5 Aralık 2020

Netflix Dizileri: A.D. Kingdom and Empire ve Undercover

Netflix Dizileri: A.D. Kingdom and Empire ve Undercover

Netflix dizi inceleme serisine devam ediyoruz. Bu ay içinde A.D. Kingdom and Empire ve Undercover dizilerini izlemiş olup bu yapımlar hakkında sizlere paylaşımda ve incelemede bulunacağım. İlk olarak A.D. Kingdom and Empire dizisi ile başlamak istiyorum.

1) A.D. Kingdom and Empire
A.D. Kingdom and Empire dizisi veya diğer adı ile A.D. The Bible Continues, 2015 yılı Amerikan yapımı olan dizi bir sezon ve 12 bölümden oluşmaktadır. Diziyi Netflix’de Türkçe Dublaj olarak izleyebilirsiniz. Dizinin temel konusu Hz. İsa’nın hayatını ve sonrasını anlatmaktadır. 12 Havari çağı ve Kudüs’te Roma döneminde başlayan Hristiyanlık akımının yayılmasını işleyen bir çalışmadır. Dizinin ikinci sezonu iptal edilmiştir ve tek sezon olarak Netflix’de bulunmaktadır. Dizide Yahudilik ve Hıristiyanlığın arasındaki güç savaşı ve rekabetini de göstermektedir. Doğaüstü olayları dizide biraz fazla işlenmiştir. Oyunculardan ise Roma Valisi Pilatus ve Yahudi başrahip Kayafa'nın oynayış performansları başarılıdır.

Netflix Dizileri: A.D. Kingdom and Empire ve Undercover

Pontius Pilatus: MS 26-36 yılları arasında Roma İmparatorluğu'nun Kudüs bölgesinde bulunan Yahudiye eyaletinin valisidir.

Petrus: Aziz ve İsa'nın on iki havarisinden biridir.

Kayafa (Caiaphas): Yeni Ahit'te Caiaphas olarak bilinen Joseph ben Caiaphas, İncil'e göre İsa'yı öldürmek için bir komplo düzenleyen Yahudi baş rahiptir. Roma mandasında olan Yahudiye eyaletinin yöneticisi ve yahudi din adamıdır. Roma ve Yahudiye arasındaki siyasi dengeleri kuran kişilerden biridir.

Netflix Dizileri: A.D. Kingdom and Empire ve Undercover

2) Undercover
Undercover dizisi Belçika ve Hollanda yapımı bir dizi olup toplamda 2 sezon ve 20 bölümden oluşmaktadır. Diziyi Netflix'de Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz. Gizli polis senaryolu bir dizi olup polisiye, aksiyon ve dram içeren bir dizidir. Dizinin ilk sezonu çok başarılıdır ve ikinci sezonundan daha iyidir. Dizideki ana karakterlerden Ferry Bouman, John Zwart ve Bob Lemmens'in oyunculukları oldukça başarılıdır. Senaryoda Hollandalı uyuşturucu kaçaksısı Ferry'nin gizli polis operasyonu ile yakalanması konu alınmıştır. İkinci sezonda ise Berger kardeşler olarak bilinen silah kaçakçısı ekibine yönelik bir operasyon senaryosu işlenmiştir.

Dizinin üçüncü sezonu gelir mi bilmiyorum fakat her sezon için ayrı bir polisiye operasyon işlenirse dizi belki tutabilir. İkinci sezonda Bob'un Türkçe Dublaj olarak sesi değişiyor ve bunu biraz başarısız budum seslendirme açısından. Sonuç olarak Undercover dizisini ben beğendim ve fena değildir. Polisiye, uyuşturucu kaçakçılığı temalı diziler, suç ve aksiyon arayanlar için fena bir yapım değildir.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.