6 Eylül 2020

CHE Robusto Habano, Italico, Toscanello Puro Markaları ve Güncel Puro Tavsiyeleri Serisi 2

CHE Robusto Habano, Italico, Toscanello Puro Markaları ve Güncel Puro Tavsiyeleri Serisi 2

Puro marka tavsiyeleri ve incelemeleri ile ilgili ikinci yazı dizimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. İlk makalem olan CHE-Toscanello Puro Markaları, Güncel Puro Tavsiyeleri ve Yorumları yazımda Premium Puro markaları dışında Türkiye'de satılan orta segment puro markalarından detaylıca bahsetmeye çalıştım. Aynı şekilde ilk yazının devamı niteliğinde ikinci yazımda da CHE Robusto Habano Serisi, Italico, Toscanello Çikolata ve diğer puro markalar hakkında yeni edindiğim bilgileri sizlerle paylaşacağım.

1) CHE NO 40 Robusto Habano
Paket içerisinde iki adet puro bulunmaktadır. CHE Robusto Purosunun uzunuğu 13,5 CM olup Robusto purolar arasında şu an orta segment olarak yoklukta gidecek bir purodur. Premium Robusto'lar ile asla yarışamaz fakat piyasa da şu an Puro kıtlığı bulunduğu için tadım ve tüketim bakımından idare eder diyebilirim. Tüketim sırasında Cutter ile kesip kibrit ile yakarak içim yapabilirsiniz. Yarısını içip birkaç gün bekleyeceğiniz tipte bir puro değildir. Yarısında içimi bitirip kesseniz bile gün içinde tamamını tüketmenizi öneririm.

Tadım: Robusto Habano, dışarda satılan tekli CHE purolara göre bir tık daha iyidir. Kendine has aroması vardır. Bu tip bir puro tek kullanımlık olup söndükten sonra için sağlaması zordur, zaten yarım saat içerisinde tüketmenizi öneririm. Kibrit ile puroyu yakıp ateşin tüm yüzeyde dağılmasını sağlayın içim yaparken. İçin sırasında çok hızlı çekmeyin çünkü puroyu yakarsınız. Minimum 30 saniye ve 1 dakika aralıklar ile içiniz. Puro son 4 CM kala zaten bitmektedir kalan kısmı devam etmeyin ve atınız. Dışarda tekli jelatinde satılan 20 TL'lik CHE, Rocks veya benzeri Premium olmayan purolardan ziyade Robusto Habano'yu önerebilirim. Diğer Robusto versiyonlarını da denedikçe paylaşacağım. Premium Purolar her zaman ilk öncelik olmalıdır fakat fiyat ve performans açısından Robusto idare eder diyelim.

CHE Robusto Habano, Italico, Toscanello Puro Markaları ve Güncel Puro Tavsiyeleri Serisi 2

CHE Robusto Habano, Italico, Toscanello Puro Markaları ve Güncel Puro Tavsiyeleri Serisi 2

CHE 40 versiyonlar eskiden daha güzel kapta satılırdı ve her puronun kendine ait bir plastik kabı vardı. Şu an yeni siyah kutulardan böyle bir kap çıkmıyor ve sunum oldukça kötüdür. Maliyetten kısılmış gibi duruyor. Sadece siyah paketin içinden resimdeki gibi jelatine sarılı puro çıkmaktadır.

Güncel Fiyatı Eylül 2020 itibarıyla 60 TL’dir. Puronun tanesi 30 TL’ye denk gelmektedir. Bence bu puro için fiyat maksimum 50 TL olmalıydı. Barkod Numarası: 8681065140652 olup Türkiye’de Fumar Tütün Mamülleri A.Ş. (Biga/Çanakkale) tarafından üretimi ve distribütörlüğü yapılmaktadır. Bildiğiniz gibi bu purolar elle değil makine yapımı purolardır. Diğer CHE marka purolardan kısa kısa bahsedecek olursak;

CHE Sigarillo (10'lu Paketler İnce Sigara): NO:1, 2, 3, 4 (İnce Sigara gibi olup Sigarillo olanları tercih ve tavsiye etmiyorum.)

CHE Sigarillo (20'li Paketler İnce Sigara CLB Serisi): NO:12, 13, 14 (İnce Sigara gibi olup Sigarillo olanları tercih ve tavsiye etmiyorum.)

CHE Puro (Demitasse): NO:10 (Tahta ağızlıklı olup tercih ve tavsiye etmiyorum.)

CHE Puro (5'li Paketler): NO:22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 (CHE’nin Panetela Larga boyutlarındaki purosudur. Toscanello varken bu seriyi pek tercih ve tavsiye etmiyorum. Sadece yoklukta gider.)

CHE Petit Panetela Puro (Orta Boy Purolar 7'li Paket): NO:8 (CHE’nin Petit Panetela boyutlarındaki kısa kalın purosudur. Toscanello varken bu seriyi pek tercih ve tavsiye etmiyorum. Sadece yoklukta gider.)

CHE Puro (2'li Paketler): NO:40(Robusto Habano), 41(Robusto Brown), 42(Robusto Beige), 43(Robusto Purple) olarak 4 çeşidi vardır.

Bunlar dışında CHE’nin tekli satılan 20-25 TL civarı kutusuz sadece jelatinli Puroları vardır. Genelde dışardan teşhir edilerek satılır ve bunları pek önermiyorum almanızı. Resmini ilk makalem dede ekleyip bahsetmiştim.

Şu an Toscanello markasının güncel tedariki yok fakat birkaç ay içerisinden tekrardan satışa çıkacaktır. Bu zaman zarfında Premium Puro markaları dışında Orta segment Puro pazarını genelde CHE domine ediyor. Bunun dışında kalanlar ise ince sigara olarak tabir ettiğimiz Sigarillo türleri Türkiye’de çokça satılmaktadır. Sigarillo ben asla önermiyorum fakat illaki kahvenin yanında ince sigara tarzı bu tütün mamülünü tüketecekseniz Cafe Creme markasını önerebilirim. Onun dışında Sigarillo’dan ziyade Puro versiyonlarını daha çok sizlerle paylaşmaya çalışıyorum.

2) Italico Purolar
Türkiye’de üretilen ve İtalya ile bir alakası olmayan Italico marka purolar 5’li paketler halinde satılmaktadır. Kutu tasarımı ve puro boyutu aynı Toscanello gibi olup kısa ve kalın olarak bildiğimiz Petit Panetela purolardır. Eylül 2020 itibarıyla Türkiye’deki Tobacco Shop’lar da 45-50 TL civarlarında satılmaktadır. Toscanello markası şu an için piyasada pek bulunmadığından dolayı boşluğu doldurmayı hedeflemiştir fakat kalite ve tat bakımından Toscanello’nun yanından bile geçemez.

CHE Robusto Habano, Italico, Toscanello Puro Markaları ve Güncel Puro Tavsiyeleri Serisi 2

Italico Ammezzato markasına ait Türkiye’de satılan 4 çeşit puro vardır bunlar; Honey Ballı, Chocolate Çikolata, Hazelnut Fındık ve Coffee Kahve versiyonlarıdır. CHE’den daha kötü bir purodur, paranızı boşa harcamayın derim.

3) Toscanello Chocolate (Çikolatalı)
Toscanello markasına ait yeni siyah kutulu ürünleri şu an Türkiye’deki Tobacco Shop’lar da bulmanız biraz zor. Birkaç ay içerisinde tedariki sağlanacaktır. Ben de eski paket olan Chocolate- Cioccolato (Çikolatalı) versiyonunu denedim.

CHE Robusto Habano, Italico, Toscanello Puro Markaları ve Güncel Puro Tavsiyeleri Serisi 2

İtalyan üretimi olan bu markayı zaten anlatmama gerek yok. Türkiye’de Premium Purolar dışında orta segment için en iyi marka kesinlikle Toscana Toscanello’dur. 5’li paket halinde satılır ve eski paketli olanları Türkiye’de bazı Tobacco Shop'lar da bulabilirsiniz. Bir dahakine Toscanello Verde Limoncello (Limonlu) versiyonunu deneyip sizlerle paylaşacağım. Eski paketler şu an 70-80 TL civarlarında satılmaktadır.

CHE Robusto Habano, Italico, Toscanello Puro Markaları ve Güncel Puro Tavsiyeleri Serisi 2

Ürün: Toscanello Nero Cioccolato
Açıklama: Çikolata Aromalıdır. Fiyat 60 TL'dir.
Üretim: Manifatture Sigaro Toscano İtalya Roma.
Barkod: 8059145103284

4) Diğer Puro Markaları

CHE Robusto Habano, Italico, Toscanello Puro Markaları ve Güncel Puro Tavsiyeleri Serisi 2
Al Capone Sigarillo: Bildiğimiz Rocks ve Cafe Creme tarzı sigara paketinde satılan ince sigara boyutlarında olan Sigarillo tütün mamülüdür. Türkiye’deki bazı Tobacco Shop’lar da satılmaktadır ve 4 çeşidi vardır, bunlar: Filter Sweet Cognac (Tatlı Konyak), Irish Coffee (İrlanda Kahvesi), ilter Red Pockets (Rom) ve Filter Pocket (Tatlı Tütün) olarak bilinir.

Marvel Sigarillo: Bildiğimiz Rocks ve Cafe Creme tarzı sigara paketinde satılan ince sigara boyutlarında olan Sigarillo tütün mamülüdür. Türkiye’deki bazı Tobacco Shop’lar da satılmaktadır ve 2 çeşidi vardır, bunlar: Sweet Vanilla Demi ve Sweet Cherry Demi olarak bilinir.

Agio Mehari's Sigarillo: 20’li Paketler halinde satılan bir Sigarillo türüdür. Türkiye’de satılan Rocks, Cafe Creme muadillerine göre bir tık daha kalitelidir ve fakat bulması ve tedariki kolay değildir. Ecuador, Brasil, Sweet Orient ve Filter Red Sweet olarak bilinen 4 çeşit versiyonu vardır. En çok Ecuador versiyonu tercih edilmektedir. Sigarillo başta söylediğim gibi pek tercih etmiyorum fakat bir gün Mehari's Ecuador tadımı yaparsam sizlerle paylaşacağım.

Son olarak şunu da belirtmem gerekir, Puro veya Karanfil Sigara tarzı incelemesini yaptığım ürün ve markaların nereden temini konusunda bir adres veya site vermem mümkün değildir. Sadece temin ettiğim Tobacco Shop hakkında e-posta ile size bilgi verebilirim bu yüzden bu tarz sorularınızı yorumlar kısmına yazmamanızı rica ederim.

Burak AVCI - Update: 25.01.2021

12 yorum:

  1. Toscanello marka puroyu bir çok yerde gördüm ama che marka puro hiç görmedim nerelerden temin edebilirim acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birçok Marina Tekel ve Tobacco Shop'da vardır. Pendik, Tuzla Marina gibi yerlerde.

      Sil
    2. çok teşekkür ederim

      Sil
    3. Toscanello bulduysan cheye gerek yok toscanello kat kat daha iyi

      Sil
  2. Meharisleri marvenleri denedim fakat cok kötüydü anca rocslardan iyi diyebilirim... birde che no 12 habano olanlar küba tutunun yanından gecemez ama idare eder gibi bulamayınca ondan alirim hep biraz benziyor küba sigarillolarina

    YanıtlaSil
  3. Burak bey açılmamış Che no:40'lar için kaç ay ömür biçiyorsunuz ?
    1 ay sorun yaratır mı? Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jelatinini çıkarmadığınız sürece 1 ay sorun yaratmaz.

      Sil
    2. Çok teşekkür ediyorum sağ olun.

      Sil
  4. Burak Bey, No:41 Robusto Brown için yorum yapmamışsınız. 2'li paket için fiyat aralığı ve yorumunuz nedir acaba?..

    YanıtlaSil
  5. Burak Bey CHE NO 40 Robusto Habano ve Toscanello herhangi bir aramo olabilir hangisi daha iyidir? eğer 2 sinide bulabildiğimiz farz edilir ise ?

    YanıtlaSil
  6. Burak bey CHE’nin Panetela Larga boyutlarındaki 5li purolarini denediğinizden bahsetmişsiniz. Nerede bulunuyor bu puro ? Türkiye'de var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni ürünler değişti, yakında bir yazı paylaşacağım takipte kalınız.

      Sil

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.