiye'de Macrocenter ve benzeri seçkin marketlerde bulabileceğiniz bir peynir türüdür. Ben 220 Gram olarak satılan paketini 62,95 TL'ye aldım Ocak 2021 döneminde. Hardallı başka marka Gouda peynirlerini ise internet üzerinden bulabilirsiniz. Araştırmalarıma göre Rani Çiftliği, Lente, G.C. Gıda adında birkaç marka adı altında da satılmaktadır.

Frico Marka Tam Yağlı Hardallı Hollanda Gouda Peyniri Tadımı ve İncelemesi

Ürün: Frico Tam Yağlı Hardallı Gouda Peyniri
Menşei: Hollanda
Gramaj: 220 Gram
Fiyat: 62,95 TL (Ocak 2021)

Sonuç olarak kimyonlu ve biberli Gouda peynir türlerine göre Hardallı olanı daha leziz ve çoğunluğun damak tadına uygun bir peynir türüdür. Gouda peynir serilerini ilk kez deneyenler için başlangıç olarak hardallı versiyonunu önerebilirim.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.