10 Ekim 2020

Davidoff Style, Elegance ve Prestige Kahve Kapsülleri

Davidoff Style, Elegance ve Prestige Kahve Kapsülleri

Davidoff markasının birçok kategoride ürünü olduğu gibi kahve kapsülleri içinde üç çeşit kaliteli ürünü vardır. Daha önceki kahve inceleme yazılarımda Nespresso marka kahveleri ve Nespresso kapsül kahve makinesi hakkında bilgiler vermiştim. Bu yazımda Nespresso uyumlu Davidoff kahve podlarından bahsedeceğim.

Davidoff markasının kapsül kahve çeşidi olarak piyasada üç adet varyasyonu vardır. Bunlar Style, Elegance ve Prestige isimli kapsül kahveler olup Nespresso uyumlu ve tek kullanımlık Pod kahvelerdir. Davidoff'un kahve kapsüllerini Nespresso Pixie Titan C61 makinesinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Davidoff kahveler hakkında genel yorumumu paylaşacak olursam; Nespresso Master Origin serisinden sonra Nespresso markası dışında Nespresso Uyumlu Pod araştırması yaptım. Davidoff markasının en çok tercih edilenler arasında olduğunu gördüm ve serideki üç farklı kahve kapsülden de aldım. Öncelikle şunu söylemeliyim, kahveyi hazırlarken oluşan kreması daha yoğundur ve serideki üç kahve çeşidi de oldukça kalitelidir. Nespresso Uyumlu kahve kapsüller arasından Davidoff markasını kesinlikle öneririm. Üç çeşidi tek tek inceleyecek olursak;

1) Davidoff Prestige (Espresso İntense Roast)
Mor ve şık kutuda sunulan ve içinde 10 adet kapsül kahve bulunan üründür. Intensity (Yoğunluk) değeri 5 olup Ristretto veya Espresso çekim yaparak içebilirsiniz. Bir kapsüldeki kahve oranı 5,5 gramdır ve serideki en yoğun kahve kapsülüdür. %100 Arabica çekirdekleri ile kavrulmuş ve hazırlanmıştır. Barkod numarası: 4046234847369 olup Espresso çekim bu kapsül için tarafımca önerilir.

2) Davidoff Elegance (Espresso Gentle Roast)
Altın sarısı (Gold) ve şık kutuda sunulan ve içinde 10 adet kapsül kahve bulunan üründür. Intensity (Yoğunluk) değeri 4 olup Espresso çekim yaparak içebilirsiniz. Bir kapsüldeki kahve oranı 5,5 gramdır ve serideki ikinci yoğun kahve kapsülüdür. Almanya üretimi olup %100 Arabica çekirdekleri ile kavrulmuş ve hazırlanmıştır. Barkod numarası: 4046234847345 olup Espresso veya Lungo çekimi bu kapsül için tarafımca önerilir. İçlerinde en beğendiğim kapsül budur diyebilirim.

3) Davidoff Style (Lungo)
Yeşil ve şık kutuda sunulan ve içinde 10 adet kapsül kahve bulunan üründür. Intensity (Yoğunluk) değeri 3 olup Lungo çekim yaparak içebilirsiniz. Bir kapsüldeki kahve oranı 5,5 gramdır ve serideki en az yoğun kahve kapsülüdür. %100 Arabica çekirdekleri ile kavrulmuş ve hazırlanmıştır. Barkod numarası: 4046234847383 olup Lungo çekim bu kapsül için tarafımca önerilir. Hafif içim isteyenler için bu kapsül en idealidir.

Fiyatlarından bahsedecek olursak, Eylül 2020'de sipariş verdim ve tek bir kutuyu 40 TL'ye almıştım ve Davidoff seti toplamda 120 TL'ye gelmişti. Şu an piyasada 40-45 TL arasıdır tek bir kutunun fiyatı.

Davidoff Style, Elegance ve Prestige Kahve Kapsülleri

Son olarak, kahve yazısı paylaştığım için sizlere bir üründen söz etmek istiyorum. Filtre ve kapsül kahve ikilisini tek bir cihazda hazırlamak isterseniz Wacaco Nanopresso Taşınabilir Espresso Makinesini incelemenizi tavsiye ederim. İster piknik veya kamp yaparken ister evinizde kullanabileceğiniz portatif filtre kahve hazırlama makinesidir. Sıcak suyu içine koyup sallayarak filtre veya kapsül kahvenizi bu makine ile hazırlayıp içebilirsiniz. Manuel kullanıma sahip olan cihaz filtre kahve yapımında kullanılmaktadır. Ek aparatını da alarak kapsül kahveleri de aynı şekilde hazırlayabilirsiniz.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.