1 Ağustos 2020

Netflix İçerikleri (Queen of The South, Bad Blood)

Netflix İçerikleri (Queen of The South, Bad Blood)

Yeni Netflix içeriklerini incelemeye ve paylaşmaya devam ediyorum. Bu ay içinde izlediğim ve incelediğim sekiz adet içeriği, görüşlerim ile birlikte sizlerle paylaşacağım. Makale başlığına izlediğim ilk iki dizinin adını verdim çünkü diğerlerini önermeyeceğim. Kısa kısa bilgiler ve puanlar vererek bu ay incelediğim içerikler;

* Queen of the South (Güney'in Kraliçesi)
* Bad Blood (Kötü Kan)
* El Dragon: Return of a Warrior
* Yankee
* Drug Squad: Costa del Sol
* Kokain Sahili
* Suburra
* La Reina Del Sur

1) Queen of The South
Queen of The South, 2016 yılında çekimleri başlamış ve 2020’ye kadar devam etmiş Amerikan yapımı suç ve aksiyon dizisidir. Toplamda 4 sezon olup 5. Sezon gelecektir. Diziyi Netflix’de Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz. Narcos ve El Chapo gibi dizilerden sonra uyuşturucu ve karteller hakkında çekilmiş en iyi dizilerden biridir. Hem sürükleyici hem de senaryo ve çekim kalitesi oldukça başarılıdır. Meksika’nın önemli kartellerinden Vargas Kartelini ve onları tanıyıp daha sonrasında büyük bir imparatorluk kuracak olan Teresa Mendoza’nın hikayesini anlatır. Arizona, Phoenix, Teksas, New Orleans ve New York gibi birçok Amerikan eyaletine kokain temini ve dağıtım ağını kurmayı anlatır. Tedarikçi olarak Kolombiya ve Bolivya ülkelerini kullanan Teresa’yı zor görevler ve günler beklemektedir. Dizide Camila Vargas adındaki kartel patroniçesi Teresa'nın patronu olup gerçekten çok iyi rol yapan bir oyuncudur. Camila Vargas gücünü kaybedince tüm gücü Teresa ele geçirir.

Genelde uyuşturucu dizilerinde en çok sevkiyatı yapılan ürün Kokain olup bu ürün koka bitkisinin yapraklarından elde edilen kristalize Tropan bir alkaloit’tir. Diğer uyuşturucu türleri olan Eroin, Esrar (Marijuana-Kenevir), Metamfetamin (Kristal Meth), Sentetik Esrar (Bonzai), Ekstazi (Extasy), Fentanil, Captagon gibi ürünlerin üzerinde çok durulmaz.

Özellikle dizide Bolivya’daki Kokain üretiminden bahseder ve bu ülkenin en tehlikeli Güney Amerikan ülkelerinden biri olduğu anlatılır. Tam bir üçüncü dünya ülkesidir. Son olarak dizinin müzikleri (Soundtrack) çok başarılıdır dinlemenizi tavsiye ederim.
Netflix Puanım: 5/5

Agencia Federal de Investigacion (AFI veya PFM): Meksika'daki Federal Soruşturma Ajansı. Yolsuzlukla ve organize suçlarla mücadele etmekle görevli bir Meksika federal ajansı birimidir.

Netflix İçerikleri (Queen of The South, Bad Blood)

2) Bad Blood (Kötü Kan)
Bad Blood, 2017 yapımı bir dizi olup Kanada'daki Montreal liman kentinde İtalyan mafya babası olan Vito Rizzuto'nun hayatını anlatır. Toplamda iki sezon olan diziyi Netflix'de Türkçe Dublaj olarak seyredebilirsiniz. İlk sezon Vito Rizzuto ve hayatını anlatır. İkinci sezon ise Rizzuto ailesinden kimse kalmaz ve Vito'nun sağ kolu olan Declan'ın hayatını ve işlerini anlatır. Ortalama olarak güzel bir mafya dizisidir. Çok sürükleyici olmasa da yine de izlenme listesine alınabilir.
Netflix Puanım: 3/5

3) El Dragon: Return of a Warrior
El Dragon: Return of a Warrior dizisinde Türkçe Seslendirme olmayıp sadece İspanyolca seslendirme vardır. 2019 yapımı bir dizidir. Normalde Meksika uyuşturucu kartellerini konu alan dizidir fakat dizinin çekim ve senaryo kalitesi düşük olup Türk dizilerine benzetmişlerdir. Pembe Dizi kıvamında bir çalışma olduğu için pek tutulmamıştır ve ben de ilk bölümden sonra izlemeden listemden çıkardım.
Netflix Puanım: 1/5

4) Yankee: Türkçe seslendirme yoktur. Sadece Türkçe alt yazı vardır ve izleme listesinde çıkarılmıştır.
Netflix Puanım: 1/5

5) Drug Squad: Costa del Sol: Türkçe seslendirme yoktur. Sadece Türkçe alt yazı vardır ve izleme listesinde çıkarılmıştır. Diğer adı "Brigada Costa del Sol" olan 2019 yapımı dizidir.
Netflix Puanım: 1/5

6) Kokain Sahili: Türkçe seslendirme yoktur. Sadece Türkçe alt yazı vardır ve izleme listesinde çıkarılmıştır. Diğer adı "Farina" olan dizi toplamda bir sezondur ve 2018 yapımı bir dizidir.
Netflix Puanım: 1/5

7) Suburra: 2015 yılı İtalyan yapımı bir dizidir. Türkçe seslendirme yoktur. Seslendirme olarak sadece İngilizce ve İtalyanca vardır. Türkçe alt yazı vardır ve izleme listesinde çıkarılmıştır. Çekimleri olsun, oyunculuk kalitesi ve Cast seçimi tamamen bir italyan yerel dizisidir.
Netflix Puanım: 1/5

8) La Reina Del Sur: 2011 yılı Amerika-İspanya yapımı bir dizidir. 2019 yılına kadar çekimleri devam etmiş ve ikinci sezonu yayınlanmıştır. Seslendirme İspanyolca olup Türkçe Dublaj yoktur. Sadece Türkçe alt yazı olarak Netflix'de izleyebilirsiniz. Çekim kalitesi kötüdür, düşük bütçe ile yapıldığı çok bellidir.
Netflix Puanım: 1/5

Burak AVCI - Update: 21.08.2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Makaleye Yorum ve Sorularınızı Bırakabilirsiniz.