5 Aralık 2019

Gartner Magic Quadrant for Software Test Automation 2019 Raporları Açıklandı

Gartner Magic Quadrant for Software Test Automation 2019 Raporları Açıklandı

Her yıl kasım ayında açıklanan ve birçok Information Technology kategorisindeki ürünlerin arasındaki sıralamayı sunan Gartner Magic Quadrant, Test Otomasyon ürünleri için 2019 raporunu bu hafta itibariyle yayınlandı.

2018 yılında liderler tablosunda olan Micro Focus (HP) firması UFT, Silk Test, Silk Central ve Silk Mobile test otomasyon ürünleri ile bu sene Challengers tablosuna gerilediğini görüyoruz. Bunun en büyük sebebi son yıllarda API Testing (SOAP/REST) ihtiyacının artması ve CI (Continuous Integration) yapısına adapte oluşta geri kalmasıdır. Şuan Silk Mobile ile Mobil test otomasyon ürünü bulunan Micro Focus önümüzdeki dönemlerde API Test Automation konusuna önem vermesi gerekiyor tekrardan liderliğe oynayabilmesi için.

2019 yılının liderler (Leaders) tablosunda ise birinciliği API Testing konusunda birçok çözümü olan SmartBear firması yer alırken Tricentis Tosca ve Eggplant firmaları onu takip etmektedir. Eggplant geçen senelerde aşağıda olan bir marka idi, bu sene atılım yapmış görünüyor.

Gartner Magic Quadrant for Software Test Automation 2019 Raporları Açıklandı

SmartBear firması UI ve API Test Automation çözümünü TestComplete ile sunmaktadır. Manuel SOAP/REST servis testleri yanı sıra bunların test otomasyonlarını da yapabilmektedir. Ara Framework olarak C# .NET, JAVA ve Electron JS ile Scriptlerinizi yazabilirsiniz.

Ayrıca BDD Cucumber ile yazılan API testleri ile de entegrasyon sağlayabilmektedir. CI (Continuous Integration) araçları ile de (Jenkins, TFS gibi) Deployment ve Entegrasyon kısmında çözümü olduğu için 2019'un lider test otomasyon firması seçildi.

Bu arada Türkiye'de BDD test otomasyon kullanımı yapılmaya çalışılsa bile Agile süreçler kurumlarda tam oturmadığı sürece işlemesi çok zordur. BDD'de kullanıcı hikayelerinden çıkan Behavior'lar üzerinde Acceptance Test oluşturularak yazılım davranışı, yazılım tasarlanmaya çalışılır. Aynı şekilde Test senaryolarıda Analist tarafından BDD syntax ile yazılarak ilerletilir. Test Mühendisi ise bu Scriptlerin çalışması, bakımı(Maintenance) ve raporlanmasından sorumludur.

SmartBear'ın ürün portföyü ise ReadyAPI, SwaggerHub, Zephyr, TestComplete, CrossBrowserTesting, LoadNinja, SoapUI Open Source olup 2019'un detaylı raporuna https://smartbear.com/resources/white-papers/gartner-magic-quadrant-2019 adresinden ulaşabilirsiniz.

Önümüzdeki dönemlerde API Testing(REST/SOAP) ve DevOps entegrasyon çözümleri test otomasyon ürünlerinin verimliliğini belirlemede öncü olacaktır.

Burak AVCI

2 yorum:

  1. I work as a QA Tester in the USA and I follow you, you provide very useful resources. Thank you.

    YanıtlaSil

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.