6 Aralık 2020

Erkekler için Cilt Bakımı Tavsiyeleri ve Yüz Temizleme, Yüz Bakım Kremi, Kil Maskesi ve Nemlendirici Ürün Önerileri

Erkekler için Cilt Bakımı ve Yüz Temizleme, Yüz Bakım Kremi, Kil Maskesi ve Nemlendirici Ürün Önerileri

Erkekler genelde cilt bakımı, saç ve benzeri vücut ile ilgili gerekli ve düzenli yapılan bakım aktivitelerini pek gerçekleştirmezler. Bunun sonucu da kepekli saçlar, bakımsız ve kuru cilt yüzeyi gibi sonuçlar doğurur. Her erkeğin evde kendi yapabileceği ve basit birkaç ürün kullanarak gerçekleştirebileceği cilt bakım ürünlerinden sizlere biraz bahsedeceğim. Bayanları bilirsiniz ve birden fazla bakım ürünü kullanırlar. Erkekler için bu kadar fazla varyasyona gerek olmasa da birkaç düzenli ürün kullanımı ile siz de bakımlı ve daha canlı bir cilde kavuşabilirsiniz. Bunu sadece daha güzel görünmek için algılamayın bazen cilt bakımı sayesinde egzama veya cilt kuruluğundan dolayı oluşan kepek problemlerinden de bir nevi kurtulmuş olursunuz. Yazıma ilk olarak vücut ve yüz nemlendiriciler için hangi ürünleri kullanabileceğiniz ile başlamak istiyorum.

1) Yüz Nemlendirici (Yüz Bakım Kremi)
Hem yüz hem de vücut için kullanabileceğiniz birkaç ürünü sizlerle paylaşmak istiyorum. Bazı kozmetik marketlerinden veya büyük alışveriş marketlerinde satılan bu ürünler üzerinde tüm ciltler için yazan ve hem el hem de yüz ve vücut için kullanılabilir ibaresi gibi açıklamalar mevcuttur. Bu basit ürünlere sizde kolayca temin edebilir ve kendinize uygun olanını seçip kullanabilirsiniz.

Yüz kremi arıyorsanız ve cildinizi tam bilmiyorsanız aradığınız ürünü tüm ciltler için olarak aratın ve açıklama olarak da genel besleyici yüz kremi olarak araştırma yapmanızı öneririm. Nivea markasının erkekler için çıkardığı birçok bu konuyla ilgili ürün vardır ve başlangıç olarak bunları inceleyebilirsiniz. Benim denediğim birkaç ürünü sizlerle paylaşacak olursam;

Himalaya Herbals Besleyici Cilt Kremi - Aloe Vera-Winter Cherry: Her cilt için uygun olan bir kremdir. Banyodan sonra el ve yüz için kullanabilirsiniz. Bir süre denedim ve tavsiye edebilirim.

Loreal Paris Besleyici Altın Gündüz Nemlendirici 50 ML Tüm Ciltler: Sarı cam kapta satılan bir üründür. 30 yaş üstü insanlar için tavsiye edilir ve gündüz kullanım içindir. Sabahları işe giderken ve duştan sonra kullanabilirsiniz. Besleyici ve cildi nemlendirir fakat bazı ciltlerde kuruluk yapabilir bu yüzden herkesin kullanmasını önermem.

Erkekler için Cilt Bakımı ve Yüz Temizleme, Yüz Bakım Kremi, Kil Maskesi ve Nemlendirici Ürün Önerileri

Nivea Men Erkekler İçin Nemlendirici Bakım Kremi: Yüz bakım kremi olup her cilt için uygun olup erkeklerin kullanabileceği klasik bir yüz nemlendirici bakım kremidir. Yüz nemlendirici krem almakta tereddüt yaşayanlar bu ürünü inceleyebilir. Duş ve tıraş sonrası kullanabilirsiniz. Bu arada yüz temizleme jeli ile yüz kremi ayrı ürünlerdir ikisini karıştırmayınız. Yüz temizleme jeli ürününü denediğim zaman sizlerle paylaşacağım.

Arko Nem Değerli Yağlar Hindistan Cevizi Yağlı Krem (60/250 ML): Erkeklerin kullanabileceği el, vücut ve yüz bakım kremidir. Yine duş ve tıraştan sonra rahatlıkla kullanabilirsiniz. Birçok market ve kozmetik ürünü satan yerlerden uygun fiyata temin edebilirsiniz. Her cilt için geçerli olan ürün içeriğinde Hindistan cevizi yağı içermektedir. Aynı ürünün Avokado özlü olanı da vardır onu da alabilirsiniz. Yine yüz nemlendirici erkek kremi almakta tereddüt edenler bu ürünü de inceleyebilir.

Avokado özlü olan Arko Nem Değerli Yağlar Avokado Yağlı Kremi ürününü biraz daha iyi buluyorum. Arko'nun Hindistan Cevizi Yağlı kremi bazen cildi aşırı kuru veya yağlı bırakabiliyor. Yüz kremi için Avokado özlü kremlerin daha iyi emilim sağladığını gözlemledim. İlk kullanacaklar için birincil tercih Avokado özlü olanı olabilir. Hindistan Cevizi özlü yüz kremlerini tercih etmeyiniz.

Erkekler için Cilt Bakımı ve Yüz Temizleme, Yüz Bakım Kremi, Kil Maskesi ve Nemlendirici Ürün Önerileri

2) Maskeler ve Yüz Temizleme Köpüğü
Erkekler için yüz maskesi aslında günümüzde birçok kuaför salonları ve berberler tarafından kullanılan ve saç tıraşı sonrası uygulanan bir işlemdir. Kuaförde yaptırdığınız bu işlemin biraz daha profesyonelini evde kendiniz yapabilirsiniz. Yüz maskesi işlemini ve bakımını haftada bir veya iki defa yapmanız yeterli olacaktır. Özellikle kil maskesi hem yüzde daha pürüzsüz görünüm sağlarken hem de besleyici özelliği de vardır.

Maskelerin temel özelliklerinden biri de siyah noktaları kaybetmek içindir fakat çoğu ürün pek işe yaramaz. Cilt bakımı ve cilt sıkılaşması için erkeklere temel olarak ben Kil Maskesi işlemini önerebilirim. Siyah(Black), Altın(Gold) ve Bal(Honey) maskelerini tam anlamıyla evde uygulamak zordur çünkü öncesinde cilde buhar işlemi yapılması gerekmektedir. Fakat hem kil maskesi hem de diğer maskeleri evde kendiniz uygulamak istiyorsanız önce yüz temizleme jeli veya köpüğü ile yüzünüzü temizledikten sonra maske uygulamasına geçmenizi tavsiye ederim.

Evde yüz temizleme işlemi yaparken asla Tonik ürünlerini kullanmanızı önermem. Örneğin birçok berber veya kuaförde Ossion Yüz Temizleme Toniği ürününü görmüşsünüzdür. Siz bu ürünü alarak evde cildinize uygulamayınız. Onun yerine daha az yakıcı ve tahrip gücü olmayan yüz temizleme köpüklerini cilt temizlemede mutlaka kullanınız.

Erkekler için Cilt Bakımı ve Yüz Temizleme, Yüz Bakım Kremi, Kil Maskesi ve Nemlendirici Ürün Önerileri

HC Care Foam Cleanser Yüz Temizleme Köpüğü 200 ML (Brightening Foaming Cleanser): Tüm ciltler için geçerli bir ürün olup internet üzerinden 49 TL'ye satın almıştım. Kil maskesi veya diğer maske uygulamaları öncesi yüzünüzü temizlemek için kullanabilirsiniz. Kaliteli bir üründür ve erkek yüz temizliği için kesinlikle öneririm. Cilde bir zarar vermez ve yakıcı bir özelliği yoktur. Köpüğü yüzünüze sürüp 3-4 dakika bekledikten sonra Yüz Temizleme Pamuğu ile yüzünüzü temizleyebilirsiniz.

Eğer yüz temizleme köpüğü kullanacaksanız ve Tonik kullanmak istemiyorsanız HC Care Foam Cleanser ürününü kesinlikle tavsiye ederim. Piyasadaki en doğal ve kaliteli temizleme köpüklerinden biridir. Ciltte yumuşak ve kaliteli temizlik hissiyatını gerçekten algılıyorsunuz.

Gül Kürü Yüz-Cilt Temizleme Köpüğü: Doğal ve gül kurusu özlü bu cilt temizleme köpüğünü maske kullanımı öncesi kullanabilirsiniz. Uygun fiyatlı temizleme köpüğü arayanlar bu ürünü inceleyebilir.

Yüz temizleme köpüğünden de bahsettikten sonra maske ürünlerine geçebiliriz. Piyasada kil maskesi, beyaz kil maskesi, kömür maskesi, siyah maske, bal maskesi, altın maske gibi birçok maske çeşidi vardır. Ben erkek ciltleri için kil maskesinin yeterli olacağını düşünüyorum. Siyah ve Altın maskeyi denedim fakat pek bir yararını göremedim.

Dermokil Gold Maske

A) Siyah Maske (Black Mask): Zenix, Mabox Black Mask, Clay Black Mask ürünlerini siyah maske olarak örnek verebiliriz. Genelde yüzdeki siyah noktaları almayı hedefler ama pek başarılı ürünler değildir. Siyah maske yerine son zamanlarda kömür maskesi sıkça önerilmektedir. Garnier Kömür Maskesi ürünü en çok tavsiye edilenler arasında olup denediğim zaman sizlerle yorumlarımı paylaşacağım.

B) Altın Maske (Gold Mask): Ostwint Altın Maske, Zalix, Mabox Gold Collagen Mask, Dermokil Gold Maske gibi maskeler soyulabilir maske olup siyah maske ile aynı etkiyi gösterir. Aralarında çok bir fark olmayıp yüzünüzü tonik ile temizledikten sonra sürüp 30 dakika beklersiniz ve cilde yapışan maskeyi soyarak cilt üzerindeki tüm siyah nokta ve yağları alır ama çok etkili değildir ve yüzde kuruluk yapıyor. Bu yüzden ben siyah ve altın maske yerine doğal kil maskesi kullanmanızı öneririm. Kil maskesi uygulamasından sonra cilt yumuşuyor ve dinlenmiş gibi oluyor.

C) Bal Maskesi (Honey Mask): La Milee

Erkekler için Cilt Bakımı ve Yüz Temizleme, Yüz Bakım Kremi, Kil Maskesi ve Nemlendirici Ürün Önerileri

D) Kil Maskesi (Clay Mask): Erkekler için kil maskesi uygulamasını tavsiye edebilirim. Kullandığım ve yorumda bulunacağım birkaç markayı sizlerle paylaşmak isterim.

* Yüz kremi olarak Black & Red markası en kalitesiz krem serilerine sahiptir ve hiçbir Black & Red markasına ait krem serisini almayınız. Genelde Berberler çok kullanır fiyatı ucuz diye.

Garnier ürünlerinin kömür özlü siyah nokta karşıtı kil maskeleri vardır. Fiyat ve performans olarak Zenix markası ile hemen hemen aynıdır. Zenix markası kullananlar Garnier ürünlerini de inceleyebilir.

Garnier Saf ve Temiz Siyah Nokta Karşıtı Kömürlü 3'ü 1 Arada

* Garnier Saf ve Temiz Siyah Nokta Karşıtı Kömürlü 3'ü 1 Arada (150 ML): Bakım kremi olup Temizleme, Peeling, Maske olarak kullanabilirsiniz. Siyah kil maskesi olarak bu ürünü tavsiye edebilirim. Yüze sürdükten sonra 15-20 dakika bekleyiniz ve yüzünüzde kurusun. Sonrasında duşa girerek yüzünüzü yıkayın ve siyah noktalardan kurtulunuz.

* Black & Red CLAY Kil Maskesi Argan Yağlı (Tavsiye Etmiyorum, Kalitesiz Üründür)

* Black & Red CLAY Kil Maskesi Aloe Vera (Tavsiye Etmiyorum, Kalitesiz Üründür)

* Zenix Argan Yağlı Kil Maskesi (Fiyat ve Performans Ürünüdür, Kuaförler Kullanır)

* Zenix Honey Kil Maskesi (Fiyat ve Performans Ürünüdür, Kuaförler Kullanır)

MCK Buz Maskesi 400 ML: Genelde kuaförlerde tıraş sonrası uygulanan bir maskedir. Su veya soğuk soda ile karıştırılarak hazırlanıp macun haline getirilen krem tüm yüze uygulanır ve kuruduktan sonra çıkarılır.

L'oreal Paris Saf Kil Siyah Nokta Karşıtı Yüz Maskesi 50 ML (Mavi Renk): Kaliteli bir üründür. Saf ve mavi renkte bir kil maskesidir. Duş öncesi cildi temizleyip haftada 1-2 defa kullanabilirsiniz. Siyah noktalar için ayrıca Burun Bandı kullananlar vardır fakat çok verimli olmadığı için burun bantları artık pek önerilmiyor.

* L'oreal Paris Saf Kil Kömür İçeren Detoks Maskesi 50 ML (Siyah Renk): Kömür özlü ve siyah renkli kil maskesidir.

Erkekler için Cilt Bakımı ve Yüz Temizleme, Yüz Bakım Kremi, Kil Maskesi ve Nemlendirici Ürün Önerileri

E) Beyaz Kil Maskesi: Nivea Beyaz Kil Maskesi 150 ML (26 TL & 12.03.2020) ürününden internet üzerinden almıştım. Beyaz renkte olup aynı kil maskesinde olduğu gibi yüze sürdükten sonra 20 dakika bekleyip yıkayabilirsiniz. Maske, Peeling ve Temizleme olarak üç özellik bir arada satılan bir üründür. Fakat beyaz kil maskesi ürününü ben pek beğenmedim çünkü ciltte kuruluk yapıyor. İçinde mavi tanecikler vardır ve ürünü kil maskesi olarak değil de Peeling olarak kullanmanız belki daha faydalı olacaktır. Tekrar kullanacağım bir ürün değildir onun yerine klasik ve kaliteli kil maskesi ürünlerini kullanmanızı tavsiye ederim.

Maske, Peeling ve Temizleme olarak üç özellik içinde barındıran ürünleri Peeling olarak kullanmak istiyorsanız yüzünüze sürdükten sonra 2-3 dakika bekleyiniz ve Yüz Temizleme Süngeri ile iyice cildinize yedirerek temizleme işlemi yapınız. Evde Peeling işlemi yapacaklar Konjac Cilt Temizleme Süngeri veya yüz temizleme süngerlerinden birini almaları gerekmektedir.

Sonuç olarak erkek cilt bakımı ve temizliği için birçok ürün sizlere tanıtmaya çalıştım. Sizde cildinize uygun olan ürünü seçip kullanabilirsiniz. Bir sonraki deneyim olarak Yüz Temizleme Jeli ve Konjac Cilt Temizleme Süngeri kullanmayı düşünüyorum. Uygulayacağım bir sonraki temizleme işleminden sonra tekrardan kil maskesi kullanmaya devam eder miyim veya sadece yüz nemlendiricisi mi kullanmak yeterli olur sonraki yazılarımda bunlardan bahsedeceğim.

Burak AVCI - Update: 14.11.2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.