4 Şubat 2019

Adblock Eklentisinin Kapatılması ve Google Chrome'da Reklamları Engelleme Yöntemi

Adblock Eklentisinin Kapatılması ve Google Chrome'da Reklamları Engelleme Yöntemi

Reklamları engellemek ve güvenli İnternet için kullandığımız Adblock Google Chrome eklentisi geçen hafta Google tarafından kullanımı kapatıldı. Eklenti kurulu olan tarayıcılarda web sitelerinin açılmadığını siz kullanalar da fark etmiştir. Eklentiyi kaldırınca sitelere rahatça girilebiliyor fakat eskiden olduğu gibi birçok Google Adsense ve diğer reklam firmalarının verdiği Popup reklamlar çıkmaya devam ediyor.

Bu durumu aşmak için Google Chrome'a bir eklenti yüklemek yerine bilgisayardaki hosts dosyasını değiştirmek yeterli olacaktır. Öncelikle aşağıda paylaştığım dosyayı hosts ismi ile bilgisayarınıza indirip kaydediniz.

File: https://raw.githubusercontent.com/burakavcioglu/hosts/master/hosts

Github: https://github.com/burakavcioglu/hosts/blob/master/hosts

Daha sonra Start kısmından Run kısmına geliniz %windir%\system32\drivers\etc yazarak etc dosyasını açınız. İndirdiğiniz hosts dosyasını buraya kopyalayın ve var olan hosts dosyası ile Replace yapınız.

Artık hiçbir eklenti kullanmadan bütün Web tarayıcılarda (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Edge) reklamları engellemiş oldunuz. İşlem bitince bilgisayarı Restart ediniz ve artık rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca engellemek istediğiniz siteleri bu yöntem ile hosts dosyasına ekleyerek yapabilirsiniz.

Burak AVCI - Update: 01.03.2021