28 Ağustos 2020

Papara Nedir ve Nasıl Hesap Açılır? Bitcoin Alış ve Satış İşlemlerinde Nasıl Kullanılır?

Papara Nedir ve Nasıl Hesap Açılır? Bitcoin Alış ve Satış da Nasıl Kullanılır?

Papara projesi, internet üzerinden para gönderimi veya alışveriş yapanlar için geliştirilmiş olup güvenli şeklide para aktarımı ve ödeme yapabileceğiniz dijital bir cüzdandır. Papara'nın en büyük avantajı haftanın her günü 7/24 para gönderim işlemi yapabilmenizdir. Genelde bankalar hafta içi çalışır ve 08:00-17:00 arası yapılan EFT ve Havale gibi işlemlerden işlem ücreti keser veya bir sonraki iş gününe işlemi erteler. Hafta sonları ise bankalar ile hiçbir şekilde işlem yapamazsınız. Papara sayesinde bir banka hesabına hafta sonu da dahil olmak üzere istediğiniz zaman aralığında para gönderebilir ve banka hesabınıza para çekebilirsiniz.

Standart banka kurallarının dışına çıkan Papara’nın temelde her bankada hesabı bulunur. Papara bir banka değildir veya aracı kurum değildir. Dijital cüzdan uygulamasıdır ve kişiler arası komisyonsuz para akışını sağlamak için her Türk banka hesabını bünyesinde bulundurur. Papara’nın en önemli diğer özelliği kullanıcılarından herhangi bir komisyon talep etmemesidir.

Örneğin siz hafta sonu Papara hesabınıza gelen 200 TL'yi tanımladığınız bir banka hesabına ücretsiz olarak tüm bakiyeyi gönderebilirsiniz. Bu işlem anında yansımaktadır ve toplamda bir dakika bile sürmeden vadesiz mevduat hesabınızda parayı görebilirsiniz. Normal bankaların EFT-Havele işlemlerinden daha hızlıdır.

Türkiye'de PayPal'ın yasaklanması ile birlikte bu açığı gören Papara girişimi şu an bu boşluğu doldurmuş durumdadır. Papara’nın en önemli avantajlarını sıralayacak olursak; 7/24 Para Transferi, Komisyonsuz İşlemler, 7/24 Hızlı İşlem, İnternetten Güvenilir Ödeme, ATM’den Para Çekmek gibi özelliklere ve avantajlara sahiptir.

Papara Nedir ve Nasıl Hesap Açılır? Bitcoin Alış ve Satış da Nasıl Kullanılır?

Papara'da Nasıl Hesap Açılır?
Öncelikle www.papara.com adresine girerek Papara Hesabı Aç kısmına geliniz. Cep telefonu numaranız veya E-Posta adresiniz ile üyelik alabilirsiniz. Daha sonra şifre oluşturup telefonuna gelen onaylar ile üyeliği tamamlayabilirsiniz. Hesabınızın Onaylı Hesap olmasını istiyorsanız TC Kimlik numaranızı ve bir adet vadesiz Türk banka hesabınızı Banka Hesapları kısmından IBAN numarasını tanımlayarak ekleyebilirsiniz.

Papara Nedir ve Nasıl Hesap Açılır? Bitcoin Alış ve Satış da Nasıl Kullanılır?

Onaylı bir hesaba sahip olduktan sonra istediğiniz gibi para çekme ve yatırma işlemi yapabilirsiniz. Yukarıdaki resimde e-posta ve cep telefonu yazan yerin altında bir numara vardır. Bu sizin Papara numaranız olup bunu IBAN gibi düşünebilirsiniz. Biri sizin Papara hesabınıza para göndermek isterse bu numarayı vermeniz yeterli olacaktır. Daha sonra hesabınıza para geçince Para Çek diyerek banka hesabınıza parayı anlık ve komisyonsuz çekebilirsiniz.

Fiziksel olarak Papara Card'a başvurarak banka kartı gibi kart alabilirsiniz. ATM'den para yatırmak ve çekmek için bu kartı kullanabilirsiniz. Aylık hesabınıza gelecek tutar limiti 50.000 TL olup bunu artırmak ve daha fazla özelliklerden yararlanmak istiyorsanız sözleşmeli hesaba geçmeniz gerekebilir.

Benim Papara kullanma sebebim; İnternet üzerinden reklam ödemeleri alırken ve hafta sonu kripto para satıp Türk lirasını banka hesabıma aktarmada işime yarıyor. Özellikle hafta sonları bankalar işlemlere kapalı olduğu için en çok hafta sonu işime yarayan bir hizmettir. Ayrıca Android cihazlar için Google Play'den Papara (Publisher: PAPARA) uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz. Arayüzü çok kullanışlı ve parmak izi ile giriş yapabildiğiniz bir uygulamadır.

Papara Nedir ve Nasıl Hesap Açılır? Bitcoin Alış ve Satış İşlemlerinde Nasıl Kullanılır?

Papara Bitcoin ve Kripto Para Alış ve Satış İşlemlerinde Nasıl Kullanılır?
Bitcoin veya Kripto para alış satışı için Paribu aracı kurumunu kullanıyorum. Kripto Paralar ile ilgili kategorimden burada yaptığım işlemleri detaylı okuyabilirsiniz. Örneğin hafta sonu herhangi bir kripto parada bulunan varlığım kazanca geçti ve anlık onu satıp Türk Lirasına çevirdim. Şimdi bu kazancımı vadesiz bir banka hesabına aktarıp nakit olarak çekmek istiyorum. Hafta sonu olduğu için Paribu'dan bu emri verirsem Pazartesi saat 09:00'dan sonra banka hesabıma parayı aktaracaktır. Oysaki Papara hesabıma bu parayı aktararak hafta sonu kazandığım paraya nakit kavuşabilirim.

Bunun için Paribu'da Cüzdan kısmına gelip Türk Lirası kısmına tıklamanız yeterlidir. TL Çekme sekmesinden Banka yerine Papara seçin ve çekmek istediğiniz Türk Lirası tutarı ile Papara hesap numaranızı girmeniz yeterli olacaktır. Çekeceğiniz Türk lirası tutarının %1 kadarını Paribu komisyon olarak kendi kesmektedir. Papara ile TL Çek dedikten sonra beş dakika içinde Papara hesabınıza para gelecektir. Daha sonra da Papara'da Para Çek diyerek tanımlı banka hesabınıza parayı çekebilirsiniz. Son olarak banka kartınızı alıp ATM'ye giderek paranızı nakit alabilirsiniz. Aynı şekilde Papara kullanarak Paribu hesabınıza para aktarabilirsiniz. Bitcoin ve diğer kripto paraları hafta sonu da alabilir ve yatırımlarınıza devam edebilirsiniz.

Sonuç olarak Papara projesini anlatmaya çalıştım. Bir banka veya aracı kurum olmayan bu girişim tamamen PayPal benzeri bir alt yapıdadır. Temel ihtiyaç olan ve bankaların yapamadığı 7/24 para gönderme ve çekme işlemi için kullanılmaktadır. Özellikle hafta sonları para göndermek ve çekmek için tercih edilmektedir.

Önemli: Medyada yer alan son gelişmelerden sonra Papara kuruluşunun kurulma amacı yasa dışı bahis ve şans siteleri üzerindeki para transferlerini sağlamak ve yüklü miktarda parası olanların paralarını bloke edilmesi gibi bazı olaylar ve haberler basında yansıtılmaktadır. Bu konu netleşene kadar bir süre Paribu ve benzeri sanal para borsalarında işlem yaparken para transferlerinizi banka hesapları dışında Papara ve başka bir platform üzerinden yapmamanızı öneririm. Komisyonu düşük diye banka dışında bir mecra şu an için kullanmamanızı tavsiye ederim.

Burak AVCI - Update: 01.01.2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.