28 Ağustos 2020

Ev Yapımı Gurme Burger Tarifi ve Nasıl Yapılır?

Ev Yapımı Gurme Burger Tarifi ve Nasıl Yapılır?

Ev yapımı gurme burger tarifi nasıl yapılır bu başlıkta sizlere hem malzemeleri hem de hazırlanışını anlatacağım. Eti hazır olarak aldım ben, siz isterseniz eti de kendiniz hazırlayabilirsiniz. Önce malzemeleri sonrada yapılışına aşağıda sırasıyla paylaşıyorum.

1) İlk olarak hamburger ekmeği seçimi ile başlayalım. Hamburger ekmeği seçerken susamlı olanları ve mümkünse gurme serilerini tercih etmeye çalışın. Hamburger ekmeği için birkaç ürün önerisi;

* Uno Büyük Susamlı Hamburger Ekmeği, Premium 6 Adet

* Unabella Xl Susamlı Hamburger Ekmeği, Gurme Serisi 4 Adet (Öneririm)

2) Hamburger köftesi seçimi önemlidir. Bunu ister evde hazırlayabilirsiniz ister hazır alabilirsiniz. Her fiyat aralığına göre hamburger eti bulmanız mümkün. Hamburger eti veya köftesi en önemli malzeme olup kaliteli ve gurme serilerinden birini seçmenizi tavsiye ederim. Hamburger eti için ürün önerisi;

* Migros Uzman Kasap Dana Hamburger Köfte 330 G (3 Adet Dana Köfte Vardır) Başarılı bir Hamburger köftesi olup sulu ve kaliteli dana etinden hazırlanmıştır.

3) 1 Adet Soğan: Bir veya iki adet soğanımızı ister ortadan yuvarlak şekilde halka halka kesip ekmeğin içine ekleyebilirsiniz. İkinci yöntem ise tavada zeytinyağı ile 5 dakika pişirip soğanı karamelize ederek de burgerin için ekleyebilirsiniz.

4) 1 Adet Büyük Domates: Domatesleri ortadan yuvarlak halka olacak şekilde kesiniz. Hamburger ekmeği içine köftenin üzerine ekleyeceğiz.

5) 1 Adet Marul: Marulları ister ince, ister orta kalınlıkta, isterseniz büyük parça olarak keserek ekleyebilirsiniz. Ben etin altına ince doğranmış marul ekleyeceğim sonrasında etin üstüne ise parça şeklinde marul takviyesi yapacağım.

6) 2 Adet Salatalık Turşusu: Salatalık turşusunu ince ve dikine keserek hazır hale getirebilirsiniz. Yuvarlak şeritler halinde kesmeyiniz. Turşunun dış kısmını atabilirsiniz ince dilim yaparken.

Ev Yapımı Gurme Burger Tarifi ve Nasıl Yapılır?

Ev Yapımı Gurme Burger Hazırlanışı;
İlk olarak soğanı ortadan yuvarlak biçimde halka halka kesiniz. Sonra Domatesleri dikine yuvarlak şekilde halka halka keserek hazır ince hale getiriniz. Marulları ince ince doğrayınız ve turşuları ince dikine keserek dördünü bir tabağa ekleyiniz. Üzerine biraz tuz serpebilirsiniz.

Tavaya çok az yağ ekleyerek Hamburger köftesini pişiriniz. Akabinde Hamburger ekmeğini de ikiye bölüp arkalı önlü biraz pişirerek ekmeği kızartınız. Hamburger ekmeğinin alt kısmına önce ketçap, mayonez ve hardal dan oluşan karışımı sürünüz. Üstüne biraz doğradığınız maruldan serpiştiriniz. Sonra Hamburger köftesini ekleyiniz. Onun üzerine soğan, domates, turşu ve marul parçası ekleyip kapatmadan önce ketçap, mayonez ve hardal sıkıp hamburger ekmeği ile üzerini kapatınız.

Ek olarak hamburger köftesini tavada pişirirken üzerine bir dilim Cheddar peyniri ekleyip onu da etin üstünde ısıtarak hamburgere ekleyebilirsiniz. Ben Cheddar peyniri kullanmadım fakat isteyen ek malzeme olarak kullanabilir.

Ev Yapımı Gurme Burger Tarifi ve Nasıl Yapılır?

Burger'in yanında patates kızartması yapmadım çünkü aşırı doyurucu bir burger olduğu için bir adet bile yememiz yeterli olacaktır. İsteyen yanına parmak patates kızartabilir. Afiyet Olsun.

Burak AVCI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.