25 Ekim 2020

Netflix Dizileri: La Revolution, Black Sails ve Deniz Katedrali

Netflix Dizileri: La Revolution, Black Sails ve Deniz Katedrali

Netflix'de izlediğim yeni dizilerden 2020 yapımı olan La Revolution dizisini ve diğer iki Türkçe alt yazılı olan Black Sails ve Deniz Katedrali dizilerinden bu yazımda bahsedeceğim. İlk olarak Türkçe Dublaj olan ve 2020 yapımı olan La Revolution dizisinden başlamak istiyorum.

1) La Revolution dizisinin şu an ilk sezonu yayınlandı ve toplamda 8 bölüm olarak sunuldu. Diziyi Netflix'de Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz. Fransa yapımı olan dizinin çekim sahneleri oldukça başarılı olup dram ve tarih türünde bir yapımdır.

Dizinin konusuna gelecek olursak; 1787 yılında fransız ihtilali öncesinde başlamaktadır. İdam etmek için kullanılan Giyotin'in mucidi Joseph-Ignace Guillotin dizide doktor olarak o yıllarda yaşanan gizemli cinayetleri araştırmak ile başlar. Fakir halktan küçük kız çocuklarının ve halkın kaçırılıp öldürüldüğü araştırırken Mavi Kan virüsünün varlığını farkeder.

Netflix Dizileri: La Revolution, Black Sails ve Deniz Katedrali

Mavi Kan Efsanesi olarak da bilinen bu hikaye zamanında soylular için kullanılan bir terimdir. Rivayete göre soylular yaz kış çalışmadığı için tenleri hep beyaz kalmıştır ve el damarları belirgin göründüğü için kan derinin altında mavi gibi görünmektedir bundan dolayı zamanın statü göstergesi ve soyluluk simgesidir diyebiliriz. Fakir halk ise güneş altında yaz kış çalıştığı için deri esmerleşir ve beyaz tene sahip değillerdir.

Mavi kan efsanesi ile ilgili başka teoriler ise Hz İsa'nın soyundan gelenlerin Fransa Krallığının devamı olduğudur. Fransa krallarının Capet, Bourbon gibi hanedanlarını detaylı inceleyebilirsiniz. Bir de zamanında veba olarak bilinen büyük salgında soylular çok gümüş içeren maddeler yuttuğu için kanları mavi renge bulanmış olup bu hastalıklardan da ölen soylular çok olmuştur.

Dizide Mavi Kan efsanesini biraz daha farklılaştırarak bunu bir virüse çevirmişler ve kendinize bu mavi kanı enjekte ettiğinizde birden olağanüstü güçlü bir insana dönüşüyorsunuz. Fakat hayatta kalabilmek için gerçek insan kanına ihtiyacınız vardır bir nevi vampir gibi. Burada da dizi teşbih yaparak soylular mavi kanlı olup yıllarca fakirleri sömürmüş hatta kanına kadar kurutmuştur hesabı bir senaryo ile karşı karşıyayız.

Fransa Kralı XVI. Louis ve Fransız krallığı zamanında şunu savunmuştur, eğer soylular ayakta kalırsa ve güçleri düşmezse Fransa ve Versay hanedanı ve krallığı hep ayakta kalacaktır. Çünkü Mutlak Monarşi doktrini soylulardan beslenmektedir. Bundan dolayı Soylular, bu virüsün sebebinin fakirler olduğunu deklare edip "Kardeşlik" adı altında birleşen gruba saldırır. Bu sebeple İsyan iyice artmakta olup Versay'a kadar sıçramaktadır ve Fransız Devrimi'nin fitili ateşlenmektedir.

Sonuç olarak ilk sezonu izledim ve izlemenizi öneririm güzel bir dizidir. Önümüzdeki dönemde mutlaka ikinci sezonun geleceğini düşünüyorum.

Netflix Dizileri: La Revolution, Black Sails ve Deniz Katedrali

2) Black Sails dizisini Netflix'de Türkçe Alt Yazı olarak seyredebilirsiniz. Seslendirme olarak sadece İngilizce vardır. 2014-2017 yılları arası Amerikan yapımı olan dizi toplamda 4 sezondur. Korsanları ve onların hikayesini anlatan dizi umarım Türkçe Dublaj olarak tekrardan Netflix’de sunulur. Dizi aslında tutulmuş bir yapım olup Türkçe Dublajının olmamasına biraz şaşırdım. Eğer yapılırsa tekrardan listeme alıp izleyeceğim.

3) Deniz Katedrali dizisini Netflix'de Türkçe Alt Yazı olarak seyredebilirsiniz. İngilizce ve İspanyolca seslendirme sadece vardır. Türkçe Alt yazı seçeneği olup toplamda bir sezondur.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.