9 Ağustos 2015

Instagram ve Twitter Hesaplarınıza Bulaşan Virüsleri Temizleyin

Instagram ve Twitter virüslerini temizleyin

Instagram ve Twitter hesapları yemleme saldırılarına en çok maruz kalan sosyal medya uygulamalarıdır. Bu hesaplara virüs yiyen kullanıcılar genelde istemediği bir kişiyi takip etmek, fotoğraflarını beğenmek, Favoriye almak, Retweet yapmak gibi işlemlerden şikayetçidir. Hesap sahibinin isteği dışında bu işlemler gerçekleşir. Genelde takipçi satan, panel satışı yapan ve buna benzer işlemleri yapan kişiler bu saldırıları düzenler.

Instagram ve Twitter üzerinden yapılan bu işlem size Zararlı Uygulama yedirmek ile mümkündür. Kişi, yemleme veya zararlı adreslerden hesaplarına kabul ettiği uygulamalar yüzünden bu saldırıya maruz kalır. Kısacası hesabınıza sizden habersiz Bot Uygulama yüklenir. Bu bot ise sizden habersiz takip, beğenme, favori gibi işlemleri yapar. Bu zararlı uygulamalardan kurtulmak için uygulama erişimlerini iptal etmeniz gerekir.

1) Twitter'a Bulaşan Virüsleri Temizlemek

İlk olarak Twitter'dan başlayalım. Bu virüslerden kurtulmak için gerekli işlemleri telefondan yapmanızı önermem, bilgisayardan yapmanız gerekmektedir. twitter.com adresinden hesabınıza giriş yapın. Ayarlar'dan uygulamalar kısmını açın. (twitter.com/settings/applications) Burada kullanmadığınız veya bilmediğiniz tüm uygulamalar için Erişimi Kaldır diyin.

Instagram ve Twitter virüslerini temizleyin

Eğer hiçbiri hakkında bilginiz yoksa tüm uygulamalar için Erişimi Kaldır diyebilirsiniz. Uygulamaları kaldırdıktan sonra Twitter virüslerinden kurtulmuş olursunuz. Buradaki bazı uygulamalar yasal uygulamalarda olabiliyor. Onları kaldırmanız gerekmez.

2) Instagram'a Bulaşan Virüsleri Temizlemek

Instagram hesabınıza yüklenen Bot Uygulamaları silmek için önce bilgisayarınızdan instagram.com hesabınıza giriş yapın. Profil düzenle kısmından Uygulamaları Yönet sekmesine geliyoruz. (instagram.com/accounts/manage_access) İzinli uygulamaları göreceksiniz. Erişimi iptal et diyerek zararlı uygulamaları hesabınızdan temizleyebilirsiniz.

Instagram ve Twitter virüslerini temizleyin

Burak AVCI - Update: 26.03.2023