25 Kasım 2020

Frico Marka Tam Yağlı Biberli Hollanda Gouda Peyniri Tadımı ve İncelemesi

Frico Marka Tam Yağlı Biberli Hollanda Gouda Peyniri Tadımı ve İncelemesi

Frico markası 1898 yılında kurulan ve birçok ülkede faaliyet gösteren bir gıda firmasıdır. Türkiye'de de Hollanda menşeli peynir ürünleri tedarik etmektedir. Gouda peyniri, ismini Hollanda'daki Gouda şehrinden almış olup Hollanda menşeli siyah alaca olarak da bilinen ineklerin taze ve organik sütünden yapılmış peynirlere denmektedir. Gouda peyniri temelde yapısı kaşar peynirine benzeyip yapılış sürecinde mahzenlerde belli bir süre bekletilerek ve dinlendirilerek hazırlanmaktadır. Biberli Gouda Peyniri ise içerisinde renkli tane karabiberle çeşnilendikten sonra hazırlanan bir üründür. İçerisinde karabiber, kırmızıbiber gibi birkaç biber harmanı bulunmaktadır. Tadım sırasında hafif biberimsi ve mayhoş acımsı ama güzel bir tadı vardır.

Gouda peyniri yumuşak peynir olarak da bilinir ve yemeden önce buzdolabından çıkarıp yarım saat oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra tüketmenizi öneririm. Bu sayede peynir daha da yumuşamış oluyor ve peynirin hem tadını hem de içinde harmanlanmış aromalarını daha iyi alabiliyorsunuz. Buzdolabından çıkarır çıkarmaz tüketmenizi tavsiye etmem çünkü çok sert ve tadı kötü olabiliyor. Mutlaka Gouda peynirini buzdolabından çıkarınca minimum yarım saat mutfakta oda sıcaklığında peyniri bekletiniz sonra tüketiniz.

Biberli Gouda Peyniri temelde pastörize inek sütünden üretilmiştir ve içerisinde pastörize inek sütü, tuz, starter, kültür, karabiber ve peynir mayası bulunmaktadır. Gouda Peynirini ister sabahları güzel bir kahvaltı tabağının yanında tüketebilirsiniz isterseniz Kırmızı Şarap içerken de yanında meze gibi tüketebilirsiniz. Yumuşak yapısı ve içindeki biberimsi çeşnileri ile gerçekten lezzetli bir peynirdir.

Frico Marka Tam Yağlı Biberli Hollanda Gouda Peyniri Tadımı ve İncelemesi

Ürün: Frico Tam Yağlı Biberli Gouda Peyniri
Menşei: Hollanda
Gramaj: 220 Gram
Barkod: 8691483014039
Fiyat: 45-50 TL (Kasım 2020)

Sonuç olarak Hollanda peyniri olarak bilinen ve yumuşak, kaşar peynire benzeyen biberli gouda peynirini ben beğendim ve sizlere de tavsiye ederim. Aynı peynirin kimyonlu ve hardallı çeşitleri de olup onları da denedikçe ve tadım yaptıkça sizlerle deneyimlerimi paylaşacağım. Aynı zamanda Türkiye'de Gouda peyniri tarzında bekletilerek hazırlanan bir başka peynir çeşidi olan Kars Kaşar Peynirini de araştırabilirsiniz. Kars Kaşarı veya Eski Kars Kaşar Peyniri olarak bilinen ürünleri de denediğimde sizlerle deneyimlerimi paylaşıyor olacağım.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.